Ομοσπονδία Ιστιοπλοϊας: Στέλνει στα δικαστήρια τον Ν.Κακλαμανάκη

Ομοσπονδία Ιστιοπλοϊας: Στέλνει στα δικαστήρια τον Ν.Κακλαμανάκη

Στα δικαστήρια στέλνει τον Νίκο Κακλαμανάκη η Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας, στέλνοντάς του αρχικά ξώδικο ενώ πριν από λίγες ημέρες κατέθεσε αγωγή στα πολιτικά δικαστήρια ζητώντας από τον «χρυσό» Ολυμπιονίκη 100.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, όλα άρχισαν τον περασμένο Νοέμβριο όταν στο πλαίσιο της συζήτησης του αθλητικού νόμου, ο υφυπουργός αθλητισμού κάλεσε πολλούς πρωταθλητές μας, ανάμεσά τους και Νίκο Κακλαμανάκη, ώστε να καταθέσουν την άποψή τους. Ο παλαιός πρωταθλητής της ιστιοσανίδας και νυν προπονητής του Βύρωνα Κοκκαλάνη υποστήριξε ενώπιον της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων την άποψη του ότι με το νέο αθλητικό νόμο θα αντιμετωπισθούν παθογένειες, οι οποίες ταλανίζουν τον αθλητισμό της χώρας μας εδώ και δεκαετίες.

Αντλώντας παραδείγματα από την πολυετή εμπειρία του τεκμηρίωσε τη γνώμη του αλλά τα παραδείγματα δυσαρέστησαν τη διοίκηση της Ομοσπονδίας, καθώς σε άρθρο του 4639/2019 αναφέρεται ότι δεν θα έχουν δικαίωμα επανεκλογής πρόεδροι με τρεις θητείες όπως και όσοι έχουν συμπληρώσει το 71ο έτος. Η νυν διοίκηση της Ομοσπονδίας, η οποία είναι για περισσότερες από τρεις θητείες στο «τιμόνι» της ιστιοπλοΐας, αποφάσισε να στείλει εξώδικο και να καταθέσει αγωγή κατά του Ολυμπιονίκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής, ο Νίκος Κακλαμανάκης είναι απογοητευμένος και δεν μπορεί να πιστέψει ότι η διοίκηση της ΕΙΟ έφτασε σε αυτό το σημείο.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι οι ιθύνοντες της Ομοσπονδίας, σύμφωνα με πληροφορίες, υποχρεώνουν τους αθλητές των εθνικών ομάδων να υπογράφουν δήλωση ότι υπάγονται αποκλειστικά στη δικαιοδοσία των αθλητικών πειθαρχικών οργάνων και να υποβάλλουν παραίτηση από το δικαίωμα της προσφυγής στα πολιτικά δικαστήρια αλλά για το θέμα του παλαιού πρωταθλητή προσέφυγαν στα δικαστήρια.

Πηγή ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ