Νοσηλεύτριες από Άργος: Να έρθουν και άλλοι εθελοντές στη Θεσσαλονίκη (VIDEO)

Νοσηλεύτριες από Άργος: Να έρθουν και άλλοι εθελοντές στη Θεσσαλονίκη (VIDEO)

Ρεπορτάζ: Στράτος Λούβαρης

Έκκληση προς τους συναδέλφους τους να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους και να ενισχύσουν τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης που βρίσκονται σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση, απεύθυναν οι νοσηλεύτριες από το Άργος οι οποίες ήρθαν εθελοντικά στη Θεσσαλονίκη για να βοηθήσουν στη μάχη με τον κορωνοϊό.

Μιλώντας στο GRTimes.gr οι δύο έμπειρες και μάχιμες νοσηλεύτριες, Γεωργία Λάμπου και Χριστίνα Νάσση, οι οποίες σήμερα ανέλαβαν υπηρεσία στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, ανέφεραν ότι “η κατάσταση είναι πιο δραματική από όσο μπορούμε να περιγράψουμε. Οι άνθρωποι που νοσούν είναι νέοι σε ηλικία, διασωληνωμένοι στις μονάδες εντατικής θεραπείας και υπάρχει φοβερή έλλειψη προσωπικού”, συμπληρώνοντας πως “αν για εμάς έχετε να πείτε έναν καλό λόγο για αυτούς τους ανθρώπους που παλεύουν και δίνουν καθημερινά αυτόν τον αγώνα αξίζουν πολλά περισσότερα μπράβο, γιατί εμείς δώσαμε από αυτό που μας περίσσευε ενώ αυτοί δίνουν από αυτό που δεν έχουν και είναι αξιοσέβαστο”.

Όπως τόνισαν στη συνέχεια “αυτή τη στιγμή γίνεται ένας πόλεμος με έναν άγνωστο εχθρό” και τα νοσοκομεία, ιδιαίτερα στη Θεσσαλονίκη, χρειάζονται έμπειρο προσωπικό. Γι’ αυτόν τον λόγο, οι δύο νοσηλεύτριες οι οποίες δήλωσαν εθελοντικά ότι επιθυμούν να βρεθούν στην πρώτη γραμμή της μάχης, απεύθυναν έκκληση προς τους συναδέλφους τους νοσηλευτές, στους μοναδίστες, σε όσους δουλεύουν σε χειρουργεία αναισθησιολογικά και πνευμονολογικά τμήματα “να έρθουν εδώ να βοηθήσουν. Μία εβδομάδα μία ομάδα, μία εβδομάδα άλλη, κάποια στιγμή θα σταματήσει αυτό το κακό”, επεσήμαναν.

Ερωτηθείς σχετικά με την υποδοχή που είχαν μόλις βρέθηκαν στη Θεσσαλονίκη, δήλωσαν πως ήταν “εγκάρδια και συγκινητική”, τόσο από τους πολίτες όσο και από τους εργαζόμενους του νοσοκομείου και τον διοικητή της Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, στη Θεσσαλονίκη βρίσκονται συνολικά έξι νοσηλεύτριες από το Άργος. Είναι η Γεωργία, η Χριστίνα, η Αναστασία, η Άννα, η Μαρία και η Σταματίνα – Μαρία, οι οποίες ήρθαν για να συνδράμουν στη μάχη που δίνουν οι συνάδελφοί τους καθημερινά στα νοσοκομεία της πόλης, τα οποία έχουν φτάσει στα όριά τους.

 

 

 

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top