ΠΑΣΘ: Εκδήλωση kidical mass στις 25/9 στη Θεσσαλονίκη

ΠΑΣΘ: Εκδήλωση kidical mass στις 25/9 στη Θεσσαλονίκη

Είναι γεγονός ότι το ποδήλατο, εκτός από ‘εργαλείο’ για τη βιώσιμη κινητικότητα, πάνω απ΄ όλα αφήνει ένα χαμόγελο στα πρόσωπα των χρηστών του και κυρίως στα παιδιά.

Τα παιδιά, και όχι μόνο, θα κατανοήσουν καλύτερα τα οφέλη της ποδηλατοκίνησης και θα χτίσουν μια υπεύθυνη και ασφαλή οδηγική συμπεριφορά, με βιωματικές εμπειρίες. Ας τα δείξουμε λοιπόν τι σημαίνει μετακίνηση στην πόλη με ποδήλατο.

Ο ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (Π.Α.Σ.Θ.), σε συνεργασία με το ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ & ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ της Διεύθυνσης Παιδείας του Δήμου Θεσσαλονίκης και τον κο Ιωάννη Παπανικολάου, Director Kidical Mass Greece, συμμετέχει στην πανευρωπαϊκή δράση ‘Kidical Mass’ (που διοργανώνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα) στο πλαίσιο της εβδομάδας κινητικότητας τον Σεπτέμβριο 2022.

Το Kidical Μass είναι ένας αυξανόμενος παγκόσμιος οργανισμός ανθρώπων, με το ίδιο όραμα, που επιτρέπει στα παιδιά και στους νέους να μπορούν να ποδηλατούν με ασφάλεια όπου κι αν ζουν. Η Kidical Mass (https://kidsonbike.org/) δίνει στα παιδιά μια φωνή στον δημόσιο χώρο, δείχνοντάς τους ένα θετικό μέλλον σε μία φιλική προς το ποδήλατο πόλη για να δραστηριοποιηθούν, συνδέοντας και κινητοποιώντας μεγαλύτερους και νεότερους μαζί, ώστε όλοι απο κοινού να απολαμβάνουν τα οφέλη της ποδηλατοκίνησης και να μοιράζονται τον αστικό δημόσιο χώρο.

Η δράση περιλαμβάνει ποδηλατοδιαδρομή περίπου 5 χιλιομέτρων, που θα ξεκινήσει από το Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, θα κινηθεί επί της Τσιμισκή, θα κατέβει από Σαλαμίνος στη Λεωφόρο Νίκης (επί του ποδηλατόδρομου) και θα καταλήξει στην παραλία και στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, όπου θα μοιραστούν δωράκια στα παιδιά, θα παίξουν, θα ζωγραφίσουν και θα μάθουν περισσότερα για το ποδήλατο, ενώ όσοι γονείς επιθυμούν, θα συναντήσουν ειδικούς από ακαδημίες για να μάθουν περισσότερα σχετικά με το άθλημα της ποδηλασίας.

Πρόκειται να πραγματοποιηθεί την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου, στις 11.00 το πρωί, θα διαρκέσει περίπου 1,5 ώρα και μπορούν να ποδηλατήσουν μαθητές άνω των 8 χρονών και οι γονείς των μικρότερων φίλων μας.

Σημείωση: Προϋπόθεση συμμετοχής είναι οι συμμετέχοντες να είναι υγιείς, καθώς φέρουν την ευθύνη για τις ενέργειες τους και τη σωματική τους ακεραιότητα σε κάθε περίπτωση και καθόλη τη διάρκεια της βόλτας. Επίσης, το ποδήλατό τους πρέπει να είναι σε άριστη κατάσταση, κατάλληλο για τη βόλτα και να φορούν κράνος.

Μπορούν να πάρουν μέρος παιδιά άνω των 8 ετών, εφόσον ξέρουν ποδήλατο χωρίς βοηθητικούς τροχούς και με την παρουσία των γονιών τους, οι οποίοι σε κάθε περίπτωση είναι υπεύθυνοι για αυτά.

https://kidsonbike.org/
https://www.facebook.com/pasth2016
https://mobilityweek.eu/mobilityactions/country=GR&action_uid=zKRDR6pv&fbclid=IwAR2ACZBphCfYRHTyiyUnuvV460eYEwrLg9ogx4eqpNLkUQy6VA3PjgsNtUY
https://esdw.eu/events/kidical-mass-greece-thessaloniki/fbclid=IwAR1uZXHy0cYduKqXz8X9o87F5uj71_Z3h6VjpATcmzAwtc33_5WbSyPVzFE
http://umap.openstreetmap.fr/en/map/kidical-mass_652183?fbclid=IwAR18mw822wiuBFxQU8-4UeQtnrsVvIsR2ON7D5hKmAnmSG9Hs4ynQYLg7e8#5/47.473/13.799

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top