Σχολικές εκδρομές: Αγανακτισμένοι οι γονείς με τα voucher

Σχολικές εκδρομές: Αγανακτισμένοι οι γονείς με τα voucher

Ρεπορτάζ: Ευτέρπη Μουζακίτη

Στο “κόκκινο” συνεχίζει να είναι η αγωνία και ο εκνευρισμός χιλιάδων γονέων σχετικά με τα χρήματα των σχολικών εκδρομών που δεν επιστράφηκαν και προβλέπεται να δοθούν με τη μορφή voucher.

Λίγο πριν τις ανακοινώσεις για την καταληκτική ημερομηνία που πρόκειται να “χτυπήσει” το πρώτο κουδούνι της χρονιάς στα σχολεία, οι γονείς συνεχίζουν να εκφράζουν το αμετάκλητο αίτημα τους για επιστροφή των χρημάτων από τις σχολικές εκδρομές που δεν πραγματοποιήθηκαν την προηγούμενη σχολική χρονιά λόγω των έκτακτων μέτρων για τον κορωνοϊό.

Ποσά της τάξης μεγέθους από 50 έως 500 ευρώ, θα επιστραφούν μέσω voucher από τα ταξιδιωτικά πρακτορεία, γεγονός που έχει προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις γονέων και εκπαιδευτικών, που απαιτούν να επιστραφούν άμεσα τα χρηματικά τους πόσα, με την ίδια μορφή που δόθηκαν. Σύμφωνα με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της 13-4-2020 – ΦΕΚ 84/Α/13-4-2020 και συγκεκριμένα τα άρθρα 70 και 71, οι σχολικές εκδρομές υπάγονται στο Υπουργείο Τουρισμού και προβλέπεται η επιστροφή των χρημάτων, στην περίπτωση που δεν έχουν πραγματοποιηθεί οι εκδρομές, μέσω voucher 18μηνης διάρκειας.

Μιλώντας στο GRTimes η πρόεδρος Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδος (ΑΣΓΜΕ), Στέλλα Βαλαβάνη επισημαίνει πως το αίτημα τους είναι ένα “να επιστραφούν τα χρήματα όλων των γονέων και των μαθητών πίσω. Είναι η μόνη ασφαλής λύση”.

Παράλληλα, όπως ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, τη φετινή σχολική χρονιά, δεν θα πραγματοποιούνται μέχρι νεωτέρας σχολικές εκδρομές και μαθητικά συνέδρια. “Τώρα που οι εκδρομές δεν θα γίνουν είναι ακόμα πιο επιτακτική ανάγκη να δοθούν τα χρήματα πίσω. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν πάρα πολλοί γονείς που δεν έχουν πληρωθεί. Τα 500 ευρώ είναι ένας μισθός για μια οικογένεια” εξηγεί η κ. Βαλαβάνη.

Η απόρριψη των voucher και η διεκδίκηση των χρηματικών ποσών από τις σχολικές εκδρομές αφορά ένα αίτημα που έχουν εκφράσει οι γονείς από τον Μάιο. “Δεν υπάρχει καμιά εξέλιξη γιατί και το υπουργείο Παιδείας και το υπουργείο Τουρισμού “εμπαίζει” στις πλάτες των γονέων από την πρώτη στιγμή” καταγγέλλει η πρόεδρος της ΑΣΓΜΕ.

Η ΑΣΓΜΕ έχει δημιουργήσει σχετικό υπόμνημα το οποίο έχει κατατεθεί στη Βουλή.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ