Φοιτητές Οδοντιατρικής ΑΠΘ: Φορώντας λευκές στολές ζήτησαν να ανοίξουν οι κλινικές (ΦΩΤΟ+VIDEO)

Φοιτητές Οδοντιατρικής ΑΠΘ: Φορώντας λευκές στολές ζήτησαν να ανοίξουν οι κλινικές (ΦΩΤΟ+VIDEO)

Διαμαρτυρία μπροστά στην Οδοντιατρική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν σήμερα το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη, φοιτητές της Οδοντιατρικής, τονίζοντας ότι οι κλινικές και τα εργαστήρια του τμήματος παραμένουν κλειστά με αποτέλεσμα να μένουν πίσω στην κλινική τους άσκηση και να μην μπορούν να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους.

Ρεπορτάζ: Στράτος Λούβαρης

Φορώντας τις λευκές στολές τους, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα, οι φοιτητές ανέφεραν ότι μέσα σε έναν χρόνο που έχουν χάσει δύο ολόκληρα κλινικά εξάμηνα και οδεύουν προς το τρίτο, την ίδια ώρα έχει κατασκευαστεί σε μια μονάχα κλινική σύστημα απαγωγής αέρα (εξοπλισμός που απαιτείται) και πλέον ο αριθμός των φοιτητών που έχει συσσωρευτεί στην ουρά των κλινικών αγγίζει τους 400.

Σημείωσαν δε, ότι στη δική τους σχολή απαιτείται για τη λήψη πτυχίου εκτός από τα θεωρητικά μαθήματα, να ολοκληρώσουν και κλινικές υποχρεώσεις, ωστόσο, από τον περασμένο Μάρτιο οι κλινικές της σχολής είναι κλειστές λόγω της πανδημίας. Το γεγονός αυτό, όπως τόνισαν τους ανάγκασε εκ των πραγμάτων να μείνουν στάσιμοι στις σπουδές τους, την ώρα που οι οικονομικές υποχρεώσεις, όπως η κάλυψη τους ενοικίου τους, συνεχίζουν να υφίστανται.

Παράλληλα, ζητούν να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της δημοσίας υγείας έτσι ώστε να ανοίξουν οι σχολές τους με ασφάλεια. «Κλειστά τα εργαστήρια, κλειστή η κλινική, έτσι δεν σπουδάζεις οδοντιατρική», ήταν το σύνθημα που φώναξαν.

«Παρόλο που σύμφωνα με τις αρμόδιες Κ.Υ.Α. από τις 05-12-2020 επιτρέπεται η δυνατότητα διενέργειας κλινικών ασκήσεων φοιτητών του τελευταίου έτους των προγραμμάτων σπουδών α’ κύκλου Τμημάτων/Σχολών Επιστημών Υγείας των Α.Ε.Ι., κατόπιν απόφασης της Συγκλήτου του οικείου Α.Ε.Ι., οι κλινικές του τμήματος παραμένουν κλειστές από τον Μάρτιο του 2020 και μόλις την Τετάρτη 17-03-2020 η Σύγκλητος με νέα της απόφαση ενέκρινε την επαναλειτουργία των κλινικών για τους τελειόφοιτους. Η επανεκκίνηση των κλινικών δεν είχε επιτραπεί λόγω έλλειψης υποδομών του τμήματος που αφορούν την εγκατάσταση συστήματος απαγωγής αέρα», τονίζεται στην σχετική ανακοίνωση τους.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

DWHITE.eu

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ