Δοκιμάζουμε ένα rapid test κορωνοϊού – Όλη η διαδικασία (VIDEO)

Δοκιμάζουμε ένα rapid test κορωνοϊού – Όλη η διαδικασία (VIDEO)

Ρεπορτάζ: Αλέξανδρος Αλεξιάδης

Το βρήκαμε στο διαδίκτυο, το παραγγείλαμε, το παραλάβαμε και τώρα… το δοκιμάζουμε. Δείτε όλη τη διαδικασία δοκιμής ενός γρήγορου τεστ κορωνοϊού αντισωμάτων, στην κάμερα του GRTimes.

Τεστ κορωνοϊού στο σπίτι γίνεται; Όπως έγραψε το GRTimes.gr στην έρευνα του για τα γρήγορα ή rapid, όπως λέγονται τα συγκεκριμένα τεστ για τον κορωνοϊό, παρά το γεγονός πως οι επιστήμονες χαρακτηρίζουν τη διάθεση τους στο ευρύ κοινό ως υγειονομικό λάθος, ο κάθε πολίτης μπορεί να παραγγείλει ένα τέτοιο τεστ και να το δοκιμάσει όπου θέλει. Στο σπίτι, στο γραφείο… όπου θελήσει.

Και μπορεί η επισήμανση «Μόνο για Επαγγελματίες Υγείας» να κυριαρχεί στις συσκευασίες ή στις οδηγίες των τεστ, ωστόσο όπως απέδειξε και το GRTimes.gr, κανείς δεν ρωτάει την ιδιότητα αυτού που παραγγέλνει το προϊόν.

Χωρίς λοιπόν να έχουμε ιατρικές γνώσεις, δοκιμάσαμε στην πράξη ένα τέτοιο τεστ και καταγράψαμε στην κάμερα όλη τη διαδικασία. Στη θέση του «ύποπτου κρούσματος» η διευθύντρια και δημοσιογράφος του GRTimes.gr, Μαρία Σαμολαδά και στη θέση του «γιατρού», ο δημοσιογράφος Αλέξης Αλεξιάδης.

Δείτε το video:

To GRTimes.gr επισημαίνει πως το παρόν ρεπορτάζ, δεν αποτελεί έλεγχο ποιότητας της συγκεκριμένης συσκευής, ούτε θέτει εν αμφιβόλω την αποτελεσματικότητα της, άλλα έγινε για να καταδείξει πως οι ιατροτεχνολογικές συσκευές, ειδικά ό,τι αφορά ιούς, όπως ο κορωνοϊός, καλό είναι να χρησιμοποιούνται από ειδικευμένο προσωπικό και στην προκειμένη περίπτωση από επαγγελματίες υγείας που έχουν ειδικές γνώσεις.

Αυτό άλλωστε συστήνει και η ιατρική κοινότητα και ο πλέον αρμόδιος οργανισμός, ο ΕΟΦ, ο πρόεδρος του οποίου είχε μιλήσει στο GRTimes.gr.

Διαβάστε επίσης: Τεστ κορωνοϊού στο σπίτι – Τι δείχνει έρευνα του GRTimes

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top