Δήμαρχος Κοζάνης: Έχουμε τον υψηλότερο ρυθμό κρουσμάτων στην Ελλάδα

Δήμαρχος Κοζάνης: Έχουμε τον υψηλότερο ρυθμό κρουσμάτων στην Ελλάδα

Την έντονη ανησυχία και τον προβληματισμό του για την πορεία της πανδημίας στην Κοζάνη αλλά και για τις επιπτώσεις της στην οικονομία της περιοχής εξέφρασε ο Λάζαρος Μαλούτας, μιλώντας στον ρ/σ «ΣΚΑΪ 100.3».

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος της μακεδονικής πόλης, ο ρυθμός των κρουσμάτων είναι ο υψηλότερος στην Ελλάδα και τα νοσοκομεία είναι σε οριακή κατάσταση.

«Δεν υπάρχει εξήγηση για την αύξηση των κρουσμάτων, χθες στην ευρεία σύσκεψη υπό τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά διατυπώθηκε ότι το επιδημιολογικό φορτίο είναι πολύ αυξημένο», δήλωσε ο κ. Μαλούτας.

Σημείωσε δε ότι είναι διάχυτη η κούραση στην πόλη και υπάρχει ανησυχία για τις συνέπειες που έχει το παρατεταμένο απαγορευτικό στην τοπική οικονομία.

Όπως είπε, αν το λιανεμπόριο παραμείνει κλειστό και το Πάσχα, όπως τα Χριστούγεννα, αυτό θα είναι καταστροφικό για τον εμπορικό κόσμο της περιοχής υπογραμμίζοντας ότι αίτημα των φορέων της περιοχής είναι η επιπλέον στήριξη των επιχειρήσεων. «Δυστυχώς φοβόμαστε ότι θα φτάσουμε έτσι μέχρι το Πάσχα», κατέληξε.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ