Εξαδάκτυλος: Να γίνει προετοιμασία για μάχη μακράς διαρκείας

Εξαδάκτυλος: Να γίνει προετοιμασία για μάχη μακράς διαρκείας

Tην ανάγκη να προετοιμαστεί το σύστημα υγείας για μάχη μακράς διαρκείας με τον κορωνοϊό τόνισε ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου εξήγησε ότι αναφέρεται στο δύσκολο σενάριο για το οποίο πρέπει να γίνει προετοιμασία με προσαρμογές μόνιμου χαρακτήρα, προκειμένου το σύστημα υγείας να αντέξει, εφόσον απαιτηθεί, σε μια μακράς διάρκεια μάχη με την αρρώστια.

«Υπάρχουν μερικά απλά πράγματα τα όποια πρέπει να γίνουν, -ελπίζω να γίνουν, για να μπορέσουμε να έχουμε μια μάχη μακράς διάρκειας. Άλλο είναι το επεισόδιο τριών ημερών και άλλο είναι η μάχη των τεσσάρων ετών ή ο εκατονταετής πόλεμος. Είναι διαφορετικά μεγέθη, απαιτούν διαφορετική προετοιμασία», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον κ. Εξαδάκτυλο, ο κορωνοϊός καθημερινά μας εκπλήσσει δυσάρεστα και όπως ανέφερε και ο ίδιος έχει πέσει έξω σε προηγούμενες προβλέψεις του. Επικαλέστηκε τις αξιόπιστες προβλέψεις βάσει μαθηματικών μοντέλων των καθηγητών Σαρηγιάννη και Τζανάκη πως θα συνεχίσει η άνοδος κρουσμάτων τουλάχιστον για τις επόμενες ημέρες.

Για τις αρχικές προβλέψεις ότι φέτος το Πάσχα θα είναι διαφορετικό, είπε ότι δεν είμαστε πια σε αυτό το σημείο. Διευκρίνισε ωστόσο ότι η προοπτική του να κάνουμε ένα Πάσχα τέτοιο που να γεμίσει τις ψυχές μας δεν έχει χαθεί οριστικά.

Σχετικά με το ενδεχόμενο ανοίγματος δραστηριοτήτων τόνισε ότι ενδεχομένως και να γίνει κάποια σχετική συζήτηση στη συνεδρίαση της επιτροπής την Παρασκευή, ωστόσο η δική του εισήγηση θα είναι ότι «δεν πρέπει να αυξηθεί η πίεση στο σύστημα υγείας».

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ