Γερμανία: Ρεκόρ με πάνω από 656.000 εμβολιασμούς σε ένα 24ωρο

Γερμανία: Ρεκόρ με πάνω από 656.000 εμβολιασμούς σε ένα 24ωρο

Ρεκόρ εμβολιασμών κατά του κορωνοϊού σημειώθηκε την Τετάρτη με την χορήγηση 656.357 δόσεων εμβολίων σε όλη την Γερμανία.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, το προηγούμενο ρεκόρ είχε καταγραφεί την Τρίτη, με 367.000 εμβολιασμούς. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που δόθηκαν στην δημοσιότητα, ο ρυθμός των εμβολιασμών φαίνεται ότι επιταχύνθηκε σημαντικά με την συμμετοχή των οικογενειακών γιατρών στην διαδικασία, καθώς περισσότεροι από 300.000 εμβολιασμοί έγιναν χθες σε ιδιωτικά ιατρεία στη Γερμανία.

Αυτή τη στιγμή το 13,8% των Γερμανών έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου κατά του Covid-19. Χαρακτηριστικό του ενδιαφέροντος των πολιτών για εμβολιασμό είναι και το γεγονός ότι στο πρώτο σε όλη την Γερμανία εμβολιαστικό κέντρο που λειτουργεί σε 24ωρη βάση, στο Ζάαρλαντ, μεταξύ Μ. Παρασκευής και Κυριακής του Πάσχα κλείστηκαν 15.000 ραντεβού για τις ώρες από 22:00 έως 7:00.

Αυτή τη στιγμή, όπως ανέφερε το υπουργείο Υγείας του κρατιδίου, στο εμβολιαστικό κέντρο που λειτουργεί με ευθύνη των Ενόπλων Δυνάμεων, τα νυχτερινά ραντεβού έχουν κλείσει έως και τα μέσα Μαΐου. Το πότε θα υπάρχουν και πάλι διαθέσιμα ραντεβού εξαρτάται αποκλειστικά από τις παραδόσεις των εμβολίων, διευκρίνισε το υπουργείο.

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

DWHITE.eu

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ