ΕΕΑ: Διανομή μασκών σε αθηναϊκές επιχειρήσεις

ΕΕΑ: Διανομή μασκών σε αθηναϊκές επιχειρήσεις

Συνεχίζεται η περιοδεία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών με στόχο τη διανομή 100.000 μασκών και αντισηπτικών σε επιχειρήσεις της Αττικής.

Το πρόγραμμα της περιοδείας για σήμερα προέβλεπε τη διανομή υγειονομικού υλικού στους πιο εμπορικούς δρόμους του κέντρου της Αθήνας.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του Ε.Ε.Α, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, και μέλη της διοίκησης του Ε.Ε.Α., συναντήθηκαν το πρωί της Πέμπτης στην οδό Ερμού με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη και από εκεί ξεκίνησαν να μοιράζουν τις προστατευτικές μάσκες και τα αντισηπτικά.

Από την περιοχή του Συντάγματος πέρασαν στην Πλάκα και έφτασαν μέχρι το Μοναστηράκι. Κατά τη διάρκεια της διανομής, οι περισσότεροι επαγγελματίες τόνιζαν ότι ο τζίρος τους έχει πέσει έως και 90% λόγω της έλλειψης τουριστών.

«Φοβάμαι να κοιτάξω τα χαρτιά μου, τόσο μεγάλη είναι η πτώση σε σύγκριση με πέρσι», είπε μία επιχειρηματίας απευθυνόμενη στον κ. Χατζηθεοδοσίου, δίνοντας το στίγμα για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην αγορά αλλά και την αγωνία επιχειρήσεων και επαγγελματιών για την «επόμενη μέρα» της ελληνικής οικονομίας.

Ο κ. Χατζηθεοδοσίου, αναφερόμενος στην πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου για την στήριξη των επιχειρήσεων και των εργαζομένων τους, δήλωσε: «Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο της Αθήνας, όπως σε όλη την περίοδο της κρίσης του κορωνοϊού έτσι και τώρα είναι κοντά στις επιχειρήσεις. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε δύο μεγάλα θέματα: την υγειονομική κρίση και την οικονομική. Στηρίζουμε σήμερα ψυχολογικά αλλά και με υγειονομικό υλικό τις επιχειρήσεις, στόχος μας όμως είναι να βρούμε τον τρόπο να αντέξουν οι επιχειρήσεις. Και όταν αντέχουν οι επιχειρήσεις, αντέχουν και οι εργαζόμενοι. Είμαι πεπεισμένος ότι η Περιφέρεια, το Επιμελητήριο αλλά και το Υπουργείο θα δώσουμε τη μάχη για να κρατηθούν οι επιχειρήσεις. Αν και αυτό φαίνεται πολύ δύσκολο, παρόλα αυτά εκφράζουμε την αισιοδοξία ότι θα τα καταφέρουμε».

Ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης εστίασε στην τήρηση των μέτρων υγειονομικής προστασίας, κατεύθυνση την οποία ενισχύει με τη δράση του το Ε.Ε.Α. : «Η πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου και της Περιφέρειας Αττικής για την διανομή προστατευτικού υγειονομικού υλικού στα καταστήματα του εμπορικού κέντρου της Αθήνας είναι εξαιρετική. Η στήριξη του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων, δι’ εμού, και της Περιφέρειας Αττικής, δια του κ. Πατούλη, είναι δεδομένη διότι πρέπει να καταλάβουμε ότι ο ιός δεν έχει φύγει και οφείλουμε να τηρούμε τα στοιχειώδη μέτρα υγειονομικής προστασίας. Εάν όλοι τα τηρούμε, θα πάμε πολύ καλά τους επόμενους μήνες – και στον τουρισμό και γενικότερα. Εάν δεν τα τηρούμε, κινδυνεύουμε από ένα δεύτερο κύμα, που θα είναι πραγματικά καταστροφικό. Άρα, η σημερινή πρωτοβουλία είναι ένα σήμα προς αυτήν την κατεύθυνση κι ευχαριστούμε πολύ τους Προέδρους που ανέλαβαν τη σχετική πρωτοβουλία».

Ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης τόνισε την σημασία της συνεργασίας για την αντιμετώπιση της πανδημίας: «Χαίρομαι ιδιαίτερα που ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να συνδράμουμε την εθνική προσπάθεια για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Αυτή η πρωτοβουλία που αναλάβαμε ως Περιφέρεια Αττικής μαζί με τον Πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γ. Χατζηθεοδοσίου και τη συνδρομή του Προέδρου της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων Ελλάδας (Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε.) Β. Καββαθά, στέλνει μήνυμα ελπίδας και σηματοδοτεί την κοινή μας βούληση να προχωρήσουμε ενωμένοι για την αναπτυξιακή επανεκκίνηση της οικονομίας μας. Διανύουμε μία δύσκολη περίοδο αλλά πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε. Όλοι οι αρμόδιοι οι φορείς είμαστε συντεταγμένοι, σε στενή συνεργασία και πιστεύω ότι θα καταφέρουμε να κερδίσουμε αυτό το στοίχημα, παρά το γεγονός ότι σήμερα φαίνεται δύσκολο. Η σημερινή μας πρωτοβουλία σηματοδοτεί και τη σημασία που δίνουμε στην πρόληψη. Ο ιός δεν έχει φύγει είναι ακόμα εδώ, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα πάψει να λειτουργεί η οικονομία και εμείς από την πλευρά μας, θα τη στηρίξουμε με όσα μέσα διαθέτουμε».

Την ίδια ώρα με τη διανομή του υγειονομικού υλικού σε Πλάκα και Μοναστηράκι, άλλα μέλη του Ε.Ε.Α. μοίραζαν μάσκες και αντισηπτικά σε διάφορα σημεία του εμπορικού κέντρου, όπως στην Σταδίου, την Πανεπιστημίου, την Ακαδημίας, την Πατησίων, την πλατεία Ομονοίας.

Στην αντιπροσωπεία του Ε.Ε.Α συμμετείχαν ο Α΄Αντιπρόεδρος κ. Νίκος Γρέντζελος, ο Β΄ Αντιπρόεδρος κ. Νίκος Κογιουμτσής, ο Γ΄ Αντιπρόεδρος κ. Ηλίας Μάνδρος, ο Γενικός Γραμματέας κ. Δημήτρης Γαβαλάκης, το μέλος της Διοίκησης και Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κ. Γιώργος Καββαθάς, ο Πρόεδρος της Αστικής Εταιρείας του Ε.Ε.Α. «Αρωγός» κ. Δημήτρης Βαρδακώστας, το μέλος του ΔΣ κ. Διονύσης Τσαβλής, ενώ τον κ. Πατούλη συνόδευε ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα κ. Γιώργος Δημόπουλος. Στην περιοδεία βρέθηκαν επίσης η Πρόεδρος της Επιτροπής Σχολικών Κυλικείων του Ε.Ε.Α. κ. Φραντζέσκα Τατούλη, καθώς και η Πρόεδρος της Επιτροπής Ιδιωτικών Βρεφονηπιακών και Παιδικών Σταθμών κ. Μίνα Καστανιά – Γιαζιτζόγλου.

Η περιοδεία του Ε.Ε.Α σε επιχειρήσεις του κέντρου της Αθήνας ήταν η τρίτη κατά σειρά καθώς είχαν προηγηθεί σε Περιστέρι, Γλυφάδα και χθες σε Αιγάλεω και Αγία Βαρβάρα. Αύριο Παρασκευή 12/6 η αντιπροσωπεία του Ε.Ε.Α. θα διανείμει υγειονομικό υλικό σε Δάφνη – Υμηττό.

Δείτε τις δηλώσεις του προέδρου του ΕΕΑ

Δείτε παρακάτω την ανάρτηση του Γιάννη Χατζηθεοδωσίου στο Facebook.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ