Αχτσιόγλου: Η κυβέρνηση λειτουργεί εκ των υστέρων και μόνο κατασταλτικά

Αχτσιόγλου: Η κυβέρνηση λειτουργεί εκ των υστέρων και μόνο κατασταλτικά

Η τομεάρχης οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε πυρά εναντίον της κυβέρνησης αναφορικά με τον τρόπο που διαχειρίζεται την πανδημία του κορωνοϊού.

«Η κυβέρνηση επί 11 μήνες δεν κάνει αυτονόητες ενέργειες σε αυτονόητα μέτωπα», καθώς «δεν έλαβε τα αναγκαία μέτρα για τους χώρους εργασίας, τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τα σχολεία και δεν έκανε μαζικά δωρεάν τεστ», δήλωσε η Έφη Αχτσιόγλου, στο «Πρώτο Πρόγραμμα».

Η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι είχε «ελλιπή στρατηγική στην πρόληψη της εξάπλωσης του ιού» και «δεν ενίσχυσε το δημόσιο σύστημα υγείας», αλλά «λειτουργεί εκ των υστέρων και μόνο κατασταλτικά», για να προσθέσει πως «το ζήτημα είναι αν η πολιτεία κάνει αυτό που πρέπει για να προλαμβάνει, και όχι μόνο να παρακολουθεί τις εξελίξεις ανεβοκατεβάζοντας τον διακόπτη του lockdown».

Ακόμη, μίλησε για «προκλητική έλλειψη διαφάνειας και διαύγειας από την κυβέρνηση, σε όλες τις κρίσιμες αποφάσεις που αφορούν τη διαχείριση της πανδημίας», σχολιάζοντας ότι «επί μήνες αρνείται να δώσει στη Βουλή τα πρακτικά της επιτροπής των ειδικών επιστημόνων».

«Η κυβέρνηση απέτυχε στη διαχείριση της πανδημίας και της οικονομίας», υποστήριξε, λέγοντας ειδικότερα για την οικονομία ότι «δεν προχώρησε σε ένα ισχυρό πακέτο δημοσίων δαπανών για τη στήριξη του εισοδήματος των εργαζομένων και των νοικοκυριών, για τη στήριξη της λειτουργίας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, για να προλάβει και να περιορίσει την ύφεση και τις συνέπειές της», αντιθέτως «με τις επιλογές της οδήγησε στο να έχει η χώρα τη μεγαλύτερη ύφεση στην Ευρώπη το 2020».

Η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι «όλοι οι κλάδοι αντιδρούν έντονα γιατί δεν έχουν λάβει τη στήριξη που χρειάζονται» και σημείωσε, μεταξύ άλλων, πως «η επιστρεπτέα προκαταβολή είναι ένα δάνειο που έχει δημιουργήσει μεγάλο χρέος στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις» και «πάρα πολλές είναι καταχρεωμένες και κινδυνεύουν να βάλουν λουκέτο, ειδικά στην εστίαση όπου υπάρχουν 80.000 επιχειρήσεις και περίπου 400.000 εργαζόμενοι».

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

DWHITE.eu

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ