Επιστράτευση ιατρών: Ύστατη προσπάθεια του ΙΣΑ για λύση

Επιστράτευση ιατρών: Ύστατη προσπάθεια του ΙΣΑ για λύση

Στις 10:00 θα συγκληθούν οι επιστημονικές επιτροπές του ΙΣΑ προκειμένου να γίνει κατανοητό ότι γιατροί πρέπει να μετακινηθούν από τα νοσοκομεία.

Ύστατη προσπάθεια για να πειστούν γιατροί να συνδράμουν στη μάχη των νοσοκομείων με τον κορωνοϊό θα κάνει σήμερα ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, καθώς έχει ήδη λήξει το τελεσίγραφο του υπουργείου Υγείας που έχει προειδοποιήσει για επιστράτευση.

Όπως τόνισε ο Γιώργος Πατούλης στον ΣΚΑΪ, στις 10:00 θα συγκληθούν οι επιστημονικές επιτροπές προκειμένου να γίνει κατανοητό ότι γιατροί πρέπει να μετακινηθούν από τα νοσοκομεία, καθώς εκεί τώρα διεξάγεται η μεγάλη μάχη.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου απηύθυνε κάλεσμα στους γιατρούς να ανταποκριθούν τονίζοντας ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει χώρος για εσωστρέφεια και κριτική αλλά απαιτείται συστράτευση.

Σημειώνεται ωστόσο πως οι δηλώσεις του κ. Πατούλη έγιναν πριν την ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας για επίταξη των γιατρών στην Αττική.

Μάλιστα, στο ερώτημα γιατί δεν μπορούν να βρεθούν οι απαραίτητοι ιατροί μεταξύ των περίπου 2.000, εξήγησε ότι το κάλεσμα αφορά συγκεκριμένες ειδικότητες ενώ απαιτείται και εξειδίκευση προκειμένου να έχουν τη δυνατότητα αμέσως να συνδράμουν στην αντιμετώπιση των περιστατικών.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ