Κορωνοϊός-Ισραήλ: Εγκαινιάστηκε εργαστήριο αναλύσεων στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ

Κορωνοϊός-Ισραήλ: Εγκαινιάστηκε εργαστήριο αναλύσεων στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ

Ένα κέντρο διεξαγωγής γρήγορων τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού, που διαθέτει το δικό του εργαστήριο, εντός του μεγαλύτερου αεροδρομίου της χώρας, εγκαινίασε σήμερα ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, στοχεύοντας να διευκολύνει τις αναχωρήσεις και αφίξεις των ταξιδιωτών.

«Έχουμε εδώ ένα πρωτοποριακό σύστημα με ένα εργαστήριο προκειμένου να υποβάλουμε ταχέως σε εξέταση τους ταξιδιώτες που έρχονται ή αναχωρούν από το αεροδρόμιο», δήλωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, προσθέτοντας πως αυτό θα μπορούσε «να βοηθήσει να επανέλθουν γρηγορότερα, καλύτερα και αποτελεσματικότερα σε φυσιολογικούς ρυθμούς οι αερομεταφορές».

«Θέλουμε να μπορέσουμε να ενώσουμε το Ισραήλ με τον υπόλοιπο κόσμο», συμπλήρωσε ο κ. Νετανιάχου, ενώ αρνήθηκε να υποβληθεί ο ίδιος σε τεστ επισημαίνοντας πως είχε ήδη κάνει τεστ στο γραφείο του.

Το εργαστήριο που έχει εγκατασταθεί στο αεροδρόμιο «Ben Gourion» του Τελ Αβίβ επιτρέπει να αναλύονται επιτόπου τα τεστ των επιβατών με τα αποτελέσματα να είναι έτοιμα σε διάστημα 6 ωρών.

Το κόστος της εξέτασης είναι 135 σέκελ (περίπου 33 ευρώ) για το σύντομο αποτέλεσμα και 45 σέκελ (περίπου 11 ευρώ) για τα αποτελέσματα των 14 ωρών, επισήμανε η υπουργός Μεταφορών Μίρι Ρέγκεβ, κατά τη διάρκεια της τελετής των εγκαινίων.

Το αποτέλεσμα θα καταχωρείται σε ένα «ιατρικό διαβατήριο», το οποίο θα επιτρέπει ο επιβάτης να αποφεύγει την καραντίνα, ιδίως στις Σεϋχέλλες και το Ντουμπάι.

Το Ισραήλ, με πληθυσμό 9 εκατομμύρια κατοίκους, μετρά 319.500 κρούσματα κορωνοϊού και 2.600 θανάτους.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ