Δ. Κορδελιού-Ευόσμου: Έτοιμες οι σχολικές δομές για μικρούς μαθητές

Δ. Κορδελιού-Ευόσμου: Έτοιμες οι σχολικές δομές για μικρούς μαθητές

Οι σχολικές μονάδες του Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου είναι έτοιμες να υποδεχτούν από αύριο μαθητές και εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η διοίκηση του Δήμου, η Αντιδημαρχία Παιδείας και οι Σχολικές Επιτροπές σε στενή συνεργασία με τους διευθυντές των Δημοτικών Σχολείων, Νηπιαγωγείων και Βρεφονηπιακών Σταθμών έχουν λάβει όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ώστε να πληρούνται οι απαραίτητες προϋποθέσεις υγιεινής και ασφάλειας για την επανέναρξη του σχολικού προγράμματος.

Ενόψει του ανοίγματος των σχολείων, ο Δήμαρχος Κορδελιού-Ευόσμου, Κλεάνθης Μανδαλιανός επεσήμανε ότι: «Όλες οι υπηρεσίες του Δήμου βρίσκονται σε ετοιμότητα προκειμένου να εξασφαλιστεί η ομαλή και ασφαλής επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων εν μέσω πανδημίας. Εκμεταλλευτήκαμε την περίοδο που τα σχολεία παρέμεναν κλειστά, πραγματοποιώντας εργασίες συντήρησης και ελαιοχρωματισμούς και το τελευταίο διάστημα δώσαμε ιδιαίτερη έμφαση στην καθαριότητα και τις απολυμάνσεις στο σύνολο των μονάδων. Τόσο τα Δημοτικά και τα Νηπιαγωγεία όσο και οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Δήμου μας θα λειτουργήσουν με αυστηρή τήρηση όλων των μέτρων ασφάλειας και των υγειονομικών πρωτοκόλλων που ορίζει ο ΕΟΔΥ».

Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Σωτήρης Νικολαΐδης τόνισε: «Τα σχολεία του Δήμου μας είναι πανέτοιμα να υποδεχτούν τους μαθητές με ασφάλεια. Το προσωπικό καθαριότητας βρίσκεται επί ποδός, έχοντας πλήρη επάρκεια σε προϊόντα καθαριότητας και αντισηπτικά. Από την πλευρά μας κάναμε ότι είναι απαραίτητο για να υποδεχτούμε παιδιά και εκπαιδευτικούς σε ένα ασφαλές περιβάλλον. Είναι σημαντικό γονείς και συνοδοί να δείξουν τη δέουσα προσοχή, ώστε να μη συνωστίζονται στις εισόδους των σχολικών μονάδων και να ακολουθούν το πρόγραμμα και τις οδηγίες των διευθυντών των σχολείων».

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ