Αυτοψία Γεωργιάδη – Παπαθανάση στην Ερμού (ΦΩΤΟ)

Αυτοψία Γεωργιάδη – Παπαθανάση στην Ερμού (ΦΩΤΟ)

Αυτοψία στην κεντρικότερη οδό της Αθήνας, την Ερμού, πραγματοποίησαν οι Άδωνις Γεωργιάδης και Νίκος Παπαθανάσης κατά την πρώτη ημέρα ανοίγματος του λιανεμπορίου μετά από περίπου 2,5 μήνες.

Σημειώνεται πως τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων και τον υφυπουργό Ανάπτυξης συνόδευαν ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Σταύρος Καφούνης και ο αντιπρόεδρος, Μάκης Σαββίδης.

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε αργότερα σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΕΣΑ:

«Επίσκεψη σε μικρά και μεγάλα καταστήματα  της Αθήνας, πραγματοποίησαν σήμερα ο πρόεδρος του Ε.Σ.Α Σταύρος Καφούνης με τον Υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη και τον Αναπληρωτή Υπουργό Νίκο Παπαθανάση.

Έμποροι, εργαζόμενοι και καταναλωτές τους υποδέχτηκαν με χαμόγελο και ικανοποίηση για την επαναλειτουργία της αγοράς, με εμφανή την υποδειγματική τήρηση των υγειονομικών κανόνων και των μέτρων προστασίας της Δημόσιας Υγείας εντός και εκτός των καταστημάτων.

Ο Σταύρος Καφούνης εξέφρασε τη χαρά του για τη δικαίωση της τεράστιας προσπάθειας που πέτυχε ο κλάδος των μαχητών εμπόρων, εκπέμποντας για πρώτη φορά στην ιστορία του ένα ισχυρό μήνυμα, με αρωγό την κοινωνία και διακεκριμένους επιστήμονες.

Δήλωσε πως η φετινή εκπτωτική περίοδος προσφέρει μεγάλες ευκαιρίες για το καταναλωτικό κοινό, οι έμποροι επιθυμούν να ρευστοποιήσουν το αδιάθετο χειμερινό εμπόρευμα και τώρα είναι η ευκαιρία να προχωρήσουμε μπροστά με ελπίδα και αισιοδοξία. Επειδή όμως η υγεία παραμένει το ύψιστο αγαθό, έκανε έκκληση στο καταναλωτικό κοινό να επισκεφτεί τις τοπικές αγορές, τηρώντας τα μέτρα προστασίας και αποφεύγοντας το συνωστισμό, ώστε η λειτουργία των καταστημάτων  να συνεχιστεί αδιάλειπτα, αναδεικνύοντας για μία ακόμα φορά τον εμπορικό κλάδο ως τον ασφαλέστερο της ελληνικής οικονομίας.

Τέλος επανέλαβε στους Υπουργούς, οι οποίοι έδειξαν μεγάλη κατανόηση, την ανάγκη ενίσχυσης των μέτρων στήριξης που έως σήμερα έδωσαν ανάσα στις επιχειρήσεις, αλλά και την εφαρμογή πραγματικών λύσεων, με ρύθμιση και γενναίο κούρεμα όλων των υποχρεώσεων όταν με το καλό λήξει η υγειονομική κρίση».

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ