Μετά την καραντίνα θα….

Μετά την καραντίνα θα….
Ευτέρπη Μουζακίτη

Πέντε άνθρωποι μιλούν στο GRTimes και μοιράζονται το πως βιώνουν τη νέα καθημερινότητά τους, τις σκέψεις τους για το πως φαντάζονται την εποχή μετά την καραντίνα καθώς και μια φωτογραφία που αντικατοπτρίζει αυτή την περίοδο για εκείνους. 

Δημήτρης, 39 

Η περίοδος της καραντίνας 

«Οι ρυθμοί της ζωής μου δεν έχουν αλλάξει. Το μόνο που έχει αλλάξει είναι αυτή η διαδικασία με τα γάντια. Βάλε γάντια, βγάλε γάντια, φόρα μάσκα, απολύμανε μάσκα, ξανά φόρα μάσκα. Όταν φτάνω στο σπίτι, ξεντύνομαι έξω από την πόρτα. Όπως όταν γυρίζαμε από το ρεπορτάζ στην Ειδομένη, 8, 9, 10 ώρες, που από τις φωτιές που άναβαν εκεί οι άνθρωποι για να ζεσταθούν και τα χημικά, έβαζες τα ρούχα σε μια σακούλα έξω από το σπίτι και μετά έμπαινες. Εφαρμόζω κατάσταση Ειδομένης λοιπόν, ξεντύνομαι έξω από το σπίτι, αερίζω όλα τα ρούχα και μετά τα πλένω. Αυτή είναι μια κατάσταση η οποία έχει αρχίσει και με κουράζει. Το πρώτο διάστημα φορούσα και τη μάσκα που έχω για τα χημικά. Ήταν λίγο υπερβολικό, αλλά ήταν η μοναδική που είχα» 

«Είμαι από τους τυχερούς οι οποίοι έχουν διατηρήσει τη δουλειά τους. Σίγουρα όλο αυτό με τα προστατευτικά μέτρα επηρεάζει τη ψυχολογία μου. Δεν μπορείς να είσαι καλά όταν είσαι έξω και αισθάνεσαι διαρκώς αν έχεις κολλήσει κάτι. Σκέφτεσαι πως θα πας σπίτι σου, πως θα αρχίσεις από εδώ και πέρα να συμπεριφέρεσαι με τους οικείους σου. Κάθε μέρα σκεφτόμαστε μετά από 14 μέρες πως θα είμαι ή περιμένω να δω αν θα έχω συμπτώματα δεν θα έχω συμπτώματα; 

Όσο αφορά το κομμάτι της δουλειάς, θα προτιμούσα να εφαρμόζω την καραντίνα και να είμαι σπίτι μου, να μην δουλεύω υπό τις συνθήκες.» 

Μετά την καραντίνα θα… 

« Όταν ο ιός σταματήσει να είναι τόσο επιθετικός και ανακοινωθεί ότι τελειώνει η καραντίνα, θα νιώσω καλύτερα αλλά και πάλι αν δεν κάνω το τεστ δεν θα μπορώ με σιγουριά να πάω να αγκαλιάσω την μητέρα μου και τον πατέρα μου, οι οποίοι είναι μεγάλοι σε ηλικία. Στην κοινωνία, ήδη μας έχει αλλάξει. Θεωρώ ότι  πρόκειται για μια μεγάλη αλλαγή, έναν σταθμό, μια καμπή στην ιστορία μας. Δεν ξέρω αν μπορεί η ανθρωπότητα να είναι το ίδιο. Ακόμα και στις μετακινήσεις μεταξύ των χωρών. Όλα θα αλλάξουν». 

«Ακόμα και όταν τελειώσει ο κορωνοϊός, θα συνεχίσεις να βλέπεις άτομα με μάσκες και γάντια. Σίγουρα θα είμαστε και πιο επιφυλακτικοί στο να ακουμπάμε ανθρώπους γύρω μας και να ερχόμαστε σε επαφή. Νομίζω μας έχει αλλάξει ήδη και θα μας αλλάξει ακόμα περισσότερο, αλλά επαναλαμβάνω ότι είναι κάτι το οποίο θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτό. Δεν πιστεύω ότι είναι μια παροδική κατάσταση στη ζωή μας. Νομίζω δεν θα φύγει εύκολα από την κοινωνία, έχει αφήσει το στίγμα του ήδη.» 

«Το πρώτο πράγμα που θέλω να κάνω όταν τελειώσει η καραντίνα, ειδικά αν είναι καλοκαίρι, είναι να πάω σε μια παραλία και να αράξω  για όσες ώρες θέλω, χωρίς να με εμποδίσει κανένας και χωρίς να σκέφτομαι ότι κάνω κάτι παράνομο» 

Στέλλα, 23

Η περίοδος της καραντίνας  

«Αυτό που μου έχει λείψει, είναι η επαφή με αγαπημένα πρόσωπα. Μένω μόνη, οπότε το γεγονός ότι δεν έχω την ευκαιρία να κάτσω να συζητήσω, να πιώ έναν καφέ, να κάνω χαβαλέ με αγαπημένα πρόσωπα μου έχει λείψει απίστευτα. Και όχι τόσο το να βγούμε έξω, αλλά ας έρχονται και στο σπίτι. 

» Ψυχολογικά, έχει να κάνει με τις μέρες. Επειδή πλέον δεν υπάρχουν ούτε καθημερινές, ούτε σαββατοκύριακο που θα ρθει και θα βγούμε να διασκεδάσουμε, όλες οι μέρες είναι ίδιες. Κάποιες μέρες είναι πολύ καλές, πολύ δημιουργικές, ωραίος χρόνος αφιέρωσης στον εαυτό μου, κάποιες άλλες μέρες με πιάνει απίστευτο άγχος. Αυτό που έχει αλλάξει πολύ μέσω της καραντίνας είναι ο ύπνος μου, επειδή έχω ενέργεια και δεν κάνω κάτι που θα κουραστώ έντονα, ψυχικά και σωματικά, δεν μπορώ να κοιμηθώ.» 

«Είναι ένας χρόνος δημιουργικός αυτή η καραντίναΓιατί σαν άνθρωποι αναβάλλουμε πράγματα, γιατί δεν έχουμε χρόνο, γιατί δουλεύουμε, γιατί, γιατί… Οπότε προσπαθώ να εκμεταλλευτώ τον ελεύθερο χρόνο και όχι να με παίρνει από κάτω. Να γίνω πιο δημιουργική και να βγω από όλο αυτό πιο δυνατή.» 

Μετά την καραντίνα θα…  

«Το έχω σκεφτεί πάρα πολλές φορές. Θα είμαστε σαν τρομαγμένα γατάκια, που τα έχουν κλείσει σε κάποιο υπόγειο και ξαφνικά τα βγάζουν έξω και θα πρέπει να προσαρμοστούν στο περιβάλλον τους. Στην κοινωνία, γιατί είμαστε ζώο κοινωνικό. Οπότε θεωρώ την πρώτη μέρα, δεν θα αγκαλιάσω τους φίλους μου, δεν θα τους φιλήσω. Δεν είναι θέμα φόβου. Απλά δεν μπορώ να έχω εμπιστοσύνη ότι τελείωσε και ξανά αλλάζουν όλα. Χρειάζεται κάποια διεργασία για να επιστρέψουμε στην προηγούμενη κατάσταση.» 

«Θεωρώ ότι όλοι μας θα είμαστε λίγο προσεκτικοί και διστακτικοί στο να υιοθετήσουμε πάλι της παλιές μας συνήθειες. Θα χρειαστούμε σίγουρα καιρό για να αγκαλιάζουμε, να φιλάμε και να δίνουμε το χέρι μας με την ελευθερία που είχαμε πριν.» 

«Δεν έχω παιδιά να συντηρήσω, δεν ξέρω πως θα είναι αυτό. Από όσα ακούω και από τους δικούς μου, είναι πιο αγχωμένοι, γιατί η οικονομία σταματάει. Οπότε σίγουρα ο κόσμος θα βγει πιο αγχωμένος« 

«Νομίζω ότι θα ήθελα να κάνω ταξίδια όταν τελειώσει όλο αυτό, αλλά προς το παρόν δεν έχω τα λεφτά γιατί είμαστε σε καραντίνα, αλλά σίγουρα θα ήθελα να κάνω ένα ωραίο ταξίδι. Αν ήθελα να αλλάξω κάτι, θα ήταν αυτή η αναβλητικότητα που έχουμε στη ζωή μας. Τώρα ήρθε ένα εμπόδιο που κανείς δεν το είχε σκεφτεί, και μας έχει πάει πίσω, οπότε δεν θα αφήσω κάτι να με πηγαίνει πίσω. Τουλάχιστον όσο είναι στο δικό μου χέρι.» 

Δέσποινα, 21

Η περίοδος της καραντίνας  

«Πίστευα ότι θα βαρεθώ πάρα πολύ, ότι θα πέσω «σε κατάθλιψη». Αλλά παρ ‘ όλα αυτά έκατσα και το σκέφτηκα και μετά απο μια- δυο μέρες κατάλαβα ότι κάνω πράγματα πάρα πολύ εποικοδομητικά, που άλλες φορές τα ανέβαλλα. Για παράδειγμα, αυτές τις μέρες πηγαίνω για τρέξιμο, ένα πράγμα που συνέχεια το άφηνα.» 

«Νίωθω ότι δεν πρέπει να είμαστε άπραγοι αυτή τη περίοδο. Σίγουρα κάποια στιγμή η ζωή θα συνεχιστεί, δεν θα είμαστε για πάντα σε καραντινα. Τώρα το κάνουμε αυτό για να προστατεύσουμε τα αγαπημένα μας πρόσωπα, σε λίγο καιρό, θα είμαστε πάλι έξω.»

«Ξεκίνησα κάτι καινούργιο αυτή την περίοδο. Κάνω διαλογισμό. Κάθε μέρα πάω βόλτα στο δάσος. Όταν πήγαινα πριν την καραντίνα, δεν παρατηρούσα την φύση, δεν άκουγα, δεν ήμουν συγκεντρωμένη σε αυτό. Προχθες που πήγα, μετά τον διαλογισμό, παρατήρησα λίγο τα πράγματα γύρω μου και κατάλαβα ότι αυτή τη θέα την προσπερνούσα εδώ και πάρα πολύ καιρό, δεν έδινα σημασία. »

Μετά την καραντίνα θα…  

«Ελπίζω μετά από όλο αυτό να μάθει ο κόσμος να περνάει όμορφα και μόνος του και να μην θεωρεί τίποτα δεδομένο. Κάθε μέρα, εγώ θα την περνάω ξεχωριστά. Θα κάνω αυτά που μου άρεσουν και πλέον δεν θα με αναγκάζει κανείς να κάνω κάτι που δεν μου αρέσει και θα κοιτάξω να είμαι όσο το δυνατόν περισσότερο ευτυχισμένη μπορώ. Όλα όσα έβαλα στο πρόγραμμα μου με την καραντίνα, θα συνεχίσω να τα κάνω και όταν τελειώσει αυτή η περιπέτεια που ζούμε»

«Η καραντίνα με έχει βοηθήσει στο να δω τα πράγματα πιο αισιόδοξα. Κάτι που θέλω να κάνω πάρα πολύ είναι να ζω την κάθε μου μέρα σαν να είναι η τελευταία. Με έχει βοηθήσει στο πως να βλέπω τη ζωή. Νομίζω ότι σε όλους θα αφήσει κάτι καλό. Νομίζω ότι πλέον θα γκρινιάζω λιγότερο για πράγματα που μπορώ να μην γκρινιάξω.»

«Σίγουρα όταν βγω έξω και δω τόσους ανθρώπους, θα θέλω να τους πάρω όλους αγκαλιά, θα χαμογελάω συνέχεια, σε όποιον άνθρωπο βλέπω θα του λέω καλημέρα, ακόμα και να μην τον ξέρω. Θα πάω να δω την γιαγιά μου και τον παππού μου που μου έχουν λείψει πάρα πολύ. »

Μαρία, 39

Η περίοδος της καραντίνας  

«Η δουλειά μου συνεχίζει να είναι απαιτητική και από απόσταση. Είναι αρκετά δύσκολο, έχοντας ένα παιδάκι τριών χρόνων, κλεισμένο όλη μέρα μέσα στο σπίτι, χωρίς παρέα. Στην ηλικία που είναι θέλει διαρκώς προσοχή και κάποιον να την απασχολεί, δεν θα καθίσει να παίξει ιδιαίτερα μόνη της. Θα καθίσει μόνο αν έχει κάποιο τάμπλετ ή κινητό στο χέρι και βλέπει youtube, το οποίο δεν θέλουμε να συμβαίνει συνέχεια. Σε αυτή τη φάση εργαζόμαστε και εγώ και ο μπαμπάς της από το σπίτι και υπάρχει δυσκολία. Γιατί το παιδί βλέπει τους γονείς στο σπίτι αλλά χωρίς να μπορούν να της δώσουν την απαιτούμενη προσοχή. Δεν είναι σε θέση να καταλάβει τι ακριβώς συμβαίνει, ούτε να καταλάβει ότι πρέπει να κάνει ησυχία όταν εμείς βρισκόμαστε σε ένα meeting-βιντεοκλήση για παράδειγμα.»

«Τον εγκλεισμό δεν τον έχω βιώσει τόσο άσχημα τύπου θέλω να βγω έξω γιατί δεν αντέχω. Αυτό έχει να κάνει με παράγοντες. Εγώ λόγω της καθημερινότητας μου με το παιδί είχα περάσει σε μια καθημερινότητα γραφείο-σπίτι-σπίτι-γραφείο κατά κύριο λόγο. Οπότε δεν είναι ότι μου έχει λείψει να πάω για καφέ ή για φαγητό σε ένα εστιατόριο. Είναι κάτι που μπορώ να το διαχειριστώ, δεν είναι αυτό το πρόβλημα αυτή τη στιγμή»

«Η μόνη μου δυσκολία είναι το παιδί με την έννοια ότι θα ήθελα να απασχολείται λίγο πιο δημιουργικά, να έχει παρέα, να μπορεί να κάνει κάποια πράγματα. Αν ήμουν σε άλλη ηλικία σίγουρα θα μου έλειπε το έξω, αλλά έχω περάσει αυτό το στάδιο, το focus είναι στο παιδί.»

Μετά την καραντίνα θα…  

«Θα πάρει καιρό αυτή η κατάσταση. Πιστεύω τα σχολεία δεν θα ανοίξουν καν για την φετινή χρονιά. Δεν νομίζω να το ρισκάρουν να ανοίξουν τον Μάιο τα σχολεία, και μετά πια πάμε πολύ κοντά στο τέλος της σχολικής περιόδου, οπότε προετοιμάζω τον εαυτό μου οτι μπορεί το παιδί να μην γυρίσει καθόλου στον παιδικό σταθμό μέχρι και το καλοκαίρι 

«Εμείς ως χώρα έχουμε ξαναπεράσει πολύ δύσκολα, παραπάνω από μια φορές, για πολύ καιρό, πιστεύω ότι είμαστε πιο προετοιμασμένοι από άλλες χώρες που αυτή τη στιγμή δέχονται αυτή την κρίση στο να τη διαχειριστούμε. Και από άποψη ψυχολογίας και από άποψη ευελιξίας, στο να δούμε τι θα κάνουμε.. Είναι πρωτόγνωρη ναι μεν η κατάσταση αλλά τις συνέπειες κρίσης και μιας οικονομικής ύφεσης είναι κάτι που το έχουμε ξανά περάσει επομένως θεωρώ ότι αν μείνουμε ψύχραιμοι και μπορέσουμε να λειτουργήσουμε συλλογικά, ότι θα μπορούμε βήμα-βήμα να ανακάμψουμε σχετικά γρήγορα. Επειδή το έχουμε ξαναπεράσει δεν νιώθω ότι χάνω τη γη κάτω από τα πόδια μου, οπότε έχω μια αισιοδοξία 

«Τι θα κάνω μόλις θα ελαφρύνουν τα μέτρα; Ας δούμε ποτέ θα γίνει αυτό και με ποιο τρόπο γιατί πιστεύω ότι τα μέτρα θα διατηρηθούν για πολύ καιρό και δεν θα αρθούν όλα μαζί, όπως υπήρξε μια προοδευτική επιβολή θα υπάρξει και μια προοδευτική ελάφρυνση. Θα θελήσω να κάνω κάποια πράγματα που δεν μπορούσα με την δέουσα προσοχή.» 

«Ανάλογα με το πόσο καιρό θα διαρκέσει όλο αυτό, ο κόσμος θα είναι λίγο διαφορετικός. Στην αρχή θα είναι πολύ συγκρατημένος, δεν θα ξεχυθεί απλά μια μέρα και θα είναι όλοι ο ένας κοντά στον άλλο, θα υπάρχει μια αμηχανία για το πως θα ξαναβρεθούμε όλοι μαζί σε χώρου που συναθροίζεται αρκετός κόσμος.» 

Άγγελος, 38

Η περίοδος της καραντίνας  

«Είναι λίγο περίεργη η κατάσταση. Να ζεις σε μια πόλη ενός εκατομμυρίου, να βλέπεις άδειους δρόμους, ο κόσμος να σε κοιτά περίεργα, εννοείται αν φτερνιστεί κάποιος η βήξει τρέχουμε όλοι. Με μάσκες, με γάντια. Είναι λίγο πρωτόγνωρο. Ουσιαστικά αναπολείς την καθημερινότητα σου που ήταν τόσο ωραία, τόσο απλή.» 

«Πλέον δεν μπορώ να βλέπω δελτία ειδήσεων πια. Το έχουν μηδενίσει όλο αυτό με τους νεκρούς. Είναι ψυχές, είναι άνθρωποι, τι και αν είναι 100 ή 200, είναι ο παππούς, είναι η γιαγιά, ο θείος, είναι ο φίλος, είναι ένας συνάνθρωπος σου στην παγκόσμια κοινότητα που ζούμε.» 

«Με όλο αυτό τον χρόνο που έχω, προσπαθώ να βρω ιδέες, βάζω τον εαυτό μου να σκέφτεται κάθε μέρα, το μετά αυτή την κρίση. Αυτή τη στιγμή είμαι άνεργος. Μπαίνω στη διαδικασία και να ψάξω, να ενημερωθώ, έτσι ώστε να βρω μια ιδέα για κάτι που ενδεχομένως θα χρειαστεί αύριο μεθαύριο και θα μπορώ εγώ να κάνω. Τι ευκαιρίες θα μπορούν να βγουν μετά από αυτό. Είναι ακραίες οι καταστάσεις που ζούμε αλλά πρέπει να μπούμε στο «τρυπάκι» ότι δεν τελείωσε ο κόσμος 

Μετά την καραντίνα θα…  

«Μετά από αυτό, θέλω η καθημερινότητα μου και όλων μας να είναι όπως πριν αυτή την πανδημία.» 

«Εύχομαι πραγματικά να υπάρξει κάποια αλλαγή στην κοινωνία μας, να είμαστε ο ένας πιο κοντά στον άλλον.  Πιο ανθρώπινα, πιο γιήνα πράγματα. Καλά είναι τα υλικά αγαθά και οι παροχές αλλά είναι σημαντικό να ρθούμε ο ένας πιο κοντά στον άλλο. Να αφήσουμε λίγο το φαίνεσθαι και ας δούμε λίγο και μέσα μας. Να υπάρξει μια σύσφιξη σχέσεων, πραγματικών και αληθινών, εφόσον τελειώσει αυτή η πανδημία.» 

«Να αλλάξει λίγο η νοοτροπία μας, ο τρόπος σκέψης μας και να δούμε τον άνθρωπο, γιατί ο άνθρωπος είναι αυτό που αξίζει τελικά. Είναι ένα σοκ για όλη την κοινωνία, αλλά μπορεί να μας φέρει ένα μήνυμα για το τι πραγματικά είναι αυτό που αξίζει και θα έπρεπε να δίνουμε βαρύτητα.« 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

00:0028/05

Τροπολογία: Μειώνεται στο 13% ο ΦΠΑ στην εστίαση Βουλή ,Επιχειρήσεις ,Σημαντικά

23:5927/05

Μέρκελ: Αναγκαία στενότερη συνεργασία στην Ευρώπη λόγω κορωνοϊού Διεθνή ,ΕΕ ,Κορωνοϊός

23:5527/05

Ξεπέρασαν τους 350.000 οι θάνατοι από κορωνοϊό Διεθνή ,Κορωνοϊός

23:5027/05

ΚΙΝΑΛ: Ζητά ρυθμίσεις για περιφερειακά κανάλια Media ,Πολιτική

23:4527/05

Κιλκίς: Μπλόκο σε παράνομη μεταφορά αλλοδαπών Ελλάδα ,Κοινωνία

23:4027/05

Ακυρώνεται η εκτόξευση δύο αστροναυτών στο διάστημα – Δείτε live Διεθνή ,Σημαντικά ,Τεχνολογία

23:4027/05

Φεύγουν από τη Ρωσία με ιδιωτικά τζετ λόγω κορωνοϊού! Διεθνή

23:3027/05

Δανία: Ρομπότ στη μάχη της διάγνωσης του Covid-19 Διεθνή ,Κορωνοϊός

23:2427/05

Σ. Αναστασιάδης: Ανάγκη στήριξης του πρωτογενούς τομέα Βουλή ,Θεσσαλονίκη

23:2027/05

Γερμανία: Αύξηση εγκλημάτων με ακροδεξιό υπόβαθρο ΕΕ

23:1527/05

Χαρδαλιάς: Ένας κύκλος έκλεισε Κοινωνία ,Πολιτική

23:1027/05

ΠΟΥ: Αναζητά πόρους μέσω ιδιωτικών κεφαλαίων! Διεθνή ,Υγεία

23:0627/05

Χαλκιδική: Δύσκολη η επόμενη μέρα για ξενοδοχεία κι επιχειρήσεις Β.Ελλάδα ,Κορωνοϊός

23:0027/05

Γερμανία: άρση της ταξιδιωτικής οδηγίας προς ΕΕ Διεθνή ,Κορωνοϊός

22:5027/05

Σεμινάριο Βασικής Υποστήριξης Ζωής Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

22:4027/05

Ευρ. Κοινοβούλιο: «Θετικό» στην πρόταση για Ταμείο Ανάκαμψης ΕΕ ,Ειδήσεις

22:3027/05

Β. Παλαιοδήμος: Δεν τηρείται η νομοθεσία για το παράνομο εμπόριο ζώων συντροφιάς Κοινωνία

22:2027/05

ΙΣΑ: Οδηγίες για τα κλιματιστικά, ελέω κορωνοϊού Κοινωνία ,Κορωνοϊός ,Υγεία

22:1027/05

Λ. Χρυσοστόμου: Επιστροφή στην εσωστρέφεια του τουρισμού (ΗΧΗΤΙΚΟ) Τουρισμός

22:0027/05

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ για πρόταση Κομισιόν: Επιπόλαιοι πανηγυρισμοί Οικονομία ,Πολιτική

21:5027/05

Σταϊκούρας: Φιλόδοξη η πρόταση της Κομισιόν Οικονομία

21:4027/05

Κ. Μητσοτάκης: Τι είπε για το Ταμείο Ανάκαμψης Κορωνοϊός ,Οικονομία

21:3027/05

Φωτιά σε εξωτερικό χώρο εργοστασίου στην Κηφισιά Ελλάδα ,Κοινωνία

21:2127/05

Υπ. Εργασίας: Διευκρινίσεις για άδεια ειδικού σκοπού Κοινωνία ,Κορωνοϊός

21:1527/05

Συγκλονίζει ο σύζυγος της γυναίκας που σκοτώθηκε από κεραυνό Β.Ελλάδα ,Κοινωνία

21:1027/05

Χατζηδάκης για τη σύνθεση της Επιτροπής «Φύση 2000» Επιχειρήσεις ,Πολιτική

21:0127/05

Έγκλημα στη Σητεία: Ισόβια στο συζυγοκτόνο Ελλάδα ,Κοινωνία ,Σημαντικά

20:5027/05

Κ. Μητσοτάκης: Συνάντηση με την «Πρωτοβουλία Εστίασης Θεσσαλονίκης» Θεσσαλονίκη

20:4027/05

Συνεδριάζει αύριο το υπουργικό συμβούλιο Κοινωνία ,Πολιτική

20:3027/05

Πράσινο Ταμείο: Ανάσα για τις λιγνιτικές πόλεις Δήμοι ,Περιβάλλον

20:2027/05

Συμμαχία ΠΚΜ και δήμων ενάντια στα κουνούπια Δήμοι ,Περιφέρειες ,Υγεία

20:1027/05

Παίζουν με τη μνήμη μας; Άρθρα

20:0827/05

Σε σπίτι πρώην υπουργού της ΝΔ ο εκρηκτικός μηχανισμός Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία ,Σημαντικά

20:0027/05

Πόλος έλξης η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα Κορωνοϊός ,Οικονομία

19:5027/05

Παραμένει στον Αρκτούρο η άτυχη λύκαινα Περιβάλλον

19:4027/05

Η 85η ΔΕΘ προσαρμοσμένη στις νέες συνθήκες Θεσσαλονίκη ,Κορωνοϊός ,Οικονομία

19:3027/05

Θεσ/νίκη: Συλλήψεις για απόπειρα εμπρησμού – Τι βρέθηκε στις έρευνες (ΦΩΤΟ) Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

19:2027/05

Λ. Αυγενάκης: Επιστροφή για τη «Super League» Αθλητισμός

19:1127/05

Zoρπίδης: Μένω στο ΕΕΘ, υπηρετώ θεσμό και επαγγελματίες Θεσσαλονίκη ,Οικονομία ,Σημαντικά

19:1027/05

Ξεκινούν τα δρομολόγια για τα καραβάκια Θερμαϊκού Θεσσαλονίκη

19:0027/05

Φλώρινα: Χιόνισε τέσσερις μέρες πριν τον Ιούνιο (ΒΙΝΤΕΟ) Ελλάδα

18:5027/05

Γ. Βρούτσης: Διαφάνεια ξανά στο «Ήλιος» Κοινωνία ,Οικονομία

18:4027/05

Πληροφορίες για φονική παράσυρση πεζού ζητά η ΕΛ.Α.Σ. Ελλάδα ,Κοινωνία ,Σημαντικά

18:3027/05

Ζητούν την μοριοδότηση παιδιών υγειονομικών Κορωνοϊός ,Παιδεία

18:2027/05

Ο Τραμπ απειλεί να κλείσει τα social media Διεθνή

18:1427/05

Κορωνοϊός: 18 νέα κρούσματα στη χώρα μας Κορωνοϊός ,Σημαντικά ,Υγεία

18:1027/05

Σιμόπουλος: Ενισχύεται η Θεσσαλονίκη Θεσσαλονίκη ,Πολιτική

18:0027/05

Ρωσία – Covid-19: Στους 161 οι νεκροί μέσα σε 24 ώρες Διεθνή ,Κορωνοϊός

17:5027/05

Στην αγορά των Αμπελοκήπων ο Κ. Μπακογιάννης (ΦΩΤΟ) Δήμοι

17:5027/05

Έγκλημα στη Σητεία: Σοκάρει η απολογία του δράστη Ελλάδα ,Κοινωνία

17:4027/05

Κρήτη: Απάτη με… ντομάτες Ελλάδα ,Κοινωνία

17:3327/05

Παρέμβαση Στέιτ Ντιπάρτμεντ για Έβρο Διεθνή ,Σημαντικά

17:3027/05

Δ. Θεσ/νικης: Καθαρισμός αντιπυρικών ζωνών από χόρτα Δήμοι ,Θεσσαλονίκη

17:2027/05

Κ. Χατζηδάκης: Νομοσχέδιο για ηλεκτροκίνητες μετακινήσεις Κοινωνία ,Περιβάλλον

17:1027/05

Ετοιμάζει ανασχηματισμό ο Ερντογάν Διεθνή

17:0027/05

Κορωνοϊός: Νέο θλιβερό ρεκόρ κρουσμάτων στο Περού Διεθνή

16:5027/05

Η επόμενη πανδημία μπορεί να είναι πραγματικά «μεγάλη» Κορωνοϊός

16:4027/05

Άνοδος κρατήσεων για διακοπές στην Ελλάδα Οικονομία

16:3027/05

Πρόστιμο για γκράφιτι στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

16:2027/05

Ερυθρός Σταύρος: Διαμαρτυρία εργαζομένων Κορωνοϊός ,Υγεία

16:1627/05

Θεσσαλονίκη: Ξανά πτήσεις στο εξωτερικό από την Aegean Επιχειρήσεις ,Θεσσαλονίκη ,Σημαντικά

16:1027/05

Ντέρμπι με γκολ στη Λειψία Αθλητισμός

16:0027/05

Συνάντηση ΕΑΥΘ με τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

15:5027/05

Παίζοντας μπάλα στο… πάλαι ποτέ ανατολικό μπλοκ Αθλητισμός

15:4927/05

Μια ιστορία για τον Έβρο Άρθρα

15:4327/05

Τι δήλωσε ο Μ. Χρυσοχοΐδης από τον Έβρο Ελλάδα ,Κοινωνία ,Πολιτική

15:4027/05

Στοίχημα προγνωστικά: Γερμανία και Τσεχία στις επιλογές μας Αθλητισμός

15:3027/05

ΚΕΔΕ: Τι ζητά για το «Βοήθεια στο Σπίτι» Δήμοι ,Ελλάδα ,Θεσσαλονίκη

15:2027/05

Βραζιλία-Covid19: Νέο αρνητικό ρεκόρ θανάτων Διεθνή ,Κορωνοϊός

15:1627/05

ΔΕΘ- Helexpo: Η 85η ΔΕΘ στις συνθήκες που επιβάλλει ο covid-19 Επιχειρήσεις ,Θεσσαλονίκη

15:1227/05

ΣΕΒΕ: Πρόγραμμα κατάρτισης για άνεργους επιστήμονες Επιχειρήσεις

15:1027/05

Θεοδωρικάκος: Να εφαρμοστούν οι ρυθμίσεις για τα τραπεζοκαθίσματα Ελλάδα ,Επιχειρήσεις ,Κοινωνία

15:0027/05

«Μαζικές απολύσεις σε πολυκαταστήματα & σούπερ μάρκετ» Επιχειρήσεις ,Θεσσαλονίκη ,Οικονομία

15:0027/05

Τι είπε ο Πέτσας για την ύφεση και την ανάκαμψη Οικονομία ,Πολιτική

14:5027/05

Δένδιας: Τα σύνορα της χώρας φυλάσσονται και θα φυλαχθούν απολύτως Διεθνή ,Ελλάδα ,Πολιτική

14:4727/05

Θεσ/νίκη: Πλημμύρισαν οι δρόμοι (ΦΩΤΟ) Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

14:4027/05

Τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη με ηγέτες 7 χωρών – Τι συζητήθηκε Διεθνή ,Ελλάδα ,Πολιτική

14:3027/05

Μετανάστες έσπασαν την καραντίνα στο Κρανίδι Ελλάδα ,Κοινωνία ,Κορωνοϊός

14:2027/05

Χατζηδάκης-Ηλεκτροκίνηση: Δεν θα είναι κλιμακωτές οι επιδοτήσεις Ελλάδα ,Πολιτική

14:1927/05

Το αδιόρατο μεγαλείο και η σεμνή ταπεινότητα του εθελοντισμού Άρθρα

14:1027/05

Επίθεση με βιτριόλι: Νέο χειρουργείο για την 34χρονη Ελλάδα ,Κοινωνία

14:0727/05

Η κρίση επιβάλει, το τραπεζικό σύστημα να στηρίξει την μικρομεσαία επιχείρηση Άρθρα

14:0527/05

Σε κατάσταση επιλεκτικής χρεοκοπίας η Αργεντινή Διεθνή

14:0027/05

Κορωνοϊός: 47 νέοι θάνατοι στη Γερμανία Διεθνή ,ΕΕ ,Κορωνοϊός

13:5427/05

Κομισιόν: Ποια η πρόταση για την οικονομική ανάκαμψη Διεθνή ,ΕΕ ,Σημαντικά

13:5027/05

Κοτανίδου: Δεν υπάρχει εμβόλιο κατά του κορωνοϊού στην Ελλάδα Ελλάδα ,Κορωνοϊός ,Υγεία

13:4527/05

Στο Μαξίμου Δένδιας – Παναγιωτόπουλος Ελλάδα ,Κοινωνία ,Πολιτική

13:4027/05

Πότε θα επαναλειτουργήσουν τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών Ελλάδα ,Παιδεία ,Πολιτική

13:3027/05

Αστυνομικοί σκότωσαν αφροαμερικανό μπροστά σε κάμερα (VIDEO) Διεθνή

13:1527/05

Βορίδης: Βάζουμε τέλος στις παράνομες ελληνοποιήσεις Αγροτικά ,Αγροτική Οικονομία ,Βουλή

13:1027/05

Συνάντηση Κεραμέως με Σακελλαροπούλου – Τι συζήτησαν Ελλάδα ,Παιδεία

13:0527/05

Σκόπελος: Πώς σκότωσε ο κεραυνός την 52χρονη γυναίκα Ελλάδα ,Κοινωνία

13:0027/05

Φυλακές Κορυδαλλού: Δεκτό το αίτημα του Βασίλη Δημάκη Ελλάδα ,Κοινωνία

12:5927/05

Μείωση των λεωφορείων του ΟΑΣΘ καταγγέλλουν δημοτικοί σύμβουλοι Δήμοι ,Ελλάδα ,Επιχειρήσεις

12:5227/05

Γεωργιάδης: Τι ανέφερε για γυμναστήρια και beach bar Ελλάδα ,Πολιτική

12:5027/05

Ξεκινά και πάλι η Superleague Αθλητισμός ,Ελλάδα ,Σημαντικά

12:4527/05

Επίσκεψη Β. Κικίλια στο Γ.Ν. Παπαγεωργίου Θεσσαλονίκη ,Υγεία

12:4027/05

Μέχρι πότε ματαιώνονται οι πλειστηριασμοί Ελλάδα ,Κοινωνία ,Πολιτική

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ
ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ