Χιλή: Πάνω από 3,5 εκατομμύρια οι εμβολιασμοί για Covid

Χιλή: Πάνω από 3,5 εκατομμύρια οι εμβολιασμοί για Covid

Ως αυτό το στάδιο ο απολογισμός της πανδημίας στη χώρα ανέρχεται σε 20.684 θανάτους εξαιτίας του Covid-19 επί συνόλου 832.512 μολύνσεων.

Ξεπέρασαν τα 3,5 εκατομμύρια οι άνθρωποι οι οποίοι έχουν πλέον λάβει τουλάχιστον την πρώτη δόση του εμβολίου τους για τον κορωνοϊό στη Χιλή, σχεδόν έναν μήνα μετά την έναρξη της εκστρατείας μαζικής ανοσοποίησης στη χώρα της Λατινικής Αμερικής, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας χθες.

Σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε, το υπουργείο διευκρίνισε ότι έχουν πλέον εμβολιαστεί 3.512.326 κάτοικοι της Χιλής, εκ των οποίων 2.259.013 είναι άνω των 60 ετών.

Το πρόγραμμα ανοσοποίησης προχωρά όπως σχεδιαζόταν, διαβεβαίωσε ο υπουργός Υγείας, Ενρίκε Πάρις και πρόσθεσε «συνεχίζουμε τη διαδικασία προκειμένου να ανοσοποιηθούν οι ομάδες στις οποίες δίνουμε την προτεραιότητα ως το τέλος του Μαρτίου».

Οι αρχές της Χιλής άρχισαν να εμβολιάζουν το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στα τέλη Δεκεμβρίου. Την 3η Φεβρουαρίου, άρχισε το πρόγραμμα μαζικής ανοσοποίησης, με τους πολίτες άνω των 90 ετών.

Ως αυτό το στάδιο ο απολογισμός της πανδημίας στη χώρα ανέρχεται σε 20.684 θανάτους εξαιτίας του Covid-19 επί συνόλου 832.512 μολύνσεων από τον SARS-CoV-2, κατά τα επίσημα δεδομένα.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

DWHITE.eu

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ