Μαλαισία: Έγκριση έκτακτης χρήσης υπό όρους, στο εμβόλιο της Sinopharm

 Μαλαισία: Έγκριση έκτακτης χρήσης υπό όρους, στο εμβόλιο της Sinopharm

Το υπουργείο Υγείας της Μαλαισίας ανακοίνωσε σήμερα ότι έδωσε έγκριση έκτακτης χρήσης υπό όρους, στο εμβόλιο κατά της COVID-19 που παρασκευάζει η κινεζική Sinopharm.

Η επίσημη διαδικασία για την έγκριση του εμβολίου της Sinopharm στη Μαλαισία έγινε από τη φαρμακευτική εταιρία Duopharma Sdn Bhd, όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο γενικός διευθυντής των υπηρεσιών υγείας Νουρ Χισάμ Αμπντουλάχ.

Η Duopharma είχε νωρίτερα ανακοινώσει μία συμφωνία για την προμήθεια στην κυβέρνηση της Μαλαισίας 6,4 εκατομμυρίων δόσεων του ρωσικού εμβολίου Sputnik V.

Η εταιρία δεν ανταποκρίθηκε άμεσα σε αίτημα σχολιασμού για την ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, σχετικά με τη Sinopharm.

Οι αρχές χορήγησαν υπό όρους έγκριση και στο εμβόλιο της Janssen κατά της COVID-19 που παρασκευάζεται από την Johnson & Johnson, με τη βιομηχανική παραγωγή του να γίνεται στο Βέλγιο, σύμφωνα με τον Νουρ Χισάμ.

Η Μαλαισία έχει προηγούμενα εγκρίνει μία άλλη παρτίδα εμβολίων της Janssen, για τα οποία είχε δοθεί το πράσινο φως έκτακτης χρήσης από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top