Κορωνοϊός: Ρεκόρ νέων κρουσμάτων στην Ουγγαρία

Κορωνοϊός: Ρεκόρ νέων κρουσμάτων στην Ουγγαρία

Η Ουγγαρία κατέγραψε νέο ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων κορωνοϊού καθώς, οι αρχές της χώρας ανακοίνωσαν 7.269 νέα κρούσματα, 14% περισσότερα συγκριτικά με χθες,

Τα κρούσματα στην Ουγγαρία αυξήθηκαν παρά την επιβολή νέων σκληρών περιοριστικών μέτρων αυτή την εβδομάδα για να περιοριστεί η ταχεία εξάπλωση της νόσου.

Η χώρα αυτή των 10 εκατομμυρίων κατοίκων στην κεντρική Ευρώπη καταγράφει από τα υψηλότερα ποσοστά μολύνσεων και θανάτων στον κόσμο και η κυβέρνηση του Βίκτορ Όρμπαν έκλεισε την Πέμπτη όλα τα σχολεία και τα περισσότερα καταστήματα.

Ο Μαγυάρος πρωθυπουργός δήλωσε χθες πως περιμένει ότι οι εισαγωγές στα νοσοκομεία θα αυξηθούν στις 15.000 έως 20.000 και πρόσθεσε πως το σύστημα υγείας της χώρας θα μπορέσει να ανταπεξέλθει χωρίς έξωθεν βοήθεια. Σήμερα νοσηλεύονται 7.250 ασθενείς, 750 από τους οποίους με μηχανική υποστήριξη της αναπνοής.

Η ουγγρική κυβέρνηση προσπάθησε να αποφύγει ένα lockdown πάση θυσία για αποφύγει τη βαθιά ύφεση στην οικονομία της, που συρρικνώθηκε πέρυσι κατά 5,1%. Τα μέτρα, που ανακοινώθηκαν την Πέμπτη και περιλαμβάνουν παράταση της νυκτερινής απαγόρευσης της κυκλοφορίας και κλείσιμο των σχολείων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, θα διαρκέσουν από τις 8 Μαρτίου έως τις 22 Μαρτίου, αλλά τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά τουλάχιστον μέχρι τις 7 Απριλίου.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

DWHITE.eu

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ