Κασαπίδης: Ζητά πιο αυστηρά μέτρα για τα σούπερ μάρκετ

Κασαπίδης: Ζητά πιο αυστηρά μέτρα για τα σούπερ μάρκετ

Ρεπορτάζ: Φωτεινή Στεφανοπούλου

Ακόμα πιο αυστηρά περιοριστικά μέτρα για τις μετακινήσεις των πολιτών στα σούπερ μάρκετ της Καστοριάς και της Κοζάνης ζητά από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Κασαπίδης.

Στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της διασποράς του κορωνοϊού, που έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις στις δύο αυτές περιοχές, ο περιφερειάρχης απέστειλε έγγραφο ζητώντας αυστηρότερα μέτρα τόσο για τον τρόπο λειτουργίας των υπεραγορών τροφίμων όσο και για την μετακίνηση των πολιτών προς αυτές.

Συγκεκριμένα προτείνει:

  • Να επιτρέπονται μόνο δύο φορές την εβδομάδα και με αλφαβητική σειρά (π.χ.Α-Θ, Ι-Π κοκ) οι μετακινήσεις των πολιτών προς τις υπεραγορές τροφίμων (super market), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τηλεφωνικών παραγγελιών από τους πολίτες. Την πρόταση αυτή, όπως είχε γράψει το GRTimes.gr, είχε καταθέσει και πριν την ανακοίνωση των πρόσθετων μέτρων για όλη την περιφερειακή ενότητα Καστοριάς.
  • Λειτουργία υπηρεσιών κατ΄ οίκον διανομής παραγγελιών από τις υπεραγορές τροφίμων.
  • Μέγιστο αριθμό αμαξιδίων μεταφοράς αγαθών (καροτσάκια τροφίμων) εντός των καταστημάτων τροφίμων ίσο με τον επιτρεπόμενο αριθμό πελατών ανά  ωφέλιμα τετραγωνικά (1 άτομο ανά 20m²).
  • Μονοδρόμηση των διαδρόμων της πορείας κυκλοφορίας των πελατών εντός των καταστημάτων, τηρώντας τις αποστάσεις ασφαλείας χωρίς τη δυνατότητα επιστροφής ή άσκοπης κυκλοφορίας εντός των διαδρόμων.
  • Αυστηρή τήρηση των αποστάσεων μεταξύ δύο πελατών στο διάδρομο, 2m άτομο από άτομο.
  • Σχολαστική τήρηση αντισηψίας (απολύμανση) των χειρολαβών των αμαξιδίων μεταφοράς αγαθών με ευθύνη του καταστήματος (ορισμός και δήλωση υπευθύνου) στην αστυνομία και τη διεύθυνση υγιεινής και αυστηρό έλεγχο από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Η πρόταση του κ. Κασαπίδη είναι να ισχύουν τα μέτρα για χρονικό διάστημα 14 ημερών οπότε και θα επανεκτιμηθεί η κατάσταση για άρση ή επέκτασή τους.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top