Κορωνοϊός: Οι άνθρωποι που μένουν στην «πρώτη γραμμή» εξυπηρέτησης

Κορωνοϊός: Οι άνθρωποι που μένουν στην «πρώτη γραμμή» εξυπηρέτησης
Ευτέρπη Μουζακίτη

Είναι οι άνθρωποι που έχουν παραμείνει στη πρώτη γραμμή της εξυπηρέτησης όλων των πολιτών. Μαζί με τους υγειονομικούς, δίνουν καθημερινά τον δικό τους αγώνα. 

Σηκώνονται το πρωί, φορούν τη μάσκα και τα γάντια τους, αφήνουν την ασφάλεια του σπιτιού τους και μπαίνουν σε αστικά λεωφορεία και μέτρο για να φθάσουν στο χώρο εργασίας τους. 

Όταν ο υπόλοιπος πληθυσμός έχει την υποχρέωση να «Μένει Σπίτι», αυτοί οι άνθρωποι έχουν την υποχρέωση να παραμείνουν στα πόστα τους.  

Δεν είναι αφανείς ήρωες. Είναι άνθρωποι που δίνουν καθημερινά το παρόν, ασκούν το λειτούργημα τους και οφείλουμε να τους φερόμαστε με σεβασμό και κατανόηση, σε μια κρίσιμή και πρωτόγνωρη για όλους περίοδο. 

Μοιράζονται τις ιστορίες, τις εμπειρίες και τους φόβους  τους στο GRTimes, για τη περίοδο του του κορωνοιου, που σίγουρα θα θυμούνται για καιρό.  

Ειρήνη Αποστολίδου- Φαρμακοποιός  

Η Ειρήνη ασκεί το επάγγελμα της Φαρμακοποιού εδώ και 8 χρόνου. Βρίσκεται καθημερινά στο φαρμακείο που εργάζεται επί της Αγίου Δημητρίου για να εξυπηρετεί τους πολίτες αυτές τις δύσκολες ώρες, που αυξάνεται η εξάπλωση του κορωνοιού.  

 «Ο κόσμος είναι τρομοκρατημένος, αναπαράγει συνέχεια αυτά που ακούει, υπάρχουν αρκετές ασάφειες όσον αφορά το πως πρέπει να προστατευτεί και τι πρέπει να προμηθευτεί. Ό,τι ακούει, έρχεται και το αγοράζει. Για παράδειγμα, άκουσαν ότι η παρακεταμόλη βοηθάει στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων και όχι κάποιο άλλο φάρμακο, έρχονται και ζητάνε παρακεταμόλη. Γενικά, ο κόσμος προσπαθεί να κάνει ότι μπορεί για να προστατευτεί, αγοράζοντος σωρηδόν προϊόντα χωρίς να υπάρχει κάποιος λόγος. Πολλοί δεν κατανοούν τον κίνδυνο  και δεν κάθονται σπίτι όσο πρέπει. Οι ευπαθείς ομάδες, ενώ εμείς τους έχουμε ενημερώσει ότι μπορούν να μας τηλεφωνούν και να τους πηγαίνουμε τα φάρμακα στο σπίτι, θέλουν να βγουν να πάρουν τον αέρα τους, ειδικά οι ηλικιωμένοι έχουν θέμα με αυτό. 

 Υπάρχει μια ένταση. Οι επαγγελματίες υγείας που το βιώνουμε πιο έντονα αυτό, τα προσροφούμε κατά μια έννοια όλα αυτά, και την αγωνία του ασθενή να βρει το φάρμακο αλλά και να προστατευτεί από τον ιό, και δεδομένο ότι υπάρχουν τόσες ελλείψεις, αρχίζει η ένταση να γίνεται μεγαλύτερη. 

Μάσκες σε έλλειψη έχουμε από την προηγούμενη εβδομάδα, γιατί είχαμε προμηθευτεί πολλές ποσότητες εγκαίρως. Έχουμε κρατήσει ελάχιστη ποσότητα για εμάς, προκειμένου να μπορέσουμε να βγάλουμε τη βάρδια μας, τώρα είμαστε σε αναμονή μήπως μας στείλουν, όπως και με τα αντισηπτικά υπάρχει πρόβλημα. Στα περισσότερα φαρμακεία φτιάχνουμε τα δικά μας αντισηπτικά. Έχουν βγει και κάποιες συνταγές για να φτιάχνουν στο σπίτι αντισηπτικά, το οποίο καλό θα είναι να μην συμβαίνει. Για κανέναν λόγο δεν συνιστούμε να φτιάχνουν στο σπίτι αντισηπτικά οι πολίτες, γιατί αυτό θέλει αλκοολόμετρο, θέλει μετρήσεις συγκεκριμένες, να αφήσεις το σκεύασμα κάποιο διάστημα για να δεις πως θα αντιδράσει, όλα αυτά. 

Αυτή η περίοδος για εμάς είναι δύσκολη, γιατί εκτιθέμεθα στον κίνδυνο πάρα πολύ εδώ που βρισκόμαστε. Είναι ένα λειτούργημα το οποίο πρέπει να υπηρετήσουμε. Είναι πολύ αγχωτικό και για εμάς, γιατί και εμείς μπορεί να αρρωστήσουμε, πολύ εύκολα. Προσέχουμε όσο γίνεται αλλά δεν αρκεί. Αυτό που πρέπει να δείξει ο κόσμος είναι κατανόηση σε όλους τους επαγγελματίες υγείας και να τους στηρίζει.  

Εγώ αυτό που θα ήθελα να συμβουλέψω τον κόσμο είναι να μένει σπίτι, να εφοδιάζετε με τα απαραίτητα μέσω άλλων ατόμων, νεότερων σε ηλικία. δεν χρειάζονται βόλτες αυτή τη στιγμή καταλαβαίνω ότι είναι μια περίοδος που όλοι πιεζόμαστε και θέλουμε να βγούμε έξω, αλλά πρέπει να μένουν σπίτι, να μην βγαίνουν έξω, δεν χρειάζεται.» 

Δήμητρα Βλάχου- Ταμίας σε Σούπερ Μάρκετ 

Η Δήμητρα δουλεύει εδώ και 36 χρόνιας ταμίας σε σούπερ μάρκετ. Η εικόνα που περιγράφει για αυτή την περίοδο είναι κόσμος σε πανικό, να αδειάζει ράφια και προμηθεύεται είδη λες και βρισκόμαστε σε πόλεμο. Και φυσικά δεν λείπουν τα  ευτράπελα. 

«Τέτοια κατάσταση έχω ξανά ζήσει και το 2015 με το capital control, που ψώνιζαν ασταμάτητα, και πολύ πιο παλιά, το 1987 με το Σισμίκ, ένα τούρκικο καράβι, που είχε μπει στο Αιγαίο, τότε ψώνιζαν κούτες με γάλα και εφοδιαζόταν γιατί φοβόταν για πόλεμο. Σε τέτοιες καταστάσεις, που ήταν ακραίες. Τότε με το capital control, ο κόσμος ναι, ψώνιζε, αλλά δεν υπήρχε αυτός ο φόβος, με τις μάσκες, με τα γάντια, αυτό που συμβαίνει είναι πιο τρομακτικό. Ότι κάνουν ψώνια 300 και 400 ευρώ, έχει ξανασυμβεί, αλλά υπάρχει αυτός ο πανικός, που φοβούνται μήπως τους ακουμπήσεις και μην τους αγγίξεις. 

Πάρα πολύ κόσμος ξεκίνησε να έρχεται από την εβδομάδα της Καθαράς Δευτέρας. Από τότε ξεκίνησαν να έρχονται, να ψωνίζουν, να αδειάζουν τα ράφια, χαρτικά, μακαρόνια κυρίως. Από τότε ξεκίνησε να γίνεται χαμός. Την προηγούμενη εβδομάδα, που ανακοινώθηκαν τα μέτρα, Παρασκευή και Σάββατο έγινε ο πανικός. Αυτή την εβδομάδα που έχουμε πάρει μέτρα στο κατάστημα, είναι ελεγχόμενη η κατάσταση. Κρατάμε αποστάσεις και στα ταμεία, ανοίγουμε ταμείο παρά ταμείο.  

Είμαστε εκτεθειμένοι πάντως οι εργαζόμενοι. Φοβόμαστε γιατί δεν μπορείς να ξέρεις τι έχει ο πελάτης. Εμείς οι ταμίες δεν προστατευόμαστε τόσο, γιατί όταν ο άλλος έρχεται να σε πληρώσει, δεν γίνεται να έχουμε απόσταση δυο μέτρα, ουσιαστικά απόσταση μισό μέτρο έχουμε με τον πελάτη. Μόνο τη μάσκα έχουμε για προστασία. Αλλά είναι πολλές οι 8 ώρες με τη μάσκα, ταλαιπωρούμαστε. Είναι αποπνικτικά. 

Όλοι φοβούνται. Οι περισσότερες που έχουν παιδιά, έχουν πάρει την άδεια  και λείπουν. Έχουμε μείνει εμείς που έχουμε μεγάλα παιδιά και όσοι δεν έχουν παιδιά. Λείπουν πολλά άτομα και έχουμε μείνει λίγοι πίσω και δουλεύουμε. Σίγουρα αυτές οι μέρες είναι πιο κουραστικές. Θα κοπεί πιο εύκολα το ρεπό που θα είχες. 

Εγώ πηγαίνω στη δουλεία και προσπαθώ να μην το σκέφτομαι καν. Γιατί αν κάτσεις και σκεφτείς ότι μπορεί να το κολλήσεις ανά πάσα στιγμή γιατί είσαι εκτεθειμένος, τρελαίνεσαι. Αν ζεις με τον φόβο μόνιμα, είναι χειρότερα.  

Αντισηπτικά και οινοπνεύματα στο μαγαζί δεν υπάρχουν. Και γάντια δεν ξέρω για πόσο καιρό ακόμα θα έχουμε. Και που έρχονται κούτες με Detol για παράδειγμα, γίνεται χαμός τα παίρνουν αμέσως. Τώρα πλέον, εφαρμόζεται η εντολή του υπουργείου που μόνο τρία τεμάχια το άτομο μπορεί να πάρει από οινοπνεύματα και τέτοια είδη. Υπάρχουν άτομα που παίρνουν παραπάνω, έρχονται στο ταμείο, τους λέμε να τα αφήσουν και αντιδρούν. Μόλις τους δείχνουμε όμως ότι είναι εντολή του υπουργείου, συνεργάζονται. 

Ότι ακούν στην τηλεόραση, την άλλη μέρα έρχονται και το ζητούν. Ήρθε μια κυρία χτες και όταν της είπαμε ότι δεν έχουμε αντισηπτικά, μας έλεγε με ένταση «μα πως γίνεται, αφού είδα στην τηλεόραση ότι θα έχετε». Είναι δύσκολο να τροφοδοτηθούν τόσα μαγαζιά και να υπάρχει επάρκεια άμεσα σε τέτοια είδη. Και να έρθει ένα κιβώτιο, αυτό φεύγει σε δευτερόλεπτα. Δεν προλαβαίνουν να τα βάλουν στα ράφια οι εργαζόμενες, τους τα παίρνουν από τα χέρια.  

Η έκκληση που κάνουμε είναι να κατανοήσουν οι πελάτες ότι υπάρχουν ελλείψεις, ότι κάνουμε ότι μπορούμε και να μας αντιμετωπίζουν με σεβασμό. 

Απόστολός Κενανίδης-πρόεδρος της Ομοσπονδίας Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος Οδικών Εμπορευματικών και Επιβατικών Μεταφορών

Την αγορά κρατούν ζωντανή όλοι οι οδηγοί φορτηγών, που εφοδιάζουν  τα φαρμακεία, τα σούπερ μάρκετ, και οποιοδήποτε κατάστημα συνεχίζει να μένει ανοιχτό και να εξυπηρετεί τους πολίτες. 

«Για  να μπορεί ο κάθε πολίτης να έχει πρόσβαση στα είδη πρώτης ανάγκης, για να υπάρχει επάρκεια, πίσω από όλους βρίσκονται οι μεταφορείς. Είναι τα άτομα που πασχίζουν, δίνουν ότι μπορούν, δίνουν όλο τους τον εαυτό, είναι εκτεθειμένοι σε μεγάλο κίνδυνο. Γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι μεταφορείς για να μεταφέρουν αυτά τα προϊόντα και για να υπάρχει η επάρκεια της αγοράς και των νοσοκομείων, ταξιδεύουν, Ισπανία, Ιταλία, Γαλλία, Γερμανία, στις χώρες με τα περισσότερα κρούσματα και βρίσκονται σε καραντίνα. Δεν μπορούμε να ξέρουμε τι έχουν αυτοί που συναντάμε όταν γίνεται η φόρτωση μας και συμμετέχουμε στη διαδικασία αυτή, γιατί είναι αναγκαίο κακό να συμμετέχουμε. Είμαστε οι πιο ευάλωτοι και οι πιο εκτεθειμένοι στον κίνδυνο να κολλήσουμε από τον ιό.  

Καταλαβαίνεται τι ακριβώς περνάμε, τι αυτοθυσία γίνεται από όλους εμάς όταν σε αυτές τις χώρες δεν κυκλοφορεί κανείς στους δρόμους, παρά μόνο οι μεταφορείς για να μπορέσουν να διατηρήσουν ζωντανές τις κοινωνίες. Πίσω από όλα αυτά βρισκόμαστε εμείς και δεν γίνεται καμία μνεία, από κανέναν ενώ δεν έχουμε ενταχθεί σε καμία από τις ευνοικές ρυθμίσεις που γίνονται για τους υπόλοιπους επαγγελματίες.  

Τα μέτρα που λαμβάνουμε είναι αυτά που λαμβάνουν όλοι οι πολίτες. Όμως δεν μας προστατεύουν, εάν κάποιος από αυτούς που είναι στους  χώρους εργασίας, στο εργοστάσιο, στον τόπο φόρτωσης, σε μια αποθήκη,  είναι προσβεβλημένοι από αυτόν τον ιό. Οπότε είμαστε άμεσα πιο εκτεθειμένοι. Τροφοδοτούμε την αγορά με κίνδυνο της ζωής μας. Αν εμείς σταματήσουμε, θα σταματήσουν τα πάντα. Θα επέλθει πραγματικά καταστροφή.  

Χιλιάδες αυτοκίνητα είναι στο εξωτερικό σήμερα, και ήδη αντιμετωπίζουν προβλήματα διέλευσης. Ουρές χιλιομέτρων στα περισσότερα σύνορα. Γιατί οι χώρες φοβούνται και προσπαθούν να πηγαίνουν με συνοδείες τα φορτηγά, ανά 20, για να προστατεύσουν την χώρα τους.  

Έχω κλείσει 35 χρόνια εργασίας. Σε όλα αυτά τα χρόνια δεν έχουμε αντιμετωπίσει ξανά τέτοιες καταστάσεις. Ο φόβος μας διακατέχει όλους τους οδηγούς. 

Μαρία- Υπάλληλος σε φούρνο

«Σαν κατάστημα το οποίο σχετίζεται με τη σίτιση, λογικό είναι να μένουμε και εμείς ανοιχτά, όπως και τα φαρμακεία και τα σούπερ μάρκετ, ώστε να μπορέσουμε να παρέχουμε, ψωμί, γάλα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης. Σαν περίοδος έχει πέσει ραγδαία η κίνηση, λόγω της απαγόρευσης της κυκλοφορίας. Έχει μεγάλη επίπτωση, τώρα θα ξεκινούσε η σεζόν, μπήκε Μάρτιος, θα είχαμε τουρισμό, η δουλειά έχει πέσει πάρα πολύ.  

Ένας από τους λόγους που πρέπει να συνεχίσω να έρχομαι στη δουλειά, παρά τον φόβο λόγω του ιού, είναι ότι τα έξοδα δεν παγιώνονται και συνεχίζουν να «τρέχουν» ασταμάτητα.  

Το μέτρο ασφαλείας είναι τα γάντια και οι μάσκες. Επειδή μετακινούμαι με τον ΟΑΣΘ, δυο λεωφορεία πήγαινε-έλα κάθε μέρα, έχω προμηθευτεί μάσκα και γάντια, γιατί ακόμα και αν δεν νοσείς, χρειάζεται να πάρεις τα κατάλληλα μέτρα ασφαλείας και να έρθεις στη δουλεία. Και όσο μπορούμε κρατάμε τις αποστάσεις. Τηρούμε τα μέτρα ασφαλείας στο κατάστημα, από εκεί και πέρα δεν μπορείς να κάνεις κάτι. Έξω δεν βγαίνω. Δουλεία σπίτι, σπίτι δουλεία.  

Με την καθημερινή συναναστροφή μου με κόσμο, βλέπω ότι όλοι έχουν πανικοβληθεί, έχουν μειώσει και την χρήση των μετρητών, πληρώνουν όλοι με κάρτα. Το πιο «τρελό» που μας έχει τύχει, τουλάχιστον σε εμένα, είναι που πετάνε τα λεφτά από απόσταση, όπως πετάνε τα κέρματα μέσα στα σιντριβάνια, μην τυχόν έρθουμε σε επαφή και μολυνθούν. Φυσικά ο καθένας μπορεί να πάρει τα δικά του μέτρα προστασίας, αλλά από εκεί και πέρα δεν είναι ότι θα έρχομάσταν άρρωστοι στη δουλειά. Αλλά είναι πολύ φοβισμένος ο κόσμος.   

 

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

23:5903/08

Ισπανία: Έφυγε από τη χώρα ο Χουάν Κάρλος-Κατηγορείται για διαφθορά Διεθνή

23:5503/08

Γ. Χατζηθεοδοσίου: Να αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί την έξαρση της πανδημίας Επιχειρήσεις ,Κορωνοϊός

23:5003/08

Λάρισα: Καλεσμένος σε γάμο το ένα από τα τρία κρούσματα Κοινωνία ,Κορωνοϊός

23:4003/08

Αντιδράσεις για την ανάπλαση της ΔΕΘ Δήμοι ,Θεσσαλονίκη

23:3403/08

Θεσσαλονίκη: Παρέα με την πανσέληνο του Αυγούστου στη Νέα Παραλία (ΦΩΤΟ-VIDEO) Θεσσαλονίκη

23:3003/08

Πεδίον Άρεως: Αλλοδαπός τοποθέτησε οκτώ εμπρηστικούς μηχανισμούς Κοινωνία

23:2003/08

Μ.Βρετανία: Νέα κορύφωση των κρουσμάτων κορωνοϊού Διεθνή ,Κορωνοϊός

23:1903/08

Με κορωνοϊό εργαζόμενος του δήμου Θεσσαλονίκης Δήμοι ,Θεσσαλονίκη ,Σημαντικά

23:1003/08

Καθ. Μ. Δερμιτζάκης: Αναβολή ακόμη και λιτανειών για τον κορωνοϊό Κοινωνία ,Κορωνοϊός

23:0003/08

Η στιγμή της πτώσης του μονοκινητήριου αεροσκάφους (ΒΙΝΤΕΟ) Δήμοι

22:5003/08

Γερμανία – Covid 19: Επικίνδυνη για όλους η ανευθυνότητα μερικών Διεθνή ,Κορωνοϊός

22:4003/08

Λάρισα: Αναστάτωση από χειροβομβίδα στη Μελία Κοινωνία

22:3003/08

Πλακιωτάκης: Θωρακίζουμε με κάθε τρόπο τα νησιά μας Κοινωνία ,Πολιτική

22:2003/08

Νέα Υόρκη: Αρχίζει εκ νέου η ανοικοδόμηση του ναού στο Σημείο Μηδέν Διεθνή ,Κοινωνία

22:1003/08

Σχέδιο Πισσαρίδη: 14 προτάσεις για την ανάπτυξη της οικονομίας Ειδήσεις ,Οικονομία

22:0003/08

Λιβύη-εμπάργκο όπλων: Αποπλέει για Μεσόγειο γερμανική φρεγάτα Διεθνή

21:5003/08

Στέγη για γάτες από τον δήμο Αθηναίων Δήμοι

21:4303/08

Ν. Μουδανιά: Επιχείρηση απεγκλωβισμού ενός ατόμου σε τροχαίο Κοινωνία

21:4003/08

Συνάντηση Μητσοτάκη με 13χρονο νικητή σε διαγωνισμό ποίησης Κοινωνία ,Πολιτική

21:3003/08

Κορωνοϊός: Πρώην ασθενείς αντιμέτωποι με ψυχιατρικές διαταραχές Κορωνοϊός ,Υγεία

21:2003/08

Cyprus airways: Αναστολή πτήσεων προς Θεσσαλονίκη – Σκιάθο Κοινωνία

21:1503/08

Μυτιλήνη: Υπό το φως της αυγουστιάτικης πανσέληνου Κοινωνία

21:1003/08

Πορτογαλία-Covid-19: Κανένας νέος θάνατος για πρώτη φορά από τον Μάρτιο Διεθνή ,Κορωνοϊός

21:0003/08

Κυβέρνηση: Συναγερμός για ανασχηματισμό – Τα πρώτα τηλέφωνα Πολιτική ,Σημαντικά

20:5003/08

Κύπρος: Πέντε νέα κρούσματα covid-19 Διεθνή ,Κορωνοϊός

20:4803/08

Αεροδρόμιο Μακεδονία: Ταλαιπωρία για επιβάτες προς Ηράκλειο Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία ,Σημαντικά

20:4003/08

Δωρεάν σεμινάριο πρώτων βοηθειών Δήμοι

20:3003/08

Επικοινωνία Ζέρβα – ΕΟΔΥ για τα κρούσματα Θεσσαλονίκη

20:2003/08

Θεοχάρης για δικαιούχους του προγράμματος «Τουρισμός για όλους» Κόμματα ,Πολιτική

20:1003/08

ΟΑΕΔ: Αναρτήθηκε ο πίνακας ανέργων για την Κοινωφελή Εργασία Κοινωνία

20:0003/08

Λ. Αυγενάκης: Παραμένουμε σε επιφυλακή χωρίς καμία χαλάρωση Πολιτική

19:5003/08

Κόντε: Δεν θα δεχθούμε παράνομες εισόδους μεταναστών Διεθνή

19:4003/08

Κύπρος: Θετικός σε τεστ covid-19 στρατιώτης της Εθνικής Φρουράς Διεθνή ,Κορωνοϊός

19:3003/08

«ζωγραφική & εγκέφαλος»: Νέα έκθεση στο Τελλόγλειο Ελλάδα ,Θεσσαλονίκη ,Πολιτισμός

19:1503/08

Επιστολή Γκιουλέκα για την τουρκική προκλητικότητα Βουλή ,Πολιτική

19:1003/08

Κορωνοϊός: Ο «χάρτης» των κρουσμάτων – Επτά στη Θεσσαλονίκη Κορωνοϊός ,Σημαντικά

19:1003/08

Δεκάδες οι πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο Κοινωνία

18:5503/08

Κορωνοϊός: 77 νέα κρούσματα στη χώρα μας Κορωνοϊός

18:5503/08

ΟΣΑ: Ο δεκάλογος του καλοκαιριού Υγεία

18:4003/08

ΥΝΑΝΠ: Τελετή ένταξης περιπολικού σκάφους Ναυτιλία

18:2503/08

Δένδιας: Διάλογος δεν μπορεί να διεξαχθεί υπό το καθεστώς απειλών Κόμματα ,Πολιτική

18:1003/08

Τράπεζες: Ποιες συναλλαγές δεν θα πραγματοποιούνται Κοινωνία

17:5503/08

Έναρξη λειτουργίας μητρώου γιατρών Ελλάδα ,Κοινωνία ,Υγεία

17:4003/08

Δύο ανήλικες αθλήτριες θετικές στον κορωνοϊό Δήμοι ,Κορωνοϊός

17:2503/08

250 νέοι μεταλλικοί κάδοι στον δήμο Θέρμης Δήμοι ,Ελλάδα ,Θεσσαλονίκη

17:2203/08

Θεσσαλονίκη: Θετική στον κορωνοϊό εργαζόμενη στα ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκη ,Κορωνοϊός ,Σημαντικά

17:2103/08

Στη φυλακή 31χρονος για 150 γραμμάρια κοκαΐνης Ελλάδα ,Κοινωνία ,Σημαντικά

17:1003/08

Επιχείρηση σκούπα στην Αριστοτέλους-Δείτε φωτογραφίες Δήμοι ,Θεσσαλονίκη

17:0003/08

Κ.Αχ.Καραμανλης: Βελτιώθηκε η εικόνα στο μετρό Ελλάδα ,Κοινωνία ,Κορωνοϊός

16:5003/08

Απόδραση κρατουμένου από την Ευελπίδων Ελλάδα ,Κοινωνία

16:4003/08

Δ. Θεσ/νικης: Αιτήσεις για κατασκηνώσεις ΑμεΑ Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

16:3303/08

Συναγερμός στην πυροσβεστική – Πυρκαγιά στην Κεφαλλονιά Κοινωνία

16:3003/08

Το απίθανο σmixιμο του καλοκαιριού από την ΕΨΑ! Κοινωνία

16:2003/08

Σαντορινιός: Επικίνδυνη η αύξηση της πληρότητας στα πλοία Πολιτική ,Τουρισμός

16:1003/08

ΠΚΜ- Δ. Αμπελοκήπων-Μενεμένης: Ανακαινίζουν παιδικές χαρές και αυλές σχολείων Θεσσαλονίκη ,Τοπική Αυτοδιοίκηση

16:0903/08

Έγκριση από Ε.Ε 130 εκατ. για κλειστά κέντρα σε Σάμο, Λέρο, Κω Ελλάδα ,Κοινωνία

15:5803/08

Καβάλα: Καλύτερη συνεργασία με τον ΕΟΔΥ ζητούν οι τοπικές αρχές Β.Ελλάδα ,Θέματα GR Times ,Κορωνοϊός

15:5703/08

Φωτιά τώρα στην Αίγινα Ελλάδα ,Κοινωνία

15:5003/08

Covid-19: Φάρμακο θεραπεύει ασθενείς σε κρίσιμη κατάσταση Διεθνή ,Κορωνοϊός ,Υγεία

15:4003/08

Βέλγιο: Κάτω από 40 ετών το 50% των κρουσμάτων Διεθνή ,Κορωνοϊός

15:3103/08

Συναγερμός στην Αλεξανδρούπολη για κρούσμα κορωνοϊού σε γάμο Κορωνοϊός

15:3003/08

ΥΠΠΟΑ: Εκδηλώσεις για την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο Πολιτισμός

15:3003/08

ΠΟΥ: Μπορεί να μην υπάρξει ποτέ πανάκεια για την covid19 Διεθνή ,Κορωνοϊός

15:2003/08

«Βουτιά» στις εξαγωγικές προσδοκίες Ελλάδα ,Επιχειρήσεις ,Κοινωνία

15:0903/08

Σέρρες: Νεκρή γυναίκα με ιό του Δυτικού Νείλου Ελλάδα ,Κοινωνία

15:0003/08

Επιδότηση έως 85% για εξοικονόμηση ενέργειας σε κατοικίες Οικονομία

14:5003/08

Κορωνοϊός: Τρία νέα κρούσματα στην Κέρκυρα Κορωνοϊός

14:4803/08

Απάντηση Πέτσα στις φήμες για τον Τσιόδρα Κορωνοϊός ,Πολιτική

14:4503/08

Το «ευχαριστώ» στους ανθρώπους της Πολιτικής Πρτοστασίας Ελλάδα ,Επιχειρήσεις ,Κοινωνία

14:3003/08

Καταδίωξη στη Θεσσαλονίκη: Μετέφερε παράνομα αλλοδαπούς Θεσσαλονίκη

14:2503/08

Θεοχάρης: Δεν κατανοώ την απόφαση της Κύπρου για τους επισκέπτες από Ελλάδα Κορωνοϊός ,Τουρισμός

14:1503/08

Κορωνοϊός: Ανήσυχοι οι Θεσσαλονικείς για τα μέτρα σε μπαρ-εστιατόρια Ελλάδα ,Επιχειρήσεις ,Θεσσαλονίκη

14:1203/08

«Σαφάρι» ελέγχων: «Έβρεξε» πρόστιμα για μη χρήση μάσκας (VIDEO) Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία ,Σημαντικά

14:0003/08

Επίθεση με βιτριόλι: Τι εκμυστηρεύτηκε η 35χρονη στον πατέρα της Ελλάδα ,Κοινωνία

13:5203/08

«Μπούκαρε» σε τράπεζα και απειλεί να ανατιναχθεί Διεθνή

13:5003/08

Θεσσαλονίκη: Γέννησε η 39χρονη με κορωνοϊό από τη Βέροια Θεσσαλονίκη ,Κορωνοϊός

13:4503/08

Α’ Κατοικία: Άνοιξε η πλατφόρμα για επιδότηση δόσεων Ελλάδα ,Επιχειρήσεις ,Κοινωνία

13:3003/08

Κορωνοϊός: Ανησυχεί η μείωση του μ.ο ηλικίας των ασθενών Ελλάδα ,Κοινωνία ,Κορωνοϊός

13:2203/08

Μητσοτάκης: Δεν μπορούμε να πάμε σε καθολικό lockdown Πολιτική ,Σημαντικά

13:1503/08

«Τουρισμός Για Όλους»: Όσα πρέπει να γνωρίζετε – Πλήρης Οδηγός Κοινωνία ,Τουρισμός

13:0103/08

Νόρκεπινγκ για κορυφή με 2.05 και παιχνίδι με τα γκολ Αθλητισμός

13:0003/08

Πλακιωτάκης: Επιβεβλημένη η αύξηση πληρότητας στα πλοία Ελλάδα ,Επιχειρήσεις ,Κοινωνία

12:4503/08

Μηταράκης: Μείωση ροών έως και 95% Πολιτική

12:4303/08

Μάσκα και στους εξωτερικούς χώρους των πλοίων- Τα νέα μέτρα Ελλάδα ,Επιχειρήσεις ,Κοινωνία

12:3003/08

Live η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον Στέλιο Πέτσα Πολιτική

12:2503/08

Θεσ/νίκη: Σαρωτικοί έλεγχοι της ΕΛΑΣ για χρήση μάσκας (ΦΩΤΟ+VIDEO) Ελλάδα ,Επιχειρήσεις ,Θέματα GR Times

12:1503/08

Μιωνής: Μήνυση και αγωγή κατά της Γ. Παπαδάκου και του συζύγου της Ελλάδα ,Κοινωνία

12:1403/08

Τζιά: Έρευνα για τα αίτια της πυρκαγιάς Ελλάδα ,Κοινωνία

12:0003/08

Έρευνα Ανατροπή: Τα σπερματοζωάρια δεν «κολυμπούν» σαν χέλια Επιστήμη

11:4803/08

Παπαθανάσης: Ενδεχόμενο νέων περιορισμών σε μπαρ -εστιατόρια Ελλάδα ,Επιχειρήσεις ,Κοινωνία

11:4503/08

Μάτι: Ζητούσαν σάκους πτωμάτων από τις 21:30 Ελλάδα ,Κοινωνία

11:3903/08

Αγιά Σοφιά: Τι λένε Έλληνες και Τούρκοι για τη μετατροπή σε τζαμί Βαλκάνια ,Διεθνή ,Ελλάδα

11:3003/08

Κορωνοϊός-Γερμανία: Υποχρεωτικά τεστ σε όσους επιστρέφουν από εξωτερικό Διεθνή ,Κορωνοϊός

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ
ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ