Αυστρία: Εμβολιάστηκαν πάνω από 2,5 εκατ. πολίτες

Αυστρία: Εμβολιάστηκαν πάνω από 2,5 εκατ. πολίτες

Πάνω από 2,5 εκατ. πολίτες από τους 8,9 εκατ. στο σύνολο, έχουν εμβολιαστεί στην Αυστρία σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Υγείας

Περισσότερο από το ένα τρίτο των ανθρώπων στην Αυστρία με ηλικία άνω των 16 ετών, δηλαδή περισσότεροι από 2,5 εκατομμύρια στο σύνολο των 8,9 εκατομμυρίων κατοίκων της χώρας, έχουν ήδη εμβολιαστεί έως τώρα, τουλάχιστον με την πρώτη δόση εμβολίου κατά της Covid-19, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Αυστριακός υπουργός Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών Βόλφγκανγκ Μιούκσταϊν.

Η ταχύτητα των εμβολιασμών παρουσιάζει «συνεχή» αύξηση λόγω των ολοένα και μεγαλύτερων παραδόσεων εμβολίων και «χθες, Πέμπτη, φτάσαμε για πρώτη φορά σε ένα νέο ημερήσιο ρεκόρ εμβολιάζοντας περισσότερους από 90.000 ανθρώπους στην Αυστρία, με τον μέσο όρο εμβολιασμού επτά ημερών να είναι σήμερα πάνω από 55.000», αναφέρει ο ίδιος.

Τις επόμενες εβδομάδες θα υπάρξουν περισσότεροι εμβολιασμοί σε νεότερες ηλικίες και επιπλέον θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί σε επιχειρήσεις, σημειώνει ο υπουργός Υγείας, συμβουλεύοντας ταυτόχρονα όλους να τηρήσουν τις ημερομηνίες για τον δεύτερο εμβολιασμό τους.

Νωρίτερα, η Ομοσπονδιακή Καγκελαρία στη Βιέννη είχε ανακοινώσει ότι οι μισοί από αυτούς που ήθελαν να εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού έχουν λάβει έως σήμερα τον πρώτο μερικό εμβολιασμό και, σύμφωνα με τα στοιχεία από το ηλεκτρονικό πιστοποιητικό εμβολιασμού, το ποσοστό 50% επιτυγχάνεται επίσης μεταξύ των πολιτών με ηλικία άνω των 50 ετών.

Η Ομοσπονδιακή Καγκελαρία αναμένει ότι θα εμβολιαστούν περίπου τα δύο τρίτα του πληθυσμού που μπορεί να εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού, καθώς, για παράδειγμα, εξακολουθούν ακόμη να εξαιρούνται τα παιδιά και ως εκ τούτου ο αναμενόμενος αριθμός ανέρχεται σε πέντε εκατομμύρια.

Σύμφωνα με δήλωση του ομοσπονδιακού καγκελάριου Σεμπάστιαν Κουρτς, αυτή η πρόοδος στους εμβολιασμούς οδηγεί επίσης σε αξιοσημείωτη βελτίωση της κατάστασης της πανδημίας και ο στόχος, να μπορεί μέχρι τέλος Ιουνίου να προσφερθεί ο πρώτος εμβολιασμός σε όποιον το επιθυμεί, θα επιτευχθεί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ