Εξαδάκτυλος: Το πρόβλημα είναι μπροστά μας, δεν θα το λύσουν μαγικά τα self test

Εξαδάκτυλος: Το πρόβλημα είναι μπροστά μας, δεν θα το λύσουν μαγικά τα self test

Για το γεγονός πως η επιτροπή των ειδικών που εισηγείται τα μέτρα στην κυβέρνηση «εξετάζει προσεκτικά τα δεδομένα και προχωρά στις αποφάσεις της» αναφέρθηκε μιλώντας στο MEGA, ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

«Θα δούμε τι και πότε και αν θα πρέπει να πράξουμε στη συνέχεια», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.

Ο επικεφαλής του ΠΙΣ είπε ότι θα ήταν πολύ δυσάρεστο για όλους να ξανακλείσουν τα μαγαζιά, ωστόσο είναι κάτι που θα κριθεί βάση της εικόνας της πανδημίας τις επόμενες ημέρες αλλά και της συμπεριφοράς των πολιτών.

«Πρέπει να υπάρχει προσοχή, να μην θεωρηθεί ότι αφήνουμε το πρόβλημα πίσω μας. Το πρόβλημα είναι εδώ, θα πρέπει να το θυμόμαστε διαρκώς».

Γιατί έμειναν κλειστά τα μαγαζιά σε Θεσσαλονίκη, Κοζάνη και Αχαΐα

Σχετικά με την απόφαση για τα καταστήματα σε Θεσσαλονίκη, Κοζάνη και Αχαΐα που παραμένουν κλειστά, ο κ. Εξαδάκτυλος τόνισε ότι η πίεση στο σύστημα υγείας στις περιοχές αυτές ήταν το στοιχείο που οδήγησε την επιτροπή σε αυτήν την απόφαση.

Για τα σχολεία, ο κ. Εξαδάκτυλος χαρακτήρισε «βιαστικό» ένα ενδεχόμενο άνοιγμα την ερχόμενη Δευτέρα, ενώ τόνισε ότι παραμένει επιφυλακτικός και για τη λειτουργία των self-tests.

«Είναι χρήσιμο εργαλείο αλλά όχι το κλειδί που ξεκλειδώνει την κλειδαριά του προβλήματος. Δεν θα λύσει μαγικά το πρόβλημα», κατέληξε ο κ. Εξαδάκτυλος.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ