ΠΟΕΔΗΝ: Στη δημοσιότητα το έγγραφο για την συλλογή στοιχείων των εμβολιασμένων

ΠΟΕΔΗΝ: Στη δημοσιότητα το έγγραφο για την συλλογή στοιχείων των εμβολιασμένων

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε την υποχρεωτικότητα εμβολιασμού των Υγειονομικών και Προνοιακών χωρίς να διαθέτει επεξεργασμένα στοιχεία με τα ποσοστά συμμετοχής τους στον εμβολιασμό, καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ – Δημοσιοποίησε το έγγραφο για τη συλλογή στοιχείων των εμβολιασμένων εργαζομένων στον τομέα της Υγείας.

Η ΠΟΕΔΗΝ σε νέα ανακοίνωσή της ζητά από την κυβέρνηση να μην προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού, τονίζοντας ότι στοχοποιούνται χωρίς λόγο οι υγειονομικοί, καθώς τα ποσοστά εμβολιασμού στον κλάδο φτάνουν το 90%. Επιπλέον, επισημαίνει ότι “εμβολιασμένοι ή μη, οι υγειονομικοί τηρούν τα μέτρα ατομικής προστασίας”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ:

Η Κυβέρνηση ανακοίνωσε την υποχρεωτικότητα εμβολιασμού των Υγειονομικών, Προνοιακών χωρίς να διαθέτει επεξεργασμένα στοιχεία με τα ποσοστά συμμετοχής τους στον εμβολιασμό και νόσησης.

Έχει αποσταλεί έγγραφο από τις Υγειονομικές Περιφέρειες για την συλλογή στοιχείων εμβολιασθέντων συναδέλφων. Σας κοινοποιούμε σχετικό έγγραφο.

Μας στοχοποιούν χωρίς λόγο καθότι τα ποσοστά συμμετοχής μας στον εμβολιασμό είναι στο 90% (εάν συνυπολογισθούν και όσοι συνάδελφοι διαθέτουν φυσική ανοσία). Την ίδια ώρα δεν έχουν επιλύσει κανένα από τα εργασιακά μας αιτήματα (Επίδομα, ΒΑΕ, μονιμοποίηση συμβασιούχων κλπ.).

Με ποια λοιπόν σκοπιμότητα επιβάλλεται η υποχρεωτικότητα στον εμβολιασμό;

Προσπαθούμε να πείσουμε τους ανεμβολίαστους συναδέλφους να εμβολιαστούν.  Φανταστείτε όμως τα Νοσοκομεία το Σεπτέμβρη με την κορύφωση του 4ο κύματος της πανδημίας να μείνουν με μείον 10.000 έμπειρο εξειδικευμένο προσωπικό λόγω μη εμβολιασμού. Δεν υπάρχει περίπτωση αναπλήρωσης αυτών των υπαλλήλων με έκτακτο προσωπικό λόγω έλλειψης ενδιαφέροντος και βέβαια όσοι βρεθούν δεν θα διαθέτουν την εμπειρία.

Καλούμε την Κυβέρνηση να μην προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού με πειθαρχικές κυρώσεις που δεν  στέκουν και θα καταπέσουν στα Δικαστήρια.

Θα υπάρξει μεγάλη αναστάτωση στα Νοσοκομεία εάν επιμείνει η Κυβέρνηση σε υποχρεωτικότητα και την επιβολή ποινών με σημαντικές επιπτώσεις στις παρεχόμενες υπηρεσίες.

Στα Νοσοκομεία οι ασθενείς είναι αντιμέτωποι εκτός του κορωνοϊού και με άλλα λοιμώδη νοσήματα που δεν υπάρχουν εμβόλια να τα αντιμετωπίσεις (πχ ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις).  Εμβολιασμένοι ή μη οι υγειονομικοί τηρούν τα μέτρα ατομικής προστασίας και δεν θέτουν σε κίνδυνο τους ασθενείς.

Ζητάμε από την Κυβέρνηση να το ξανασκεφτεί.

Ναι στον εμβολιασμό.

Όχι στην υποχρεωτικότητα.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ