Εύοσμος: Πορεία διαμαρτυρίας για την κρατική διαχείριση της πανδημίας (ΦΩΤΟ+VIDEO)

Εύοσμος: Πορεία διαμαρτυρίας για την κρατική διαχείριση της πανδημίας (ΦΩΤΟ+VIDEO)

Πορεία διαμαρτυρίας για την κρατική διαχείριση της πανδημίας πραγματοποίησαν νωρίτερα σήμερα, έχοντας ως αφετηρία τον Εύοσμο Θεσσαλονίκης, μέλη της Ανοιχτής Συνέλευσης Δυτικών Συνοικιών και της Πρωτοβουλίας ενάντια στα ΕΛΠΕ.

Ρεπορτάζ: Στράτος Λούβαρης

Κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα, τα άτομα που στις 11:00 συγκεντρώθηκαν στον Εύοσμο, τονίζουν μεταξύ άλλων σε σχετική τους ανακοίνωση, ότι έναν χρόνο σχεδόν μετά την έναρξη της πανδημίας, είναι απολύτως ξεκάθαρες οι επιλογές του κρατικού μηχανισμού και το τι εξυπηρετεί με αυτές.

«Ενώ το δημόσιο σύστημα υγείας δοκιμάζει εδώ και καιρό τα όριά του, καμιά ευθύνη δεν έχει αποδοθεί για τους μέχρι τώρα χειρισμούς της κυβέρνησης και τις τεράστιες συνέπειες που είχαν αυτές στην εξέλιξη της κατάστασης (δεν ξεχνάμε τους εκατοντάδες ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους στη Β. Ελλάδα λόγω της υποστελέχωσης και έλλειψης υποδομών των νοσοκομείων).

Το σκληρού τύπου lockdown που επιβάλλεται ως ”πανάκεια” τον τελευταίο καιρό, πλέον και στον δήμο Κορδελιού – Ευόσμου, είναι το αποκορύφωμα του παραλογισμού της κρατικής διαχείρισης. Όχι μόνο γιατί μεγάλες επιχειρήσεις και εργοστάσια (βλέπε ΕΛΠΕ) που βρίσκονται μέσα στα όρια ή παρακείμενα του δήμου συνεχίζουν να λειτουργούν κανονικά, χωρίς απαραίτητες αποστάσεις, μέσα αυτοπροστασίας και μαζικά τεστ. Όχι γιατί οι εργαζόμενοι/ες συνεχίζουν να μετακινούνται κανονικά σε όλη την πόλη, στοιβαγμένοι /ες μέσα στα ΜΜΜ. Ούτε γιατί ο Εύοσμος είναι μέσα στον αστικό ιστό, με αποτέλεσμα στην μια πλευρά του δρόμου να έχει lockdown, ενώ στην άλλη όχι.

Η κορυφή του παραλογισμού έγκειται στο γεγονός ότι μετά τις 6 το απόγευμα ο ιός ”κολλάει” πιο πολύ. Και για αυτό μας επιβάλλεται να μαντρωθούμε στα σπίτια μας, υπαγορεύοντάς μας ως μοτίβο ζωής το σπίτι-δουλειά-σπίτι. Έτσι λοιπόν, μέσα σε ένα βράδυ και χωρίς επαρκή στοιχειοθέτηση οι ”σοφοί” μπορούν να αποφασίσουν και να διατάξουν οποιαδήποτε παράλογη απαγόρευση και για όσο χρονικό διάστημα κριθεί αυτό απαραίτητο. Και σαν να μην είχαμε όλα αυτά, ξεκίνησαν και οι ”ψεκασμένες” δηλώσεις από ένα κομμάτι του ακροδεξιού χώρου περί σύνδεσης lockdown και της υποτιθέμενης εγκατάστασης προσφύγων στην περιοχή, προσπαθώντας να καπηλευτούν την αγανάκτηση των κατοίκων με σκοπό να ξεράσουν και πάλι το ρατσιστικό τους δηλητήριο. Την ίδια στιγμή που χιλιάδες μεταναστών συνεχίζουν να είναι εγκλωβισμένοι/ες στα camps, μέσα στο κρύο, με τις συνθήκες διαβίωσης να έχουν χειροτερέψει κατά πολύ εξαιτίας της υγειονομικής διαχείρισης».

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

DWHITE.eu

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ