Κορωνοϊός-Πολεμικό Ναυτικό: Κρούσματα σε ελληνική φρεγάτα

Κορωνοϊός-Πολεμικό Ναυτικό: Κρούσματα σε ελληνική φρεγάτα

Ακόμα και στο πλήρωμα ελληνικού πολεμικού πλοίου κατάφερε να εισβάλλει ο κορωνοϊός, παρά τα αυστηρότατα μέτρα που έχει λάβει το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πέντε μέλη του πληρώματος της φρεγάτας «ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗΣ», η οποία έχει δέσει στο Ναύσταθμο της Κρήτης, βρέθηκαν θετικά στον Covid-19, έπειτα από τεστ που διενεργήθηκε. Αμέσως ακολουθήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες και τηρήθηκαν πιστά οι εντολές που έχουν δοθεί από τον ΕΟΔΥ.

Τα πέντε άτομα που νοσούν απομονώθηκαν στη στεριά, ενώ επισημαίνουμε πως τα συμπτώματα που έχουν όλοι είναι ήπια. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε ιχνηλάτηση σε όλα τα μέλη του πληρώματος, με το πλοίο να απολυμαίνεται πλήρως σε όλους τους χώρους. Τονίζουμε πως σε καμία περίπτωση ο εντοπισμός πέντε κρουσμάτων κορονοϊού δεν επηρεάζει τη λειτουργία της ελληνικής φρεγάτας και το πλοίο προφανώς είναι απολύτως ικανό επιχειρησιακά.

Αξίζει να τονίσουμε πως στο Πολεμικό Ναυτικό, που αποτελεί αυτή την περίοδο την αιχμή του δόρατος στην αντιμετώπιση της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο, τα κρούσματα είναι κάτω από 100 σε σύνολο 16.250 ατόμων που υπηρετούν στον Κλάδο. Τι σημαίνει αυτό; Πώς η επιχειρησιακή ικανότητα του ελληνικού Στόλου δεν έχει επηρεαστεί στο ελάχιστο από την πανδημία.

Πηγή: Newsbomb

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ