Παυλάκης: Θα πληρώσουμε με χιλιάδες θανάτους το άνοιγμα της κοινωνίας

Παυλάκης: Θα πληρώσουμε με χιλιάδες θανάτους το άνοιγμα της κοινωνίας

Για τις επιπτώσεις που αναμένεται να έχει το σταδιακό άνοιγμα της κοινωνίας,  την ώρα που τα νοσοκομεία της χώρας ασφυκτιούν, μίλησε στο Mega, ο Γιώργος Παυλάκης.

Ο γιατρός – ερευνητής σχολίασε πως το άνοιγμα της κοινωνίας σε συνδυασμό με την περίοδο του Πάσχα και των σχολείων μπορεί να αποτελέσει ένα «εκρηκτικό μείγμα». Σύμφωνα όμως και με τον ίδιο, όπως είπε, η Ελλάδα δεν μπορεί να μείνει για πάντα κλειστή.

Όσον αφορά την περίοδο που αποφασίστηκε να ανοίξουν επιχειρήσεις και σχολεία, ο κ. Παυλάκης δήλωσε ότι: «Το Πάσχα από μόνο του είναι δύσκολη περίοδος για περιορισμούς, μαζί με το άνοιγμα της αγοράς, της εστίασης και των σχολείων μπορεί να γίνει ένα εκρηκτικό μείγμα. Και τα ανοίγουμε όλα με 3-4 χιλιάδες κρούσματα καθημερινά και με γεμάτα νοσοκομεία. Αυτό από επιστημονική άποψη είναι λάθος, και θα πληρωθεί με χιλιάδες θανάτους.

Υποθέτω πως το ζύγισαν αυτό. Η κυβέρνηση που μεταφράζει τη θέληση της κοινωνίας και έχει την τελική ευθύνη αποφάσισε ότι αυτό αντέχει η κοινωνία. Αλλά πρέπει όλοι να καταλάβουμε το κόστος. Από τη στιγμή που αφήσαμε τον ιό να μπει και να αλωνίζει για τόσο καιρό φυσικά θα υπάρχουν θύματα. Το θέμα είναι πώς θα μειώσουμε αυτά τα θύματα».

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ