Χάρτης ECDC: Στο «κόκκινο» η μισή Ελλάδα – Τι συμβαίνει στην υπόλοιπη Ευρώπη

Χάρτης ECDC: Στο «κόκκινο» η μισή Ελλάδα – Τι συμβαίνει στην υπόλοιπη Ευρώπη

Συνεχίζει να χτυπάει την Ευρώπη ο κορωνοϊός, καθώς σύμφωνα με τους χάρτες του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων, οι περισσότερες χώρες βρίσκονται στο «κόκκινο».

Το ECDC δημοσίευσε, για μια ακόμη εβδομάδα, τους αναθεωρημένους χάρτες που αποτυπώνουν την επιδημιολογική εικόνα στα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Κορωνοϊός: Οι χάρτες του ECDC

Σύμφωνα με τον χάρτη που αφορά το συνδυαστικό δείκτη τεστ, νέων κρουσμάτων και δείκτη θετικότητας για την περίοδο 25 Φεβρουαρίου-4 Μαρτίου, η χώρα μας είναι «κόκκινη» στο μεγαλύτερο μέρος της. Δηλαδή, τα κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμό είναι ίσα ή πάνω από 150.

Σχετικά με τον αριθμό διαγνώσεων ανά 100.000 κατοίκους, οι περισσότερες περιοχές της χώρας βρίσκονται επίσης στο «κόκκινο», ενώ σημειώνεται ότι καμία περιοχή δεν βρίσκεται στο «κίτρινο».

Αναφορικά με τον δείκτη θετικότητας, η Ελλάδα παραμένει στο «πράσινο», την ώρα που οι περισσότερες χώρες της Ευρώπης βρίσκονται στο «κίτρινο». Δηλαδή, στο σύνολο της επικράτειας ο δείκτης θετικότητας βρίσκεται κάτω του ορίου συναγερμού του 4%, αντίθετα με την υπόλοιπη Ευρώπη, όπου ο δείκτης είναι μεγαλύτερος από 4.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

DWHITE.eu

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ