Εξαδάκτυλος: Δεν θα συγχωρεθούν λάθη σε αυτή τη φάση

Εξαδάκτυλος: Δεν θα συγχωρεθούν λάθη σε αυτή τη φάση

Για την πορεία της πανδημίας και την πίεση που συνεχίζει να δέχεται το ΕΣΥ από τα περιστατικά κορωνοϊού, μίλησε το πρωί της Τρίτης ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

«Δεν θα συγχωρεθούν λάθη σε αυτή τη φάση», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.

Ο κ. Εξαδάκτυλος σημείωσε ότι η πανδημία δεν κάμπτεται και ότι η κατάσταση στην Αττική είναι τρομερά πιεσμένη στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Ανέφερε δε ότι η κατάσταση αρχίζει να πιέζεται και στην Θεσσαλονίκη και στη Δυτική Μακεδονία.

Παράλληλα δήλωσε πως εάν τα στοιχεία δείξουν ότι το επόμενο βήμα είναι επικίνδυνο σκοπεύει να εκφράσει τις αντιρρήσεις του στην επιτροπή των ειδικών όσον αφορά ένα άνοιγμα δραστηριοτήτων ενώ μέχρι στιγμής ούτε συμφωνεί αλλά ούτε και διαφωνεί με ένα τέτοιο ενδεχόμενο καθώς τα υπάρχοντα στοιχεία δεν επαρκούν για την εξαγωγή συγκεκριμένου συμπεράσματος.

«Θα πρέπει να υπάρξει σταθεροποίηση κατ΄ελάχιστο στην Αττική», υπογράμμισε ο κ. Εξαδάκτυλος και πρόσθεσε πως υπάρχουν δείγματα πως η κατάσταση τείνει ως προς αυτό.

Ο πρόεδρος του ΠΙΣ ξεκαθάρισε πως θα πει όχι στο άνοιγμα εάν τα στοιχεία δεν είναι ασφαλή, επισημαίνοντας πως «Δεν θα συγχωρεθούν λάθη σε αυτή τη φάση».

Εκτίμησε επίσης ότι η απόφαση για το άνοιγμα των σχολείων είναι πιο δύσκολη από αυτή για την επανεκκίνηση του λιανεμπορίου.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ