Εμβολιασμοί παιδιών: “Τείχος” ανοσίας για τους ανεμβολίαστους ενήλικες;

Εμβολιασμοί παιδιών: “Τείχος” ανοσίας για τους ανεμβολίαστους ενήλικες;

Οι εμβολιασμοί παιδιών ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς γίνεται αντικείμενο σχολιασμού από τη γερμανική εφημερίδα FAZ.

Αναφέρει πως ναι μεν υπάρχει σύσταση από την αρμόδια επιτροπή να εμβολιάζονται οι ηλικίες 12 έως 17 ετών, ωστόσο υπάρχει μεγάλη ανάγκη ενημέρωσης τόσο των γονιών όσο και των μαθητών.

Εμβολιασμοί παιδιών-Εκρηκτικό το θέμα

Και η FAZ συμπληρώνει: «Το θέμα γίνεται εκρηκτικό λόγω της σπουδαιότητας πέρα ​​από το σχολείο. Εάν τα παιδιά εμβολιαστούν, παρά τον χαμηλό κίνδυνο νόσησης από κορωνοϊό, δημιουργούν ένα τείχος για τους ενήλικες που δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν».

Και λίγο παρακάτω η εφημερίδα επισημαίνει πως «Η πολιτική δεν επέβαλε υποχρεωτικό εμβολιασμό. Η πίεση πάντως στους μη εμβολιασμένους θα πρέπει να διατηρηθεί εντός των ορίων, πόσο μάλλον η πίεση στους ανήλικους. Οι μαθητές κουβαλάνε ήδη στα σχολεία συγκρούσεις από τους γονείς τους ή άλλους λόγω της μάσκας, των τεστ και των εμβολιασμών. Έχουν όμως πολλά να κάνουν φέτος, ακριβώς λόγω των αποτυχιών στην πανδημία. Πολλοί εκπαιδευτικοί θα μπορούσαν να συμβάλλουν, ώστε να μην υπάρξει μεγάλη πίεση και να παρέχουν τις κατάλληλες πληροφορίες σχετικά με την ηλικία και τους εμβολιασμούς. Αλλά όπως ξέρουμε υπάρχουν πολλών ειδών σχολεία και εκπαιδευτικοί».

ΠΗΓΗ: FAZ, από DW

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τζανάκης: Ποιος είναι ο κίνδυνος στις δηλώσεις Τσιτσιπά -Να τον προσέξουν οι γιατροί του

Θεοδωρίδου: Η τρίτη δόση πρέπει να γίνει σε ειδικές κατηγορίες πολιτών

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top