ΠΑΜΑΚ: Παίζοντας μουσική φοιτητές ζήτησαν να ανοίξουν τα πανεπιστήμια (ΦΩΤΟ+VIDEO)

ΠΑΜΑΚ: Παίζοντας μουσική φοιτητές ζήτησαν να ανοίξουν τα πανεπιστήμια (ΦΩΤΟ+VIDEO)

Μουσική διαμαρτυρία στον προαύλιο χώρου του Πανεπιστημίου Μακεδονία στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποιούν αυτή την ώρα φοιτητές οι οποίοι ζητούν να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της υγείας τους και να επιστρέψουν με ασφάλεια στις σχολές τους.

Ρεπορτάζ: Στράτος Λούβαρης

Με τα μουσικά τους όργανα στα χέρια και με τη δύναμη της φωνής τους, τα μέλη του φοιτητικού συλλόγου Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης, τόνισαν ότι παρ’ όλο που έγιναν προσπάθειες να διδαχθούν κάποια μαθήματα δια ζώσης στην αρχή του χειμερινού εξαμήνου, οι εξελίξεις και οι αποφάσεις της κυβέρνησης στάθηκαν καταλυτικές ώστε οι προσπάθειες αυτές να ναυαγήσουν. Έτσι, κάποια από αυτά τα μαθήματα άρχισαν να διδάσκονται διαδικτυακά, ενώ άλλα έπαυσαν να διδάσκονται.

Όπως αναφέρουν, λόγω των παραπάνω, η πλειοψηφία των φοιτητών/τριών του τμήματος δεν διδαχθήκαμε και δεν βαθμολογηθήκαμε σε ορισμένα υποχρεωτικά μαθήματα, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουμε να χάσουμε το εξάμηνο και να παρατείνουμε τις σπουδές μας. Επιπλέον το κλείσιμο της σχολής μας, η φύση της οποίας είναι αμιγώς καλλιτεχνική και πρακτική, με ενεργή παρουσία φοιτητών/τριών στα πολιτιστικά δρώμενα, έχει ως αποτέλεσμα να μην μπορούμε να πραγματοποιήσουμε τόσο την ατομική μελέτη μας όσο και ομαδικά μαθήματα και πρόβες συνόλων στο χώρο του πανεπιστημίου. Απότοκο της κατάστασης αυτής είναι να μη διδάσκονται ορισμένα μαθήματα αλλά και τελειόφοιτοι/ες φοιτητές/τριες να μην μπορούν να πραγματοποιήσουν ποιοτικά ή και καθόλου τα πτυχιακά τους ρεσιτάλ/πρότζεκτ και να αναγκάζονται να παρατείνουν τις σπουδές τους.

Τα αιτήματα των φοιτητών είναι τα εξής:

• Να μη χαθεί το εξάμηνο και να βρεθεί τρόπος να διδαχθούν όλα τα μαθήματα.

• Βελτίωση των άθλιων συνθηκών τηλεκπαίδευσης σε όσα μαθήματα αυτή επιβάλλεται.

• Ανοιχτές σχολές με όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα με βάση τις σύγχρονες δυνατότητες.

Ταυτόχρονα οι φοιτητές τάσσονται ενάντια στο νέο νομοσχέδιο του υπουργείο Παιδείας που φέρνει μία σειρά αλλαγών για τα πανεπιστήμια.

Δείτε τι δήλωσε η πρόεδρος του συλλόγου, Ελπίδα Τσάμη:

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

DWHITE.eu

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ