ΟΤΑ: Σε κλειστό μετατρέπεται το γήπεδο Τυφώνα

ΟΤΑ: Σε κλειστό μετατρέπεται το γήπεδο Τυφώνα

Ένα κλειστό γήπεδο θα δημιουργηθεί στον Δήμο Ηρακλείου Αττικής, καθώς το ανοικτό γήπεδο μπάσκετ και βόλεϊ του Τυφώνα θα αλλάξει ριζικά και θα μετατραπεί σε κλειστό γυμναστήριο, όπως θα χαρακτηριστεί, ώστε να επιτραπεί στη δημοτική Αρχή να προχωρήσει στο έργο όταν ολοκληρωθεί η απαραίτητη μελέτη.

Έπειτα από εισήγηση της Τεχνικής Υπηρεσίας, το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε την προώθηση της τροποποίησης του ρυμοτομικού σχεδίου, η οποία προβλέπει την αλλαγή της χρήσης του χώρου, ώστε να είναι δυνατή η υλοποίηση των απαιτούμενων παρεμβάσεων. Ήδη έχει κατατεθεί και η πρόταση στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» για τη χρηματοδότηση του έργου.

Παράλληλα με το γήπεδο του Τυφώνα, η δημοτική Αρχή δρομολογεί την κατασκευή τεσσάρων κλειστών αιθουσών πολλαπλών χρήσεων-γυμναστηρίων σε ισάριθμα σχολεία της πόλης, με συνχρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής. Για τα συγκεκριμένα έργα έχει ξεκινήσει η διαγωνιστική διαδικασία για την ανάδειξη εκείνου που θα εκπονήσει τις σχετικές και απαραίτητες μελέτες.

«Με τη μετατροπή του γηπέδου του Τυφώνα και τα νέα κλειστά γυμναστήρια στα σχολεία, στόχος είναι να έχουμε πλέον στη διάθεσή μας δύο κλειστά γήπεδα για αγώνες και προπονήσεις και ακόμα τέσσερα για τις σχολικές ανάγκες το πρωί και τον συλλογικό αλλά και ερασιτεχνικό αθλητισμό το απόγευμα, καλύπτοντας έτσι τις αυξημένες ανάγκες τόσο των αθλητικών σωματείων, όσο και των συμπολιτών μας που θέλουν να αθλούνται», τόνισε μεταξύ άλλων ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων του Δήμου Ηρακλείου, Ηλίας Μπάρμπας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

DWHITE.eu

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ