Σε εφαρμογή το 4ετές «Στρατηγικό Σχέδιο για την Ενίσχυση της Ακεραιότητας και την Καταπολέμηση της Διαφθοράς» στον Αθλητισμό

Σε εφαρμογή το 4ετές «Στρατηγικό Σχέδιο για την Ενίσχυση της Ακεραιότητας και την Καταπολέμηση της Διαφθοράς» στον Αθλητισμό

Συνάντησή του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη με την αναπληρώτρια του Διοικητή της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, παρουσία του γενικού γραμματέα Αθλητισμού και του προϊσταμένου της διεύθυνσης Στρατηγικού Σχεδιασμού και Συμπεριφορικών Αναλύσεων της ΕΑΔ, για την άμεση υλοποίησή του.

Την εμβάθυνση της συνεργασίας και τους άξονες που θα κινηθούν σχετικά με την εφαρμογή του 4ετούς «Στρατηγικού Σχεδίου για την Ενίσχυση της Ακεραιότητας και την Καταπολέμηση της Διαφθοράς» στον τομέα του Αθλητισμού, συζήτησαν κατά τη συνάντησή τους ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης με την αναπληρώτρια του Διοικητή της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας και Επικεφαλής της Μονάδας Επιθεωρήσεων και Ελέγχων, Αλεξάνδρα Ρογκάγκου, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού, Γιώργου Μαυρωτά και του Προϊσταμένου της Διεύθυνσης Στρατηγικού Σχεδιασμού και Συμπεριφορικών Αναλύσεων της ΕΑΔ, Γιάννη Φουστανάκη.

Ειδικότερα οι 5 βασικοί άξονες του «Στρατηγικού Σχεδίου για την Ενίσχυση της Ακεραιότητας και την Καταπολέμηση της Διαφθοράς»
στον τομέα του Αθλητισμού είναι:

– Χρηστή Διακυβέρνηση
– Καταπολέμηση της ντόπινγκ,
– Καταπολέμηση της χειραγώγησης αγώνων,
– Καταπολέμηση του εκφοβισμού και της παρενόχλησης,
– Καταπολέμηση της βίας στους αθλητικούς χώρους.

Αναφερόμενος στη συνεργασία με την ΕΑΔ για την έναρξη της εφαρμογής του 4ετους «Στρατηγικού Σχεδίου για την Ενίσχυση της Ακεραιότητας και την Καταπολέμηση της Διαφθοράς» στον τομέα του Αθλητισμού, ο κ. Αυγενάκης δήλωσε: «Στην διάρκεια των 3,5 ετών της διακυβέρνησης μας, μέσα από σειρά στοχευμένων μεταρρυθμίσεων, δημιουργήσαμε και ενισχύουμε συνεχώς τις συνθήκες διαφάνειας και λογοδοσίας, αντιμετωπίζοντας ισότιμα όλα τα αθλήματα και φροντίζοντας για την ανάπτυξή τους. Συνεχίζουμε σταθερά, εδραιώνοντας την τάξη και το νοικοκύρεμα στο αθλητικό μας οικοδόμημα».

Ο κ. Μαυρωτάς από την πλευρά του, τόνισε: «Ήταν μια εποικοδομητική συνάντηση, όπου συζητήσαμε τα επόμενα βήματα για την εφαρμογή του στρατηγικού σχεδίου κατά της διαφθοράς στον αθλητισμό. Η χρηστή διακυβέρνηση και η αθλητική ακεραιότητα είναι στην κορυφή της ατζέντας στο διεθνές αθλητικό περιβάλλον. Οι δύο φορείς ενώνουμε δυνάμεις, προστατεύουμε τον αθλητισμό».

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top