ΠΟΕΔΗΝ: Νεκροί από κορωνοϊό μένουν μήνες στα ψυγεία γιατί αρνητές συγγενείς ζητούν νεκροτομές

ΠΟΕΔΗΝ: Νεκροί από κορωνοϊό μένουν μήνες στα ψυγεία γιατί αρνητές συγγενείς ζητούν νεκροτομές

Νεκροί από κορωνοϊό παραμένουν επί μήνες στα ψυγεία νοσοκομείων καθώς συγγενείς αμφισβητούν την αιτία θανάτου και ζητούν νεκροψία από ιατροδικαστή, αναφέρει σε καταγγελία της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, συγγενείς νεκρών από κορωνοϊό αμφισβητούν την αιτία θανάτου και δεν παραλαμβάνουν τις σορούς για να γίνει η ταφή. Τα νοσοκομεία, από την πλευρά τους, ζητούν την εντολή εισαγγελέα και η διαδικασία, συχνά, «τραβάει» για σημαντικό χρονικό διάστημα.

«Αυτό έχει ως αποτέλεσμα νεκροί από κορωνοϊό να παραμένουν ακόμα και επί μήνες στα ψυγεία των νεκροθαλάμων των νοσοκομείων. Όπως καταλαβαίνετε, εγείρονται θέματα για τη δημόσια υγεία. Τα ψυγεία των νοσοκομείων δεν έχουν τις προδιαγραφές για μακρά συντήρηση, δεν μπορούν να κρατούν νεκρούς για πολλές μέρες» λέει στο iefimerida.gr ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος.

«Προσπαθούμε να τους εξηγήσουμε ότι πεθαίνουν από επιπλοκές του κορωνοϊού, όχι από τον κορωνοϊό»

Στην καταγγελία της η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρθηκε σε συγκεκριμένο παράδειγμα ανθρώπου που κατέληξε -δίχως να αναφέρει άλλα προσωπικά δεδομένα- η σορός του οποίου βρίσκεται σε νεκροθάλαμο νοσοκομείου της Αττικής από τις αρχές του καλοκαιριού. Γι’ αυτή την ενέργεια, δικηγόρος της οικογένειας -το όνομα του οποίου έχει συνδεθεί από σειρά δημοσιευμάτων με περιπτώσεις αρνητών του ιού- απέστειλε εξώδικο στον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ ζητώντας να ανασκευάσει.

«Είναι σαφές ότι κάποιοι επιλέγουν τον δρόμο της αμφισβήτησης των ιατρικών δεδομένων, της επιστήμης, των θεσμικών οργάνων και της ίδιας της πανδημίας. Είναι δικαίωμά τους. Όμως οι ενέργειές τους θα κριθούν από τα αρμόδια όργανα. Εμείς, ως ΠΟΕΔΗΝ οφείλουμε να υπερασπιστούμε τη δημόσια υγεία και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων που καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες για να αντιμετωπίσει την κατάσταση. Κανείς δεν δικαιούνται να λέει σε αυτούς τους ανθρώπους, που δίνουν καθημερινή μάχη ότι ο ιός δεν υπάρχει» απαντά ο κ. Γιαννάκος.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, καταλήγοντας, εξηγεί ότι «εμείς προσπαθούμε να τους πούμε ότι ουσιαστικά κανείς ασθενής δεν πεθαίνει από τον ίδιο τον ιό. Πεθαίνουν από επιπλοκές του κορωνοϊού. Υπάρχουν περιπτώσεις ανθρώπων με κορωνοϊό που μένουν για καιρό στη ΜΕΘ και μετά από κάποιο διάστημα τα τεστ τους βγαίνουν αρνητικά. Αυτό σημαίνει ότι δεν πεθαίνουν από κορωνοϊό; Επειδή δεν φαίνεται στο τεστ; Και αυτό τους επιτρέπει να κάνουν μετά μηνύσεις στους γιατρούς για ανθρωποκτονία από αμέλεια, όπως συνηθίζουν; Γι’ αυτό ζητούμε από την πολιτεία να προστατεύσει τους γιατρούς και τους νοσηλευτές».

Πηγή: iefimerida.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αποκάλυψη σοκ από ΠΟΕΔΗΝ: Νεκροί από κορωνοϊό παραμένουν μήνες στα ψυγεία

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ