Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας αναδεικνύει την Κασσάνδρα-Η διαδρομή των αθλητών

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας αναδεικνύει την Κασσάνδρα-Η διαδρομή των αθλητών

Ρεπορτάζ: Μιχαήλ Παπαβασιλείου

Επίσημη έναρξη σήμερα για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας στον δήμο Κασσάνδρας της Χαλκιδικής. Στο προσκήνιο των ημερών ο αθλητικός τουρισμός, με τις κρατήσεις να είναι αυξημένες. Παρακάτω οι δρόμοι που θα είναι κλειστοί και θα περάσουν οι ποδηλάτες.

Σήμερα ξεκινάει επισήμως το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας που θα λάβει χώρα στον δήμο Κασσάνδρα και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 17 Απριλίου. Οι ποδηλάτες θα πραγματοποιήσουν μία κυκλική διαδρομή 70 χλμ., ενώ χθες (15/2) σημειώθηκαν οι πρώτοι χρόνοι του πρωταθλήματος.

Αναβιώνει ο αθλητικός τουρισμός στην Χαλκιδική μέσω του δήμου Κασσάνδρας

«Είναι μία πολύ σημαντική στιγμή για τον δήμο, διότι ξαφνικά εισχωρούμε σε μία νέα εναλλακτική μορφή τουρισμού, με βάση τον αθλητισμό. Επίσης, είναι τεράστιο ερέθισμα για τα παιδιά της Χαλκιδικής, διότι θα έχουν τη δυνατότητα να δουν ζωντανά τους ποδηλάτες για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Η διοίκηση μας θέλει να δείξει ότι υπάρχουν κι άλλοι δίοδοι, για να αναδείξουν την Κασσάνδρα και ταυτόχρονα να δημιουργήσουμε τα επόμενα χρόνια με τη σειρά μας ένα ακόμη πιο θελκτικό brand name στον αθλητικό τουρισμό της χώρας» τονίζει στο GRTimes.gr η δήμαρχος Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, συμμετέχουν αθλητές απ’ όλη την Ελλάδα και συγκεκριμένα από την Κρήτη, τη Ρόδο, την Πελοπόννησο και άλλα μέρη της χώρας. «Με την αρωγή της Τροχαίας, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, της ΚΕΔΗΚ και αρκετών ακόμη φορέων της Χαλκιδικής, προσπαθήσαμε να οργανώσουμε ένα από τα πιο ποιοτικά πρωταθλήματα ποδηλασίας στη χώρα» συμπληρώνει η κ. Χαλκιά.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και η διαδρομή κατά την διάρκεια του αγώνα στην Κασσάνδρα

Στις 11:00 π.μ. θα ξεκινήσει επίσημα το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Εφήβων και Νεανίδων με την αφετηρία του αγώνα να είναι η Καλλιθέα, όπως και ο τερματισμός του.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα τίθενται σε ισχύ από την τροχαία στα μέρη που θα περνούν οι ποδηλάτες και στη συνέχεια θα ανοίγουν και πάλι οι δρόμοι. Επίσης, θα κλείνουν μόνο τα ρεύματα στα οποία θα βρίσκονται οι αθλητές, οπότε δεν θα υπάρχουν εκτροπές κατά την διάρκεια του αγώνα, αλλά δυναμικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Η διαδρομή για το Σάββατο θα είναι εξής:

Έναρξη διαδρομής από την Καλλιθέα και κατεύθυνση προς την Κρυοπηγή , το Πολύχρονο, τη Χανιώτη , το Πευκοχώρι , το Παλιούρι , την Αγ. Παρασκευή , τα Λουτρά Αγίας Παρασκευής , τη Νέα Σκιώνη , τη Μόλα Καλύβα , τον κόμβο Καλάνδρας ,τη Σκάλα Φούρκας , τον κόμβο Σίβηρης ,την Κασσάνδρεια, ενώ μόλις καταφθάσουν στην Καλλιθέα, στη συνέχεια οι ποδηλάτες θα κατευθυνθούν προς την Άφυτο, τη Νέα Φώκαια ( όπου θα φτάσουν μέχρι την αερογέφυρα της Σάνης) και με τελικό προορισμό τη Καλλιθέα ως προς την επιστροφή.

Τέλος, την Κυριακή (17/2) Άνδρες και Γυναίκες θα συμμετάσχουν στο τελευταίο σκέλος του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ποδηλασίας ακολουθώντας την ίδια ειδική διαδρομή. Οι αγώνες, θα ξεκινήσουν από τις 09:30 π.μ..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Χαλκιδική: Πανελλήνιο πρωτάθλημα ποδηλασίας δρόμου στην Κασσάνδρα

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top