Έτσι θα λειτουργούν κομμωτήρια & κέντρα αισθητικής

Έτσι θα λειτουργούν κομμωτήρια & κέντρα αισθητικής

Το σχέδιο για την άρση των περιορισμών και την επιστροφή στην κανονικότητα μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, παρουσίασαν οι αρμόδιοι υφυπουργοί.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιος για τη Βιομηχανία και το Εμπόριο, Νίκος Παπαθανάσης, αναφέρθηκε σε επτά στάδια επανεκκίνησης των επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στις 4 Μαΐου επανεκκινούν εταιρείες λιανικού εμπορίου και παροχής υπηρεσιών. Βιβλιοπωλεία, φυτά, αγορές καταναλωτών, λαϊκές αγορές. Κομμωτήρια, κουρεία, ΚΤΕΟ, κέντρα αισθητικής, υπηρεσίες παροχής υπηρεσιών υποδημάτων, καταστήματα οπτικών ειδών.

Πώς θα λειτουργούν τα κομμωτήρια και κέντρα αισθητικές

Σε ό,τι αφορά στα κομμωτήρια θα λειτουργούν μόνο με ραντεβού και δύο μέτρα απόσταση των καθισμάτων.

Παράλληλα, θα υπάρξει απελευθέρωση ωραρίου από 7 το πρωί έως 9 το βράδυ, ενώ θα ισχύουν οι περιορισμοί ανάλογα με τα τετραγωνικά μέτρα. Ισχύει δηλαδή ο κανόνας επιπέδου, αν αναπτύσσεται σε πάνω από δύο επίπεδο, ένα άτομο ανά 10τ.μ.

Η μάσκα θα είναι υποχρεωτική για όλους, εργαζόμενους και πελάτες, ενώ τα γάντια μίας χρήσης για τους εργαζόμενους. Τέλος, η μέγιστη επιτρεπόμενη πληρότητα θα είναι 4 άτομα ανά 20 τ.μ.

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top