Κοντοζαμάνης: Η μείωση των κρουσμάτων δε σημαίνει άρση του lockdown (VIDEO)

Κοντοζαμάνης: Η μείωση των κρουσμάτων δε σημαίνει άρση του lockdown (VIDEO)

Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε σήμερα το πρωί ο Υφυπουργός Υγείας, κ. Βασίλης Κοντοζαμάνης ο οποίος πραγματοποιεί σειρά επισκέψεων από χθες σε νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας και της Θεσσαλίας έχοντας συναντήσεις με τις διοικήσεις και το υγειονομικό προσωπικό που δίνει τη μάχη με τη νόσο covid-19 αλλά και τοπικούς ιατρικούς σύλλογος.

Ρεπορτάζ: Στράτος Λούβαρης

Όπως δήλωσε ο κ. Κοντοζαμάνης μετά την επίσκεψή του στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, η κατάσταση στην περιοχή παραμένει επιβαρυμένη, ωστόσο το σύστημα υγείας έχει αντέξει και θα παραμείνει όρθιο. “Προσπαθούμε να αποσυμφορήσουμε τα νοσοκομεία και να τα ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο”, σημείωσε, προσθέτοντας ότι επιβεβαιώθηκε πρόθεση ΙΣΘ να στηρίξουν οι ιδιώτες γιατροί το σύστημα υγείας στη Θεσσαλονίκη και στη Βόρεια Ελλάδα.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν υπάρχει προβληματισμούς που παρά τα αυστηρά μέτρα που επιβλήθηκαν στη Θεσσαλονίκη νωρίτερα από ότι στην υπόλοιπη Ελλάδα, η κατάσταση παραμένει ιδιαίτερα επιβαρυμένη, απάντησε πως “είναι μια ιδιαίτερα επιβαρυμένη περιοχή. Πέφτουν βεβαίως τα κρούσματα αλλά οι εισαγωγές (στα νοσοκομεία) παραμένουν αλλά σε χαμηλότερο βαθμό πριν από την λήψη των περιοριστικών μέτρων και φαίνεται ότι δουλεύουν”. Τόνισε δε, ότι “σε καμία όμως περίπτωση αυτό δε σημαίνει ότι τελειώνει το lockdown ή ότι χαλαρώνουμε ή ότι δεν έχουμε δρόμο ακόμα” και πως το υγειονομικό προσωπικό τόσο στη Θεσσαλονίκη όσο στις γύρω περιοχές και στην υπόλοιπη Ελλάδα έχει υπερβάλει εαυτόν. “Πρέπει όλοι να βοηθήσουμε αυτό το προσωπικό τηρώντας τα μέτρα, να μη χαλαρώσουμε και να μην εφησυχάζουμε”, πρόσθεσε.

Σχετικά με την επίταξη των ιδιωτικών κλινικών, επισήμανε ότι “θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί και η νομοθεσία μας δίνει όλα τα όπλα, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε και το χειρότερο σενάριο”, ενώ αναφερθείς στις αεροδιακομιδές είπε ότι κανένας άνθρωπος δε θα μείνει χωρίς την απαραίτητη ιατρική φροντίδα.

Όπως είπε από τη μεριά του ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, κ. Νίκος Νίτσας, “εμείς κάναμε τις προτάσεις μας για βελτίωση του πλαισίου συνεργασίας των ιδιωτών γιατρών με το ΕΣΥ, για κάποιες νομοθετικές παρεμβάσεις οι οποίες πρέπει να γίνουν και θα γίνουν, προκειμένου να διευρύνουμε αυτή τη συνεργασία, να υπάρχουν περισσότεροι συνάδελφοι, οι οποίοι θα ενισχύσουν τη Θεσσαλονίκη και όλη την Ελλάδα”.

“Δεν πρέπει να εφησυχάζουμε και σε καμία περίπτωση θεωρώ ότι τα επιδημιολογικά στοιχεία της Θεσσαλονίκης, η κατάσταση στις ΜΕΘ και στα νοσοκομεία, το ισοζύγιο εισιτηρίων και εξιτηρίων στα νοσοκομεία δεν μας επιτρέπει στην πόλη να συζητούμε για οποιαδήποτε άρση περιοριστικών μέτρων”, τόνισε ο κ. Νίτσας.

Όπως έκανε γνωστό σχετικά με τους ιατρούς από τον ιδιωτικό τομέα που προσφέρθηκαν να ενισχύσουν το ΕΣΥ, αυτή τη στιγμή υπάρχει ένας κατάλογος με 227 γιατρούς όλων των ειδικοτήτων και θα ενισχυθεί με τις παρεμβάσεις που θα γίνουν άμεσα από το Υπουργείο Υγείας.

Όπως είπε ο κ. Νίτσας, μετά από επικοινωνία που είχε με όλους τους διευθυντές ΜΕΘ της Θεσσαλονίκης, όλοι με μια φωνή ζήτησαν πραγματικά να τηρούν οι πολίτες τα μέτρα, γιατί το προσωπικό και οι νοσηλευτές βρίσκονται στα όριά τους και “αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο από το να συνεχίσουμε έτσι, να βελτιώσουμε υγειονομικά την κατάσταση, να πάρουν κι αυτοί οι άνθρωποι μια ανάσα και μαζί όλη η κοινωνία”.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ