Ρ.Αικατερινάρη: Οι ΔΕΚΟ και η επόμενη ημέρα της κρίσης

Ρ.Αικατερινάρη: Οι ΔΕΚΟ και η επόμενη ημέρα της κρίσης

Ο ευρύτερος δημόσιος τομέας κέρδισε την πρώτη μάχη. Δεν αιφνιδιάστηκε όπως πολλοί θα περίμεναν, όχι μόνο δεν παρέλυσε από την επιδημία, αλλά συνεχίζει τη μάχη, δήλωσε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ  η διευθύνουσα σύμβουλος της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας (ΕΕΣΥΠ) Ράνια Αικατερινάρη, για την πανδημία που έπληξε την κοινωνία και την οικονομία.

Η κα. Αικατερινάρη, επικεφαλής του «Υπερταμείου», όπως είναι γνωστή η εταιρεία συμμετοχών στην οποία έχουν μεταβιβαστεί εταιρείες του ευρύτερου δημόσιου τομέα, αναδυκνύει την ανταπόκριση των διοικήσεων και των εργαζομένων των δημοσίων επιχειρήσεων στη διαχείριση της κρίσης μέχρι σήμερα. Εργάστηκαν μεθοδικά και συνεχίζουν να προσφέρουν στην πρώτη γραμμή, υπογραμμίζει, και σημειώνει τα μαθήματα που πρέπει να αντλήσουμε από την δραματική κατάσταση που ζούμε. «Πρέπει να αξιοποιήσουμε τις δημόσεις επιχειρήσεις και να ενδυναμώσουμε την προσφορά τους στους πολίτες και την οικονομία, μέσα και από τα πλεονεκτήματα της τεχνολογίας και της ψηφιακής εποχής» σημειώνει χαρακτηριστικά.

– Ποια ήταν η αντίδραση των μεγάλων εταιρειών του δημόσιου τομέα που περιλαμβάνονται στο χαρτοφυλάκιό σας;

«Η περίοδος ήταν και είναι ακόμα, μια δοκιμασία για όλους, συμπεριλαμβανομένου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα. Πιστεύω ότι οι πολίτες αισθάνονται ανακούφιση, διαπιστώνοντας ότι τα ταμπού για χρόνιες παθήσεις χαμηλής παραγωγικότητας και καθυστερημένων κινήσεων δεν υφίστανται πλέον, καθώς δεν ακινητοποίησαν τις μεγάλες εταιρείες του δημόσιου τομέα. Αντίθετα, οι εταιρείες εμφάνισαν ικανότητα διαχείρισης της κρίσης, ευελιξία και σε πολλές περιπτώσεις υπερπροσπάθεια, και ανταποκρίθηκαν μέσα σε πρωτοφανείς συνθήκες για όλους. Η πρώτη νίκη ήταν ότι η χώρα δεν αιφνιδιάστηκε, οι εταιρείες μας δεν παρέλυσαν. Οι διοικήσεις αλλά και οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων του ευρύτερου δημόσιου τομέα άντεξαν και συνεχίζουν και για αυτό τους ευχαριστούμε.

Ο άμεσος στόχος όλων τώρα είναι, η κατά το δυνατόν, ταχύτερη προσαρμογή στα νέα δεδομένα και η συνέχιση της παροχής των υπηρεσιών προς τους πολίτες, παράλληλα με την πρόνοια για την προστασία τόσο της υγείας των εργαζομένων, όσο και του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.

Ευτυχώς την αρχική μάχη του αιφνιδιασμού, την κερδίσαμε, γιατί σε όλες σχεδόν τις εταιρείες έγιναν συντεταγμένες και ουσιαστικές κινήσεις από τις διοικήσεις και τις αρμόδιες υπηρεσίες τους. Αξιοποίησαν τεχνολογικό εξοπλισμό και δυνατότητες που δεν είχαν χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν ενώ οι διευθύνσεις προσωπικού και πληροφορικής διευκόλυναν τους συναδέλφους τους που ήταν στην πρώτη γραμμή (τεχνίτες, οδηγοί, εργαζόμενοι σε παραγωγικές εγκαταστάσεις, ταχυδρόμοι)».

– Ποιες ήταν οι προτεραιότητές των δημοσίων επιχειρήσεων τις πρώτες δύσκολες ώρες;

«Η πρώτη πρόνοια ήταν το προσωπικό πρώτης γραμμής, ώστε να εξασφαλιστεί η συνέχιση της λειτουργίας των εταιρειών που προσφέρουν κρίσιμες υπηρεσίες. Οι εργαζόμενοι στα ταχυδρομεία, στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας, στις κεντρικές αγορές Αθήνας και Θεσσαλονίκης όπου δραστηριοποιούνται χιλιάδες χονδρέμπροι σε φρούτα, κρέατα και λαχανικά, στις εταιρείες ύδρευσης και αποχέτευσης και αλλού, μπορεί να μην σώζουν άμεσα ζωές όπως οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό που δίνουν μια ηρωική μάχη, αλλά εξακολουθούν να δρουν ως επαγγελματίες εν καιρώ κρίσης, παρά τους φόβους ή τις ανησυχίες τους.

Οδηγοί, εργάτες, σταθμάρχες έπρεπε να εργάζονται και δεν σταμάτησαν, λαμβάνοντας τα αναγκαία μέτρα προστασίας. Οι ταχυδρόμοι πρέπει να μεταφέρουν επιστολές, δέματα, φάρμακα και συντάξεις σε όλη την επικράτεια, ακόμα και σε χωριά που βρίσκονται σε καραντίνα. Η ΔΕΗ, η ΕΥΔΑΠ και η ΕΥΑΘ δεν νοείται να μην προσφέρουν τις κρίσιμες υπηρεσίες τους, αλλά και οι κεντρικές αγορές τροφίμων πρέπει να συνεχίσουν να προμηθεύουν με τρόφιμα τα αστικά κέντρα της χώρας. Αυτή η αλυσίδα που είναι πολύτιμη για τους πολίτες και την οικονομία, συνεχίζει και λειτουργεί και έχει αντεπεξέλθει στις προκλήσεις αυτής της πρωτοφανούς κρίσης.

Από την πρώτη στιγμή οι διοικήσεις των εταιρειών έλαβαν μέτρα κινητοποιώντας το επιστημονικό τους προσωπικό σε θέματα υγιεινής και ασφάλειας στην εργασία ώστε να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων και του κοινού.

Σε όλες τις θυγατρικές υπάρξε επιχειρησιακή ετοιμότητα, και σε αυτές όπου υπάρχει και αυξημένη επαφή με το κοινό και καταναλωτές. Επιπλέον, στις μεγάλες εταιρείες έχουν στηθεί ειδικές ομάδες διαχείρισης της κρίσης (π.χ. ΟΑΣΑ, ΕΛΤΑ) ενώ πάρθηκαν σειρά μέτρων. Μερικά παραδείγματα αφορούν σε προληπτικές απολυμάνσεις κτιρίων, κρίσιμων υποδομών και μέσων μεταφοράς (π.χ. στόλος ΟΑΣΑ), μέτρα ανακούφισης των πολιτών (π.χ. ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ) και λειτουργία με προσωπικό ασφαλείας για τη διασφάλιση της επιχειρησιακής συνέχειας.

Οι εταιρείες του χαρτοφυλακίου της ΕΕΣΥΠ και οι διοικήσεις τους με επαγγελματισμό συνεχίζουν να παρακολουθούν τις εξελίξεις και τις επίσημες ανακοινώσεις της Πολιτείας και οφείλουν να βρίσκονται σε ετοιμότητα για την υιοθέτηση πρόσθετων μέτρων, εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο»

 Η κρίση δίδαξε πόσο σημαντικά είναι κάποια επαγγέλματα που δεν τους δίναμε πολλή σημασία.

«Έτσι είναι. Τα ταχυδρομεία για παράδειγμα, αποτελούν βασικό παράγοντα κοινωνικής συνοχής αλλά και στήριξης της οικονομίας. Στο πλαίσιο της παροχής καθολικής ταχυδρομικής υπηρεσίας στον πληθυσμό είναι απαραίτητη για όλους τους πολίτες η μεταφορά ταχυδρομικών αντικειμένων και βέβαια επιστολών. Ας μην ξεχνάμε ότι πρόσφατα, τα ΕΛΤΑ ολοκλήρωσαν τη διανομή των συντάξεων σε όλη την επικράτεια, ακόμη και σε περιοχές που βρίσκονται σε καραντίνα, λαμβάνοντας όλα τα προληπτικά μέτρα για το προσωπικό και τους πολίτες. Με τον τρόπο αυτό, διασφαλίστηκε η παραμονή στο σπίτι εκατοντάδων χιλιάδων συνταξιούχων που εξυπηρετήθηκαν είτε κατ’ οίκον, είτε σε ανοιχτούς δημόσιους χώρους στα χωριά, σε συνεργασία με τους Δήμους. Ακόμη, επίκειται συνεργασία με τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ), ώστε τα ΕΛΤΑ να διανέμουν πιστοποιητικά.

Επίσης, οι δημόσιες συγκοινωνίες αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της καθημερινότητας των πολιτών στα μεγάλα αστικά κέντρα, παρέχοντας μια βασική υπηρεσία για να διατηρηθεί η απαραίτητη αστική κινητικότητα εν μέσω της πανδημίας, ακόμα και εάν έχει μειωθεί η συχνότητα των δρομολογίων λόγω της μειούμενης επιβατικής κίνησης. ‘Άμεσα φρόντισαν για τις απολυμάνσεις, την προμήθεια εξοπλισμού για την ασφάλεια και υγιεινή εργαζομένων και επιβατών και την προώθηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών.

Η ομαλή τροφοδοσία και ανεφοδιασμός της αγοράς με τρόφιμα τόσο στα αστικά κέντρα όσο και στην επικράτεια είναι επίσης ζωτικής σημασίας για την αντιμετώπιση της κρίσης. Για αυτό οι Κεντρικές Λαχαναγορές Αθηνών και Θεσσαλονίκης και οι 10 Ιχθυόσκαλες της χώρας συνεχίζουν να λειτουργούν για τον απρόσκοπτο ανεφοδιασμό της χώρας, τηρώντας τα μέτρα υγιεινής και τις οδηγίες προστασίας που έχουν δοθεί από το Υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΔΥ. Επίσης προωθούν και συμπληρωματικά μέτρα π.χ αναπροσαρμογή ωραρίου λειτουργίας για να αποφεύγεται ο συνωστιμός.

Οι εργαζόμενοι στις εταιρείες ύδρευσης και αποχέτευσης Αθηνών και Θεσσαλονίκης δουλεύουν για να εξασφαλίζουν την συνεχή, απρόσκοπτη και αδιάλειπτη παροχή του σημαντικότερου αγαθού για τη ζωή και κάθε οικονομική δραστηριότητα, του νερού, ενώ ταυτόχρονα διασφαλίζουν τη λειτουργία κρίσιμων υποδομών για το περιβάλλον όπως είναι οι εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων στην Αττική και Θεσσαλονίκη».

Η επόμενη μέρα, πως διαμορφώνεται;

«Μπορεί να είμαστε ικανοποιημένοι, και συγκρατημένα αισιοδοξοι, επειδή «κερδίζουμε» μια δύσκολη μάχη αλλά ο πόλεμος συνεχίζεται. Δυστυχώς και οι θυγατρικές της ΕΕΣΥΠ έχουν υποστεί αρνητικές οικονομικές επιπτώσεις καθώς διαπιστώνουμε σημαντική μείωση εσόδων, αλλού πολύ δραματική αλλού λιγότερο, αύξηση συγκεκριμένων δαπανών (ειδικά για απολυμάνσεις και συγκεκριμένο εξοπλισμό λόγω κρίσης), ενδεχόμενη αύξηση επισφαλειών και σημαντική επίπτωση στη ρευστότητα.

Τώρα πρέπει να κερδίσουμε κι αυτή τη μάχη, αξιοποιώντας και τις εμπειρίες που αποκτήσαμε τις προηγούμενες εβδομάδες, αλλά και βλέποντας και πως θα αντιδράσουν οι ευρωπαϊκές χώρες για τις δικές τους δημόσιες επιχειρήσεις. Αυτήν την μάχη θα τη δώσουμε σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο ώστε να αποφύγουμε τη μόλυνση της οικονομίας.

Οι εταιρείες του ευρύτερου δημόσιου τομέα πρέπει να μοιράζονται μεταξύ τους και να ενημερώνονται για τις άριστες πρακτικές που εφαρμόζονται σε διάφορους τομείς. Αλλά και οι πολίτες πρέπει να παραμείνουν προσηλωμένοι στην έγκυρη πληροφόρηση μακριά από ανυπόστατες φήμες και παραπληροφόρηση. Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή για να εμπιστευόμαστε «ανεπίσημη» ενημέρωση.

Ενθαρρύνουμε τις θυγατρικές μας να αναπτύξουν σχέσεις συνεργασίας με κάθε κατάλληλο φορέα για να διατηρήσουμε την παραγωγή και την παροχή των υπηρεσιών σε όσο το δυνατό καλύτερο επίπεδο. Και να αξιοποιήσουν τις νέες τεχνολογίες προκειμένου να μετριάσουμε τις αρνητικές επιπτώσεις και να βελτιώσουμε θεαματικά τις διαδικασίες λήψης αποφάσεων βάση των ανάλυσης των δεδομένων.

Ήδη, εταιρείες μας διασυνδέονται μέσω ευρωπαϊκών και παγκόσμιων φορέων για ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Για παράδειγμα, όλοι οι ευρωπαίοι ταχυδρομικοί φορείς επηρεάζονται από τα ισχύοντα μέτρα για τον περιορισμό του ιού. Η PostEurop (αντιπροσωπεύει 52 ταχυδρομικούς φορείς που απασχολούν 2 εκ. ανθρώπους και διαχειρίζονται 258 εκ. σημεία παράδοσης) εξέδωσε πρόσφατα ανακοίνωση με την οποία τονίζει τη σημασία των ευρωπαϊκών ταχυδρομικών φορέων για την κοινωνία και την ευρωπαϊκή οικονομία, εν μέσω της πανδημίας και επικοινωνεί καλές πρακτικές.

Η διεθνής ένωση παρόχων αστικών συγκοινωνιών (UITP) δημοσίευσε ενημερωτικό δελτίο παρέχοντας συστάσεις στην παγκόσμια κοινότητα των μελών του, σχετικά με τον τρόπο προετοιμασίας των δικτύων μεταφοράς για την πανδημία και για την ασφάλεια και την ευημερία του προσωπικού και των επιβατών, καθώς η διασφάλιση της διαθεσιμότητας των δημόσιων μέσων μεταφοράς σε τουλάχιστον ένα ελάχιστο επίπεδο θεωρείται απαραίτητη.

Με ανάλογο τρόπο θα λειτουργήσουμε και μετά το πέρας της κρίσης, για την άντληση εμπειρίας και καλών πρακτικών για να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες της επόμενης μέρας.

Η δραματική αυτή κρίση είναι μια δοκιμασία για όλους. Ελπίζουμε όμως και εργαζόμαστε σκληρά προς την κατεύθυνση να κερδίσουμε τη μάχη.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ από το βάθος της ψυχής μας πηγαίνει στους γιατρούς και το νοσηλευτικό και επιστημονικό προσωπικό της χώρας μας, τους ήρωες της πρώτης γραμμής.

‘Οσον αφορά στις δημόσιες επιχειρήσεις, δισταγμοί, ενδοιασμοί που μας καθήλωναν στο παρελθόν δεν έχουν πλέον βάση. Πρέπει να αξιοποιήσουμε ταχύτερα τα πλεονεκτήματα που μπορούμε να αναδείξουμε από τη στενή συνεργασία αυτών των εταιρειών, με αλληλεγγύη και τη μετάβαση στη νέα ψηφιακή εποχή. Είναι ένα μάθημα που δυστυχώς μάθαμε με δραματικό τρόπο, αλλά δεν πρέπει να αφήσουμε να πάει χαμένη».

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

21:1025/05

Τι λέει η Γ.Γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής για τον Β. Δημάκη Ελλάδα ,Κοινωνία

21:0425/05

Κορωνοϊός: Στους 173 οι νεκροί στη χώρα μας Ελλάδα ,Κοινωνία ,Κορωνοϊός

21:0025/05

Σέρρες: Κινητοποίηση για την εξαφάνιση 80χρονου Β.Ελλάδα ,Κοινωνία

20:5425/05

Μητσοτάκης: «Ούτε εκλογές, ούτε ανασχηματισμός» Επικαιρότητα ,Κοινωνία ,Πολιτική

20:5025/05

Θεσ/νίκη: Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Β. Δημάκη Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

20:4025/05

ΠΟΥ: Αναστολή της υδροξυχλωροκίνης Διεθνή ,Κορωνοϊός

20:3625/05

Τσίπρας: Δεν είναι μονόδρομος η Ελλάδα της ύφεσης και της λιτότητας Κόμματα ,Πολιτική ,Σημαντικά

20:3025/05

Ε. Τσαλιγοπούλου για καραντίνα: Έδωσα σοβαρό χρόνο στον εαυτό μου (ΗΧΗΤΙΚΟ) Πολιτισμός

20:2225/05

Δείτε εικόνα από τα Λαδάδικα (VIDEO) Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη

20:2025/05

Θανατηφόρο τροχαίο στη Λάρισα Ελλάδα ,Κοινωνία

20:1125/05

Live συνέντευξη του Κ. Μητσοτάκη Πολιτική

20:1025/05

Αποζημίωση Ειδικού Σκοπού: αυξάνεται ο αριθμός επιχειρήσεων Επιχειρήσεις ,Κορωνοϊός

20:0025/05

Πόσα πρόστιμα έδωσε η Γ.Γ. Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Ελλάδα ,Κοινωνία ,Οικονομία

19:5025/05

Δήμος Δέλτα: Εξόρμηση καθαρισμού υπόγειων κάδων Δήμοι ,Ελλάδα ,Θεσσαλονίκη

19:4025/05

Καρδιακή προσβολή υπέστη ο κιθαρίστας των Queen Lifestyle

19:3025/05

Με ειδική σήμανση οι ράμπες στην Αθήνα (ΦΩΤΟ) Δήμοι ,Ελλάδα ,Κοινωνία

19:2025/05

Στην δημοσιότητα τα στοιχεία μεγαλοαπατεώνα Β.Ελλάδα ,Κοινωνία

19:1625/05

Το πρόγραμμα της επίσκεψης Κ. Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη Θεσσαλονίκη ,Πολιτική

19:1525/05

Σύλληψη 23χρονης μετά την άγρια δολοφονία Κοινωνία

19:1025/05

ΟΛΘ Α.Ε.: Εγκρίθηκαν τα αποτελέσματα χρήσης 2019 Οικονομία

19:0725/05

Ομιλία Τσίπρα στο Ζάππειο Πολιτική

19:0425/05

Καραμανλής: Αξίζουν συγχαρητήρια στο δήμαρχο Θεσσαλονίκης Δήμοι ,Θεσσαλονίκη ,Πολιτική

19:0025/05

Αλλαγές στις καταναλωτικές συνήθειες λόγω του COVID-19 Ελλάδα ,Κοινωνία

18:5025/05

Άρση καραντίνας για τους ξένους τουρίστες ανακοίνωσε η Ισπανία Διεθνή ,Κορωνοϊός

18:4025/05

διαΝΕΟσις LIVE 4: Πού πάει η ελληνική οικονομία; Ελλάδα ,Κοινωνία

18:3525/05

Καραμανλής στο σταθμό Βενιζέλου: Τέλος στους μύθους! Θέλουμε και αρχαία, θέλουμε και Μετρό Θεσσαλονίκη ,Πολιτική

18:3025/05

Κ.Καραμανλής: Επιθεώρηση στο μετρό Θεσ/νίκης Δήμοι ,Κοινωνία

18:2025/05

Πώς θα λειτουργήσουν τα ειδικά σχολεία Ελλάδα ,Παιδεία ,Πολιτική

18:1025/05

Τσιάρας: Τι ανέφερε για την πρώτη κατοικία Ελλάδα ,Κοινωνία ,Πολιτική

18:0425/05

Κορωνοϊός: Μόλις 4 κρούσματα στη χώρα μας Κορωνοϊός

18:0025/05

Άγρια δολοφονία Ελληνοκύπριου στην Αυστραλία (ΦΩΤΟ) Διεθνή

17:5825/05

Σε εξέλιξη συνάντηση Ζέρβα-Καραμανλή (ΦΩΤΟ-VIDEO) Δήμοι ,Θέματα GR Times ,Πολιτική

17:5525/05

Παγκράτι: Σε σοβαρή κατάσταση ο 30χρονος συντηρητής ασανσέρ Ελλάδα ,Κοινωνία

17:5025/05

Δένδιας: Η αντιπολίτευση να μην εγκλωβίζεται σε fake news Διεθνή ,Ελλάδα ,Πολιτική

17:4025/05

Covid-19: Έφτασαν τους 4.000 οι νεκροί στη Σουηδία Διεθνή ,Κορωνοϊός

17:3525/05

Αμβρόσιος: Νέα πυρά σε Κεραμέως και Ιερά Σύνοδος Ελλάδα ,Κοινωνία

17:3025/05

Τι αλλάζει στην άδεια ειδικού σκοπού Ελλάδα ,Κοινωνία ,Πολιτική

17:2625/05

Στοίχημα προγνωστικά: Κόντρα σε Αρμενία και γκολ στην Τσεχία Αθλητισμός

17:2025/05

Βορίδης σε επιχειρήσεις: Να μην χαθούν οι θέσεις εργασίας Ελλάδα ,Πολιτική

17:1025/05

Αυστραλία: Έρευνα για τις φωτιές του περασμένου καλοκαιριού Διεθνή

17:0025/05

Παγκόσμια Ημέρα για τα Εξαφανισμένα Παιδιά Ελλάδα ,Παιδεία

16:5925/05

Τρία σημαντικά έργα ανακοίνωσαν Ζέρβας – Τζιτζικώστας (ΦΩΤΟ+VIDEO) Δήμοι ,Θέματα GR Times ,Περιφέρειες

16:5025/05

Σταϊκούρας: Δεν συζητάμε περικοπές μισθών και συντάξεων Ελλάδα ,Οικονομία ,Πολιτική

16:4525/05

Δειγματοληπτικός έλεγχος στη Βουλή – Ποια τα αποτελέσματα Βουλή ,Ελλάδα ,Πολιτική

16:4025/05

Ξεκινά το πρόγραμμα «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός» Ελλάδα ,Πολιτισμός

16:3025/05

Πέτσας: Σήμερα γίνεται ένα ακόμη βήμα Ελλάδα ,Πολιτική

16:3025/05

ΙΣΘ: Χιλιάδες μάσκες σε φοιτητές της Ιατρικής ΑΠΘ Ελλάδα ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

16:2925/05

Συμπλοκή με τρεις τραυματίες για μια θέση στάθμευσης Ελλάδα ,Θέματα GR Times ,Κοινωνία

16:2025/05

Υπεγράφη η ΑΕΠΟ για τη λιγνιτική μονάδα της Μελίτης Β.Ελλάδα ,Ελλάδα ,Επιχειρήσεις

16:1025/05

Πέτσας για Έβρο: Δεν υπάρχει ξένη δύναμη σε ελληνικό έδαφος Διεθνή ,Ελλάδα ,Πολιτική

16:0025/05

Έρευνα Ε.Ε.Α.: Το 81% των επαγγελματιών υπέστησαν ζημιές στην πρώτη φάση της πανδημίας Ελλάδα ,Επιχειρήσεις

15:5525/05

Ανοιχτά ακαδημαϊκά μαθήματα: νέα γενιά Κορωνοϊός ,Παιδεία ,Σημαντικά

15:4525/05

ΕΕΑ: Οδηγός με τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στην εστίαση Ελλάδα ,Επιχειρήσεις

15:3025/05

Κορωνοϊός: Τι είναι τα «διαβατήρια ανοσίας» Κορωνοϊός

15:2625/05

ΟΑΣΘ: Ανοίγει αύριο ο διαγωνισμός για τα 180 λεωφορεία Επιχειρήσεις ,Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη

15:2625/05

Εξαφάνιση 31χρονου από την Αγία Παρασκευή Ελλάδα ,Κοινωνία

15:1525/05

Απείθαρχος οδηγικά ο Έλληνας Ελλάδα ,Κοινωνία

15:0025/05

Συγκλονίζει Βρετανίδα θύμα του «δράκου του Κάβου» Διεθνή ,Ελλάδα ,Κοινωνία

14:4525/05

Βράζουν… στο ίδιο καζάνι Αθλητισμός

14:4525/05

Ο ΣΕΒ για την απώλεια της Κ. Κυριακοπούλου Ελλάδα ,Επιχειρήσεις

14:4325/05

Θεσ/νίκη: Δείτε το άνοιγμα των καταστημάτων καφέ και εστίασης (VIDEO) Επιχειρήσεις ,Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη

14:3525/05

Ξανά «έστρωσε» τραπέζι η εστίαση (ΦΩΤΟ+VIDEO) Επιχειρήσεις ,Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη

14:3025/05

Προϋπολογισμός: «Βουτιά» στα έσοδα στο α’ τετράμηνο του έτους Ελλάδα ,Οικονομία

14:1525/05

Θεσ/νίκη: Έτσι θα είναι ο σταθμός Βενιζέλου του μετρό (ΒΙΝΤΕΟ) Ελλάδα ,Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη

14:1525/05

Κύπρος-Κορωνοϊός: Καταργείται η υποχρεωτική καραντίνα Διεθνή ,Κορωνοϊός

14:0625/05

Βράβευση του δικηγόρου Α. Ντούγκα από τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδα ,Θεσσαλονίκη

14:0025/05

Τέλος η σεζόν σε Euroleague και Eurocup Αθλητισμός ,Σημαντικά

13:5525/05

Πέθανε ο δικηγόρος Νίκος Δίγκας-Χαρδαλιάς Ελλάδα ,Κοινωνία

13:4525/05

Κορωνοϊός: Νέο κρούσμα στα Χανιά Ελλάδα ,Κοινωνία ,Κορωνοϊός

13:3825/05

Πώς θα λειτουργήσουν οι παιδικοί και βρεφικοί σταθμοί Ελλάδα ,Κοινωνία ,Πολιτική

13:3025/05

Το σχέδιο για θωράκιση του ΕΣΥ στα νησιά Ελλάδα ,Υγεία

13:2225/05

Ουρές έξω από τα γραφεία της ΕΥΑΘ (ΦΩΤΟ+VIDEO) Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

13:1525/05

Τούρκος πρέσβης για Έβρο: Είναι τεχνικό ζήτημα, δεν είναι συνοριακή διαφωνία Διεθνή ,Ελλάδα

13:1225/05

Μέχρι πότε θα είναι ανοιχτά τα δημοτικά σχολεία Ελλάδα ,Παιδεία ,Σημαντικά

13:0025/05

Ενημέρωση για την επαναλειτουργία των δημοτικών σχολείων (VIDEO) Ελλάδα ,Πολιτική

12:4625/05

Μετρό: Αυτοψία Καραμανλή στον σταθμό Βενιζέλου (ΦΩΤΟ) Ελλάδα ,Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη

12:4525/05

Καστοριά: Σύλληψη διακινητή παράτυπων μεταναστών Β.Ελλάδα ,Ελλάδα ,Κοινωνία

12:3925/05

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην αγορά του Πειραιά (LIVE) Ελλάδα ,Κοινωνία ,Πολιτική

12:3025/05

Επίθεση με βιτριόλι: Δε μίλησε για συνάδελφό της η 34χρονη Ελλάδα ,Κοινωνία

12:1525/05

Πέθανε ο συγγραφέας Κυριάκος Ντελόπουλος Ελλάδα ,Κοινωνία

12:0925/05

ΑΠΘ: Επανεκκίνηση σήμερα για τα εργαστήρια Ελλάδα ,Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη

12:0025/05

Έρχονται δάνεια έως 25.000 ευρώ- Ποιους αφορούν Ελλάδα ,Κοινωνία ,Κορωνοϊός

11:5825/05

Ακαδημαϊκή συμμαχία για τη Δημοκρατία στα Βαλκάνια Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη ,Πολιτική

11:4525/05

Πανελλήνιες: Πώς θα εξεταστούν οι υποψήφιοι Ελλάδα ,Παιδεία

11:3025/05

Γεωργιάδης: Στην κρίση αυτή όλοι θα χάσουμε από λίγο Ελλάδα ,Πολιτική

11:2425/05

Διακοπές νερού σε περιοχές της Θεσσαλονίκης Ελλάδα ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

11:1525/05

Η Ελλάδα ευρωπαϊκό επίκεντρο και στον αθλητισμό Αθλητισμός

11:1025/05

Άνοιξαν οι καφετέριες στη Θεσσαλονίκη (ΦΩΤΟ) Ελλάδα ,Επιχειρήσεις ,Θέματα GR Times

11:0025/05

Παπαθανάσης: Μεγάλο βήμα το άνοιγμα της εστίασης Ελλάδα ,Κοινωνία ,Πολιτική

10:4625/05

Η ΙΚΕΑ με νέο τύπο μικρού καταστήματος πόλης Επιχειρήσεις

10:4525/05

Επιδείνωση του καιρού με βροχές και κρύο Ελλάδα ,Κοινωνία ,Σημαντικά

10:3025/05

Τούμπα: Διέρρηξε ΙΧ και συνελήφθη Ελλάδα ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

10:2225/05

Συνεργασία της Τρ. Πειραιώς με την ΜΙLKPLAN Επιχειρήσεις

10:1525/05

Σύλληψη δύο ατόμων έπειτα από καταδίωξη Ελλάδα ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

10:1225/05

Παγκράτι: “Έπεσε” ασανσέρ πολυκατοικίας Ελλάδα ,Κοινωνία

10:1225/05

EΔΑ ΘΕΣΣ: Μέλος του ευρωπαϊκού GD4S Ενέργεια ,Επιχειρήσεις

10:0725/05

Θεσ/νίκη: Δείτε το άνοιγμα των καταστημάτων καφέ και εστίασης (VIDEO) Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

10:0025/05

Στεφανής: Οι Τούρκοι δεν μπήκαν ποτέ στο ελληνικό έδαφος Ελλάδα ,Κοινωνία ,Πολιτική

09:4525/05

ΕΣΠΕΘ: Δικαστική διεκδίκηση αναδρομικών Μ.ΕΜΘ Ελλάδα ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

09:3325/05

Κορωνοϊός: Στους 172 οι νεκροί στην Ελλάδα Ελλάδα ,Κοινωνία ,Κορωνοϊός

09:3025/05

Πέλλα: 18χρονος μοτοσικλετιστής έπεσε σε αρδευτικό κανάλι Β.Ελλάδα ,Ελλάδα

09:1525/05

Οι 15 φιναλίστ στον φοιτητικό διαγωνισμό καινοτομίας Ελλάδα ,Κοινωνία ,Οικονομία

09:0025/05

Ποιες συντάξεις καταβάλλονται σήμερα Ελλάδα ,Παιδεία

08:4525/05

Κορωνοϊός: Ποιες θεραπείες μελετούν οι επιστήμονες Ελλάδα ,Κοινωνία ,Κορωνοϊός

08:3025/05

Γερμανία: Έχει δίκιο ο Τραμπ για τον ΠΟΥ αλλά… Διεθνή ,ΕΕ ,Κορωνοϊός

08:2025/05

Ελεύθερη για όλους η πρόσβαση στα νησιά Ελλάδα ,Επιχειρήσεις ,Κοινωνία

08:1025/05

«15+1 Καρέ Τέχνης» on line… για να μη μας λείψει τίποτα! Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη ,Πολιτισμός

08:0325/05

Θεσ/νίκη: Εντοπίστηκαν οι δυο αγνοούμενοι ψαράδες Ελλάδα ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

08:0025/05

Διευρύνονται οι πτήσεις εσωτερικού- Υποχρεωτική η μάσκα Ελλάδα ,Επιχειρήσεις ,Κοινωνία

07:5025/05

Στη Θεσσαλονίκη σήμερα ο υπ. Υποδομών και Μεταφορών Δήμοι ,Ελλάδα ,Θεσσαλονίκη

07:4025/05

Διακοπές ρεύματος στη Χαλκιδική Β.Ελλάδα ,Ελλάδα ,Κοινωνία

07:3025/05

Με το Kalimera Breakfash η «Ανανιάδης» δυνατά στον τουρισμό Επιχειρήσεις ,Θέματα GR Times ,Κορωνοϊός

07:2025/05

ΠΚΜ: Σε ποια σημεία εκτελούνται σήμερα εργασίες Ελλάδα ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

07:1025/05

Πώς θα λειτουργήσει από σήμερα η εστίαση Ελλάδα ,Επιχειρήσεις ,Κοινωνία

07:0125/05

Ο καιρός σήμερα, Δευτέρα Ελλάδα ,Κοινωνία ,Σημαντικά

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ
ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ