Κορωνοϊός: Διαγνωστικό εργαστήριο απέκτησε το Μαμάτσειο

Κορωνοϊός: Διαγνωστικό εργαστήριο απέκτησε το Μαμάτσειο

Ρεπορτάζ: Φωτεινή Στεφανοπούλου

Εργαστήριο μοριακών αναλύσεων για την ανίχνευση των κρουσμάτων του κορωνοϊού λειτουργεί από σήμερα στο Μαμάτσειο νοσοκομείο Κοζάνης.

Το εργαστήριο, το οποίο στήθηκε από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, θα καλύψει τις ανάγκες και των πέντε νοσοκομείων της περιοχής, η οποία έχει πληγεί όσο λίγες από τον ιό, με συνολικά 142 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 20 καταγεγραμμένους θανάτους μέχρι χθες, κυρίως από την Καστοριά και την Κοζάνη.

Πρόκειται για ένα  υπερσύγχρονο εργαστήριο μοριακής βιολογίας, που έχουν πλέον στη διάθεση τους οι γιατροί των νοσοκομείων της Δυτικής Μακεδονίας και το οποίο θα διενεργεί έως και 100 τεστ ανίχνευσης για τον κορωνοϊό ημερησίως, ενώ τα αποτελέσματα θα γίνονται γνωστά μέσα σε ελάχιστες ώρες.

Αυτό είναι και το μεγάλο όφελος, καθώς μέχρι σήμερα η αναμονή των αποτελεσμάτων των δειγμάτων COVID – 19 έφτανε σε πολλές περιπτώσεις και τις έξι ημέρες.

«Πρόκειται για ένα υπερσύγχρονο όπλο στη μάχη κατά του κορωνοϊού. Το εργαστήριο μοριακής βιολογίας θα βοηθά καίρια στη λήψη γρήγορων αποφάσεων και κατάλληλων ενεργειών για την έγκαιρη και αποτελεσματική αντιμετώπιση των θετικών δειγμάτων”, ανέφερε ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Κασαπίδης και πρόσθεσε: “Οι δυνατότητες βέβαια του εργαστηρίου αυτού είναι τεράστιες και θα μπορούν οι γιατροί της Δυτικής Μακεδονίας να το αξιοποιούν για πλειάδα μοριακών αναλύσεων άλλων οργανισμών που μέχρι σήμερα ήταν αδύνατο να γίνει στη περιφέρειά μας».

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top