Κορωνοϊός: Διαμαρτυρία έξω από τα γραφεία του ΟΑΣΘ για τη συγκοινωνία

Κορωνοϊός: Διαμαρτυρία έξω από τα γραφεία του ΟΑΣΘ για τη συγκοινωνία

Σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία του ΟΑΣΘ προχώρησαν σήμερα το πρωί, φοιτητικοί σύλλογοι της Θεσσαλονίκης και οι Πρωτοβουλίες ίδρυσης συλλόγων σε ΣΕΥ και ΣΜΗ.

Οι διαδηλωτές αναφέρουν πως πραγματοποίησαν τη σχετική διαμαρτυρία «για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί συνολικά στα ΜΜΜ, κατάσταση που είναι επικίνδυνη για την υγεία των επιβατών τη στιγμή που βρισκόμαστε στο δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού».

Συγκεκριμένα στο κείμενό τους αναφέρουν:

«Η -έτσι κι αλλιώς- απαράδεκτη κατάσταση με τη Μαζική Μεταφορά στην πόλη μας έγινε επικίνδυνη στις συνθήκες της πανδημίας. Τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ και οι στάσεις, ιδιαίτερα τις ώρες που μαθητές και φοιτητές πρέπει να πάνε στα σχολεία και τις σχολές τους, μετατρέπονται σε υγειονομικές βόμβες.

Δεν έλυσαν τα προβλήματα των εργαζομένων, της νεολαίας, συνολικά του λαού, οι νόμοι του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, οι ευρωενωσιακές κατευθύνσεις, που καθόρισαν τη λειτουργία του ΟΑΣΘ «με βάση τους κανόνες της ιδιωτικής οικονομίας», που χάρισαν το 30-40% του συγκοινωνιακού έργου στο ιδιωτικό ΚΤΕΛ, που αφήνουν χωρίς ανταλλακτικά και συντήρηση τα λεωφορεία με τη χρόνια υποχρηματοδότηση, που μειώνουν τους μισθούς και τσακίζουν τα δικαιώματα των εργαζομένων στις συγκοινωνίες. Δεν θα λύσουν ουσιαστικά τα προβλήματα η αγορά περασμένης τεχνολογίας μεταχειρισμένων λεωφορείων από τον δήμο (που δεν διαθέτουν ούτε καν κλιματισμό), ούτε το leasing άλλων τέτοιων από ιδιώτη (που του εξασφαλίζεται εγγυημένο κέρδος).

Για τον λαό και τις ανάγκες του, πάρα τις τεράστιες δυνατότητες της εποχής και την ασφυκτική συγκυρία της πανδημίας, απομένουν η προχειρότητα, η απαξίωση, η “σαρδελοποίηση”, η λογική του “κόστους”, ενίοτε τα “φύκια για μεταξωτές κορδέλες”.

Διεκδικούμε:

-Αύξηση των δρομολογίων, ιδίως τις ώρες αιχμής.

-Άμεση επισκευή όλων των οχημάτων. Σύγχρονα, καινούρια οχήματα νέας τεχνολογίας.

-Μείωση της τιμής των εισιτηρίων. Επίταξη των ΚΤΕΛ και άλλων ιδιωτικών μέσων, για την κάλυψη έκτακτων αναγκών.

-Δωρεάν μετακίνηση των εργαζομένων των μαθητών και των φοιτητών τις ώρες που μετακινούνται από και προς τη δουλειά και τα σχολεία.

-Τεστ και μέσα ατομικής προστασίας για τους εργαζόμενους, συχνότερες απολυμάνσεις στα λεωφορεία».

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ