ΠΑΟΚ: Έτοιμος για την αυριανή μάχη με τον Ηρακλή

ΠΑΟΚ: Έτοιμος για την αυριανή μάχη με τον Ηρακλή

«Θα είναι δύσκολο παιχνίδι και θα είναι πολύ σημαντικό να ελέγξουμε ρυθμό και ριμπάουντ», ανέφερε ο κόουτς του «Δικεφάλου», Άρης Λυκογιάννης.

Την προετοιμασία τους για την αυριανή αναμέτρηση για τα προημιτελικά του κυπέλλου εναντίον του Ηρακλή στο Ιβανώφειο (17:00) ολοκλήρωσαν οι παίκτες του ΠΑΟΚ.

Το πρόγραμμα του «Δικεφάλου» ολοκληρώθηκε χωρίς απρόοπτα και με τη συμμετοχή όλων των παικτών, οι οποίοι είδαν αρχικά την ανάλυση του αντιπάλου με την χρήση βίντεο και στη συνέχεια ακολούθησαν προπόνηση τακτικής.

Σημειώνεται πως όποια εκ των δύο ομάδων προκριθεί στους «4» θα φιλοξενήσει στη Θεσσαλονίκη και την αντίστοιχη έδρα της, τον νικητή του αγώνα Κολοσσός Ρόδου-Προμηθέας Πάτρας που διεξάγεται σήμερα, την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου και ώρα 20:00.

O κόουτς των «ασπρόμαυρων», Άρης Λυκογιάννης, αναφερόμενος στο κρίσιμο ματς απέναντι στους «κυανόλευκους» τόνισε:

«Είναι ένα εκτός έδρας παιχνίδι με αρκετές ιδιαιτερότητες. Είναι ένας αγώνας με μία ομάδα της πόλης, για έναν θεσμό που και οι δύο ομάδες θέλουμε να προχωρήσουμε. Θα είναι δύσκολο παιχνίδι και θα είναι πολύ σημαντικό να ελέγξουμε ρυθμό και ριμπάουντ. Να μπορέσουμε να είμαστε από την αρχή ανταγωνιστικοί και μέσα στο παιχνίδι, ώστε να διεκδικήσουμε τις πιθανότητές μας να περάσουμε στην επόμενη φάση του κυπέλλου που είναι και ο στόχος μας».

Το παρελθόν των δύο ομάδων

ΠΑΟΚ και Ηρακλής θα συναντηθούν για 6η φορά σε αγώνα κυπέλλου. Και θα βρεθούν αντιμέτωποι στο θεσμό για πρώτη φορά μετά από 22 περίπου χρόνια. Η αμέσως προηγούμενη αναμέτρησή τους πραγματοποιήθηκε το Σεπτέμβριο του 1999, με τον Ηρακλή να επικρατεί με 65-53 , σε αγώνα που είχε διεξαχθεί στο Αλεξάνδρειο για τη Β’ του κυπέλλου.

Οι «κυανόλευκοι» που έχουν συνολικά τρεις νίκες σε αυτά τα πέντε παιχνίδια που έχουν προηγηθεί για το κύπελλο Ελλάδας, είχαν επικρατήσει με 61-52 σε αγώνα που έγινε το Σεπτέμβριο του 1997, αλλά και με 62-54 στον ημιτελικό της σεζόν 1993-94 και λίγες ημέρες μετά την κατάκτηση του κυπέλλου Κόρατς από τον ΠΑΟΚ!

Στα δύο παιχνίδια που άνοιξαν την ιστορία αυτών των αναμετρήσεων στο κύπελλο είχε επικρατήσει ο ΠΑΟΚ. Αρχικά, στις 3/6/1982, όταν με την εκτός έδρας νίκη του με 86-70, ο ΠΑΟΚ προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου για πρώτη φορά στην ιστορία του, ενώ τον Οκτώβριο του 1988, είχε νικήσει 97-74 τον Ηρακλή στη Β΄ φάση του κυπέλλου.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top