Χαρδαλιάς: Έτσι θα γίνεται η είσοδος από τις χερσαίες πύλες (VIDEO)

Χαρδαλιάς: Έτσι θα γίνεται η είσοδος από τις χερσαίες πύλες (VIDEO)

Σε ενημέρωση για το πώς θα γίνεται η είσοδος στην Ελλάδα από τις χερσαίες πύλες της χώρας προχώρησε ο Νίκος Χαρδαλιάς κατά την τακτική ενημέρωση του υπουργείο Υγείας για την πανδημία του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας γνωστοποίησε πως από τον η διέλευση από τον Προμαχώνα επιτρέπεται από τις 07:00 μέχρι τις 23:00, ενώ οι εμπορευματικές μεταφορές διέρχονται όλο το 24ωρο.

Aπό την Κακαβιά θα εισέρχονται μόνο Έλληνες πολίτες, κάτοικοι κάτοχοι άδειας παραμονής, καθώς και για απολύτως αναγκαίες επαγγελματικές ή ιατρικές μετακινήσεις. Η διέλευση επιτρέπεται από τις 07:00 έως τις 23:00 ενώ οι εμπορευματικές μεταφορές διέρχονται όλο το 24ωρο.

Επιπρόσθετα, εισερχόμενοι από την Κακαβιά μπαίνουν υποχρεωτικά σε 7ήμερη καραντίνα καθώς υπάρξει αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο στην Αλβανία.

Όσον αφορά την είσοδο από τους Ευζώνους και τους Κήπους, αυτή αφορά μόνο Έλληνες πολίτες, κατόχους άδειας παραμονής, καθώς και για απολύτως αναγκαίες επαγγελματικές ή ιατρικές μετακινήσεις με τη διέλευση να επιτρέπεται από τις 07:00 έως τις 23:00 ενώ οι εμπορευματικές μεταφορές διέρχονται όλο το 24ωρο.

Τέλος, το Νυμφαίο, το Ορμένιο και η Εξοχή είναι ανοιχτά μόνο για εμπορευματικές μεταφορές όλο το 24ωρο, μόνο με τον οδηγό του οχήματος.

Αξίζει να σημειωθεί πως όλοι όσοι εισέρχονται στη χώρα απαιτείται να έχουν το PLF (Passenger Locator Form) και αρνητικό τεστ PCR 72 ώρες πριν την είσοδό τους ενώ θα γίνονται στους οδηγούς και rapid test από την Πολιτική Προστασία και κλιμάκια του ΕΟΔΥ.

Ακόμη, ο Νίκος Χαρδαλιάς ανέφερε πως τα σύνορα της Κρυσταλλοπηγής είναι κλειστά ενώ γνωστοποίησε πως εντατικοποιούνται οι έλεγχοι των αρχών για τον περιορισμό των μετακινήσεων.

Διαβάστε επίσης:

Χαρδαλιάς: Υψηλοί δείκτες θετικότητας στη Β. Ελλάδα – Μείωση στα Ιωάννινα

Παπαευαγγέλου: Έχουμε πόλεμο, κανείς δεν είναι άτρωτος

Παπαευαγγέλου: Μέσος όρος τα 45 έτη στα νέα κρούσματα

Μαγιορκίνης: Βλέπουμε σαφή στοιχεία εξόδου από την εκθετική αύξηση

Μαγιορκίνης: Μικρή η μετάδοση του κορωνοϊού στα παιδιά

Κοντοζαμάνης: Ο νόμος μας επιτρέπει την επίταξη ιδιωτών γιατρών

Κορωνοϊός: Διευκρινίσεις για τα περί διάδοσης σε σούπερ μάρκετ-σχολεία

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ