Γκίκας: Η κατάσταση δεν επιτρέπει άλλα μέτρα χαλάρωσης

Γκίκας: Η κατάσταση δεν επιτρέπει άλλα μέτρα χαλάρωσης

Στο ενδεχόμενο περαιτέρω χαλάρωσης των μέτρων που ήδη έχουν επιβληθεί για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού αναφέρθηκε ο Αχιλλέας Γκίκας.

Ο καθηγητής παθολογίας της ιατρικής σχολής του πανεπιστημίου Κρήτης υποστήριξε δε ότι το lockdown δούλεψε και ότι τα δωρεάν self test θα βελτιώσουν την κατάσταση.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 το πρωί της Δευτέρας, ο κ. Γκίκας σημείωσε ότι η κατάσταση στο σύστημα είναι δύσκολη και ότι το άνοιγμα των κοινωνικών δραστηριοτήτων πρέπει να γίνει με βάση την επιδημιολογική εικόνα.

«Τα δεδομένα αυτών των ημερών και η επιδημιολογική κατάσταση στην χώρα δεν επιτρέπει επιπλέον μέτρα χαλάρωσης, φαίνεται να βρισκόμαστε στην κορύφωση της πανδημίας, ελπίζουμε τις επόμενες ημέρες να επιπεδώνεται αυτή η κατάσταση και να έρθει μετά και η υποχώρηση», είπε ο κ. Γκίκας, μέλος της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων.

Τόνισε πως «όταν το σύστημα υγείας αγκομαχάει, επιστρατεύουμε ιατρούς για να διασφαλίσουμε την υγεία των πολιτών, είναι πρόωρο να μιλάμε για περαιτέρω άνοιγμα της αγοράς. Ο καθένας μας έχει έναν προσωπικό χάρτη επιθυμιών και εγώ θέλω να ανοίξει η αγορά και να λειτουργήσουν ξανά τα σχολεία, αλλά αυτά πρέπει να γίνουν με βάση και την επιδημιολογική εικόνα στην χώρα», αναφέροντας ότι σε αρκετές περιφερειακές ενότητες υπάρχει μικρή αύξηση ή κάμψη σε ότι αφορά τα νέα κρούσματα.

Ο κ. Γκίκας υποστήριξε ότι τα μέτρα και το lockdown δούλεψαν, πιστεύω ότι τα μέτρα δούλεψαν και τώρα που έχουμε και μια αλλαγή ποιότητας, μια αναβάθμιση στην αντιμετώπιση της πανδημίας, με τα δωρεάν self test που θα δοθούν σε κάθε πολίτη, ελπίζουμε σε σημαντική βελτίωση της κατάστασης.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top