Θεσ/νίκη: Ημερίδα για το γυναικείο ποδόσφαιρο (ΦΩΤΟ)

Tags#:

Θεσ/νίκη: Ημερίδα για το γυναικείο ποδόσφαιρο (ΦΩΤΟ)

Η πρώτη επιστημονική ημερίδα για το γυναικείο ποδόσφαιρο στην Θεσσαλονίκη είναι γεγονός! Η Πανελλήνια Ένωση για την Προώθηση των Γυναικών στον Αθλητισμό και τα Σπορ διοργάνωσε την πρώτη επιστημονική ημερίδα στην πόλη της Θεσσαλονίκης, με θέμα “Γυναικείο Ποδόσφαιρο: Προπονητική & Διαιτησία”, αποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά ότι είναι κοντά στη γυναίκα αθλήτρια επιχειρώντας να αποδώσει τον ελάχιστο φόρο τιμής στις προσπάθειες που καταβάλλονται για την καθιέρωση του ποδοσφαίρου γυναικών στην Ελλάδα.

Η ημερίδα διοργανώθηκε από την Π.Ε.Π.Γ.Α.Σ. με την υποστήριξη του Ελληνικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Η αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου της Τούμπας γέμισε ασφυκτικά από αθλήτριες της πρωταθλήτριας γυναικείας ομάδας του ΠΑΟΚ, από τα κορίτσια των ακαδημιών Λέοντες Ladies Academy και του Αγροτικού Αστέρα, ενώ το παρόν έδωσαν πολιτικοί, πανεπιστημιακοί, διαιτητές, προπονητές και παράγοντες γυναικείων ομάδων, καθώς και πολλοί γονείς.

Συνοψίζοντας την άκρως πετυχημένη διοργάνωση η πρόεδρος της ΠΕΠΓΑΣ Δρ. Μαρία Μήτσιου κήρυξε την έναρξη της ημερίδας και μετά από μια σύντομη ιστορική αναδρομή, βράβευσε και ανακήρυξε σε επίτιμο μέλος την Αντιπεριφερειάρχη ΜΕ Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, για την πορεία της στον αθλητισμό και τις προσπάθειες που καταβάλλει για την ανάδειξη της γυναίκας στην κοινωνία. Η κα. Πατουλίδου μίλησε για αυτονόητη ανάδειξη του γυναικείου ποδοσφαίρου και συνεχάρη την Πρόεδρο και το ΔΣ για την πρωτοβουλία και τις δράσεις της ΠΕΠΓΑΣ.

ποδοσφαιρο-9

Η Δρ. Ξανθή Κωνσταντινίδου, ΕΕΠ Ποδοσφαίρου ΤΕΦΑΑ ΔΠΘ, τ. Σχολική Σύμβουλος Φυσικής Αγωγής Θράκης, Προπονήτρια Ολυμπιακής Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου Γυναικών (2004), μόνιμη συνεργάτης των σχολών προπονητών ποδοσφαίρου της ΕΠΟ, ανέλυσε την κατάσταση που επικρατεί στο γυναικείο ποδόσφαιρο και τόνισε τις προσπάθειες που κατέβαλλε η ίδια ως προπονήτρια της Ολυμπιακής Εθνικής Ομάδας για την εδραίωση του αθλήματος. Η Δρ. Κωνσταντινίδου βραβεύτηκε για την πολυετή προσφορά της στην ΠΕΠΓΑΣ από την ίδρυσή της και στο ποδόσφαιρο γυναικών, ενώ το κοινό που παρακολούθησε την εκδήλωση είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί μέσω βίντεο για τα πρώτα στάδια ίδρυσης και λειτουργίας του αθλήματος.

ποδοσφαιορ-4

Συγκίνηση προκάλεσε η ομιλία του πρώτου έφορου γυναικείου ποδοσφαίρου στην Θεσσαλονίκη Γιώργου Προύσαλη που αναγνώστηκε από την πρόεδρο της ΠΕΠΓΑΣ Δρ. Μαρία Μήτσιου. Ο κ. Προύσαλης για λόγους υγείας δεν κατάφερε να παρευρεθεί στην εκδήλωση, ωστόσο βραβεύτηκε από την ΠΕΠΓΑΣ για τη συνεισφορά του στο ποδόσφαιρο γυναικών. Το βραβείο του παρέλαβε η διεθνής αθλήτρια του ποδοσφαίρου και παίκτρια του ΠΑΟΚ, Χαρά Δημητρίου. Ο Απόστολος Ντάβελας, τ. πρόεδρος Συνδέσμου Διαιτητών Ποδοσφαίρου Θεσσαλονίκης, καθηγητής και εκπαιδευτής Διαιτησίας Ποδοσφαίρου, διαιτητής Α’ Εθνικής, μίλησε για το επίπεδο των διαιτητών στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και για την προοπτική στην Ελλάδα. Ακολούθησε η βράβευσή του για την πολυετή προσφορά του στο ποδόσφαιρο γυναικών.

Η ολυμπιακή ομάδα κωφών

Η Δρ. Ελένη Σεμαλτιανού, ΕΕΠ Ποδοσφαίρου ΤΕΦΑΑ ΑΠΘ, τ. προπονήτρια Ολυμπιακής ομάδας Ποδοσφαίρου Κωφών Γυναικών, Προπονήτρια γυναικείων ομάδων Α’ και Γ’ Εθνικής, παρουσίασε επιστημονικά δεδομένα που προκύπτουν από τις πρόσφατες έρευνες και αναλύσεις σχετικά με το ποδόσφαιρο γυναικών. Κλείνοντας την ομιλία της αναφέρθηκε στη σημασία να αγκαλιάσουν οι ΠΑΕ τις γυναικείες ομάδες.

Ο Σπύρος Φιλίππου, προπονητής ποδοσφαίρου της γυναικείας ομάδας του ΠΑΟΚ, αναφέρθηκε στις βασικές αρχές επίθεσης και άμυνας, στη λήψη αποφάσεων με βάση τις αρχές του παιχνιδιού και ανέλυσε τα συστήματα στα οποία ανταποκρίνονται καλύτερα οι γυναίκες αθλήτριες.

Ο Μανώλης Ιωαννίδης, προπονητής ποδοσφαίρου, καθηγητής Φυσικής Αγωγής MSc, Εντεταλμένος Σύμβουλος Αθλητισμού Αμπελοκήπων-Μενεμένης, αναφέρθηκε στο ήδη υψηλό επίπεδο των γυναικών στο ποδόσφαιρο και στην κατάσταση την οποία βρίσκεται ο σχολικός αθλητισμός στην Ελλάδα. Τόνισε την έλλειψη αθλητικών υποδομών και τη σημασία της δίκαιης κατανομής του χρόνου στα αθλητικά κέντρα.

Η Στέλλα Γκόγκου, πρώην διεθνής βοηθός διαιτητή και εν ενεργεία Παρατηρητής -Εκπαιδευτής Διαιτητών, μοιράστηκε με το κοινό την εμπειρία της από τους αγωνιστικούς χώρους και χαιρέτησε την προσπάθεια της ΠΕΠΓΑΣ για την προώθηση των γυναικών στο ποδόσφαιρο.

Η Ναταλία Χατζηγιαννίδου, αθλήτρια της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, που εξακολουθεί να αγωνίζεται μέχρι σήμερα με το σήμα του ΠΑΟΚ και με το Εθνόσημο, μίλησε για την πολυετή αγωνιστική εμπειρία της και βραβεύτηκε από την ΠΕΠΓΑΣ.

Στη συνέχεια η επιθετικός Θωμαή Βαρδαλή και η τερματοφύλακας Άνθη Παπακωνσταντίνου, παίκτριες της Εθνικής Ελλάδος και του ΠΑΟΚ, μίλησαν για τη δική τους εμπειρία στα γήπεδα και ζήτησαν από τους γονείς να επιτρέπουν στα κορίτσια τους να ασχοληθούν με το ποδόσφαιρο αν εκείνα το θελήσουν.

Η ημερίδα έκλεισε με τη διεθνή Διαιτητή Ανδρομάχη Τσιοφλίκη και την πρώην διεθνή βοηθό Διαιτητή Μαρία Κουπαράνη, οι οποίες μέσω βίντεο χαιρέτησαν την πρωτοβουλία και δήλωσαν παρούσες σε όλες τις μελλοντικές δράσεις που θα αφορούν την προώθηση των γυναικών στο ποδόσφαιρο.

ποδοσφαιρο-1

 

 

ποδοσφαιορ-7

ποδοσφαιρο-6

Στη συνέχεια ακολούθησε η κοπή Βασιλόπιτας της ΠΕΠΓΑΣ και προσφέρθηκαν κεράσματα, από τον πλούσιο μπουφέ, σε όλους τους παρευρισκόμενους. Το φλουρί κέρδισε αθλήτρια των ακαδημιών του Αγροτικού Αστέρα, ενώ οι λιλιπούτειες αθλήτριες της ακαδημίας των Λέοντες Ladies Academy έκλεψαν την παράσταση. Ο εκπρόσωπος του Ελληνικού Κολλεγίου και μέλος της Εθνικής Ολυμπιακής Ομάδας του 2004 Γιώργος Πάτης – Φουντάς δήλωσε: «Το Ελληνικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης με πίστη στις αρχές που το διέπουν, ως ο χορηγός αυτής της ημερίδας, στηρίζει έμπρακτα με αυτόν τον εκπαιδευτικό τρόπο, την ισότητα των φύλων στο ποδόσφαιρο, στον αθλητισμό και στην κοινωνία».

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top