Μικρότερος ο κίνδυνος να νοσηλευτούν όσοι προσβλήθηκαν από την Όμικρον, σε σύγκριση με τη Δέλτα

Μικρότερος ο κίνδυνος να νοσηλευτούν όσοι προσβλήθηκαν από την Όμικρον, σε σύγκριση με τη Δέλτα

Ο κίνδυνος να χρειαστούν νοσηλεία σε νοσοκομεία οι ασθενείς που έχουν προσβληθεί από την παραλλαγή Όμικρον της Covid-19 είναι 40-45% μικρότερος σε σύγκριση με εκείνους που έχουν μολυνθεί από την παραλλαγή Δέλτα, σύμφωνα με μια έρευνα του Imperial College του Λονδίνου που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

«Γενικά, βρίσκουμε ενδείξεις ότι μειώνεται ο κίνδυνος νοσηλείας με την Όμικρον, συγκριτικά με τη Δέλτα, σε όλα τα κρούσματα που εντοπίστηκαν κατά την περίοδο της μελέτης», ανέφεραν οι ερευνητές.

Στη μελέτη αναλύθηκαν δεδομένα από τα επιβεβαιωμένα, με μοριακό τεστ, κρούσματα που καταγράφηκαν στην Αγγλία στο διάστημα 1-14 Δεκεμβρίου.

Μια άλλη μελέτη, από τη Νότια Αφρική, που ανακοινώθηκε νωρίτερα σήμερα, ανέφερε ότι όσοι διαγνώστηκαν στη χώρα αυτήν με την παραλλαγή Όμικρον κατά το διάστημα από την 1η Οκτωβρίου μέχρι τις 30 Νοεμβρίου είχαν 80% λιγότερες πιθανότητες να εισαχθούν σε νοσοκομείο από εκείνους που είχαν προσβληθεί από κάποια άλλη παραλλαγή κατά την ίδια χρονική περίοδο.

Οι ερευνητές του Imperial College ανέφεραν ότι ο κίνδυνος οποιασδήποτε επίσκεψης σε νοσοκομείο για όσους προσβλήθηκαν από την Όμικρον είναι κατά 20-25% μικρότερος σε σύγκριση με εκείνους που μολύνθηκαν από τη Δέλτα.

Σημείωσαν ωστόσο ότι η μείωση των νοσηλειών πρέπει να εξισορροπηθεί με τον μεγαλύτερο κίνδυνο μόλυνσης από την Όμικρον, επειδή μειώνεται η προστασία που παρέχουν τα εμβόλια και η φυσική ανοσία.

Η Βρετανία ανακοίνωσε, για πρώτη φορά αφότου έγιναν ευρέως διαθέσιμα τα διαγνωστικά τεστ, περισσότερα από 100.000 νέα κρούσματα της Covid-19.

Οι ερευνητές λένε ότι οι εκτιμήσεις τους από τη μελέτη που έκαναν υποδηλώνουν ότι όσοι έχουν κάνει τουλάχιστον δύο δόσεις του εμβολίου παραμένουν προστατευμένοι απέναντι στη νοσηλεία, έστω και αν η προστασία έναντι της μόλυνσης χάνεται σε μεγάλο βαθμό έναντι της παραλλαγής Όμικρον.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ιωάννα Παλιοσπύρου: Θα δείξω το πρόσωπό μου μόλις νιώσω έτοιμη (ΦΩΤΟ)

Ενέργειες κοινωνικής προσφοράς από τo Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Μόνος στο σπίτι: Επικό βίντεο για τις μεταλλάξεις και τα εμβόλια (VIDEO)

Συνολικά 400 θέσεις στάθμευσης για ποδήλατα και 700 για πατίνια στον δήμο Θεσσαλονίκης μέσα στο 2022

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top