Στις 27 Απριλίου αρχίζει ο Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος της Ελλάδας – Οι διαδρομές (VIDEO)

 Στις 27 Απριλίου αρχίζει ο Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος της Ελλάδας – Οι διαδρομές (VIDEO)

Από τις 27 Απριλίου έως την 1η Μαΐου η «καρδιά» της διεθνούς αγωνιστικής ποδηλασίας θα χτυπά στην Ελλάδα.

Στην Ελλάδα αναμένεται να στραφούν τα βλέμματα του παγκόσμιου ενδιαφέροντος στον χώρο της αγωνιστικής ποδηλασίας, από τις 27 Απριλίου έως την 1η Μαΐου.

Η ελίτ της ποδηλασίας, με 147 κορυφαίους αθλητές από 20 επαγγελματικές και 2 εθνικές ομάδες, θα συμμετάσχει στον 19ο Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας που πραγματοποιείται φέτος στην Ελλάδα!

Η Κρήτη είναι μια από τις περιοχές που θα βρεθούν στο επίκεντρο αυτής της παγκοσμίου εμβέλειας διοργάνωσης, καθώς αποτελεί μια από τις 5 διαδρομές (ΕΤΑΠ) που θα πραγματοποιηθούν μέσα σε 5 αγωνιστικές μέρες, διανύοντας 858,6 χιλιόμετρα!

Μάλιστα βαρύνουσα σημασία αποκτούν οι πόλεις αφετηρίας και τερματισμού, με το Ηράκλειο να αποτελεί το σημείο εκκίνησης.

Η διοργάνωση που εντάσσεται στο καλεντάρι της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδηλασίας (UCI) δεν αποτελεί μόνο μια διοργάνωση ποδηλασίας υψηλού επιπέδου, αλλά είναι και μια εξαιρετική ευκαιρία ανάδειξης της ομορφιάς της χώρας απ’ άκρη σε άκρη.

Οι διαδρομές (ΕΤΑΠ)

 

1o ΕΤΑΠ, 27/4, Ηράκλειο-Χανιά

Η έναρξη του Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας θα γίνει στην Κρήτη με σημείο αφετηρίας το Ηράκλειο και τερματισμό στα Χανιά. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη διαδρομή όλης της διοργάνωσης, καθώς οι αθλητές θα διανύσουν 190,1 χλμ. Μάλιστα, θεωρείται αρκετά απαιτητική λόγω της ιδιαίτερης μορφολογίας καθώς η διαδρομή θα περνά από τις παρυφές των Λευκών Ορέων.

2o ΕΤΑΠ, 28/4 ΟΑΚΑ-ΙΤΕΑ

Η δεύτερη μέρα ξεκινά από τις εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ και καταλήγει στο γραφικό λιμάνι της Ιτέας. Πρόκειται για μια διαδρομή που συνδυάζει τη σύγχρονη Ελλάδα με τον αρχαίο πολιτισμό και την ανάδειξη των ορεινών όγκων της Στερεάς Ελλάδας μέχρι τον Κορινθιακό Κόλπο.

3o ΕΤΑΠ, 29/4 Δελφοί-Καρδίτσα

Η αναβίωση του Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου δε θα μπορούσε να μην περνά από τον «ομφαλό της γης», τον χώρο των Δελφών. Η σημαία του αλυτάρχη θα πέσει στο Χρισσό με τους ποδηλάτες να ολοκληρώνουν τη διαδρομή τους έξω από το Δημοτικό Στάδιο Καρδίτσας, σε μία μέρα φτιαγμένη για τους σπρίντερ.

4o ΕΤΑΠ, 30/04 Καρδίτσα-Λάρισα

Η προτελευταία ημέρα ξεκινά στην Καρδίτσα. Τα πρώτα 35 χιλιόμετρα θα είναι απαιτητικά για τους ποδηλάτες, ωστόσο η συνέχεια είναι εντελώς επίπεδη και το σενάριο του μαζικού σπριντ στην πόλη της Λάρισας είναι το επικρατέστερο. Στα κορυφαία σημεία της διαδρομής ανήκει η μαγική εικόνα στην Λίμνη Πλαστήρα.

5o ΕΤΑΠ, 01/05 Καλαμπάκα-Ιωάννινα

Η πέμπτη και τελευταία ημέρα του 19ου ΔΕΗ Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδος, είναι εκείνη που θα κρίνει τον νικητή της γενικής κατάταξης. Πρόκειται για το «βασιλικό» ΕΤΑΠ της διοργάνωσης. Παρότι χιλιομετρικά είναι το πιο μικρό, 154,5 χλμ, είναι ταυτόχρονα το δυσκολότερο, με 2.627 υψομετρικά και πέρασμα από την Κατάρα στα 1.700μ. (υψηλότερο σημείο γύρου)!

Λευτέρης Αυγενάκης: «Το ποδήλατο δεν είναι μόνο μέσο άθλησης»

«Στις 28 Απριλίου δίνουμε ραντεβού στον Τοίχο των Εθνών. Θα παρακολουθήσουμε το ζέσταμα των 21 ομάδων του Γύρου και την εκκίνησή τους. Τόσο στις 27, όσο και στις 28 Απριλίου, στο ΟΑΚΑ θα υπάρχει μια ποδηλατογιορτή με πολλές εκδηλώσεις ώστε να βάλουμε το ποδήλατο στις καρδιές μας και στη ζωή μας. Το ποδήλατο δεν είναι μόνο μέσο άθλησης, αποτελεί και μέσο μετακίνησης, βιώσιμης κινητικότητας και υγείας, που τόσο έχει ανάγκη η σύγχρονη εποχή μας», δήλωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Eπιστρέφει μετά από 10 χρόνια ο «ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας»

Στα Χανιά ο «Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδος»

Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας: Εθνική στρατηγική ανάπτυξης για τις τοπικές κοινωνίες

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top