Θ. Καράογλου: Και εγώ θέλω να ανοίξουν όλα τα σύνορα, αλλά….

Θ. Καράογλου: Και εγώ θέλω να ανοίξουν όλα τα σύνορα, αλλά….

Ρεπορτάζ: Αλέξανδρος Αλεξιάδης

Δεν πρέπει να διακινδυνέψουμε επισκέψεις τουριστών από γειτονικές χώρες, ενώ έχουμε σε αυτές αρνητικές εξελίξεις σε σχέση με την πανδημία του κορωνοϊού, δήλωσε σήμερα ο υφυπουργός Εσωτερικών (τομέα Μακεδονίας – Θράκης) Θεόδωρος Καράογλου, στο περιθώριο συνάντησης του με δημοσιογράφους της Θεσσαλονίκης.

Απαντώντας σε ερώτηση για το τι θα γίνει με τους Σέρβους και τους άλλους Βαλκάνιους τουρίστες, που θέλουν αλλά δεν μπορούν να έρθουν στη χώρα μας, λόγω των προληπτικών μέτρων που εφαρμόζει η χώρα μας για τον κορωνοϊό, ο κ. Καράολγου ανέφερε πως και ο ίδιος είναι ένας από αυτούς που θέλουν να ανοίξουν όλα τα σύνορα, καθώς όλες οι χερσαίες πύλες εισόδου, είναι εξίσου σημαντικές. Τόνισε ωστόσο πως υπάρχει ένα πολύ μεγάλο επιδημιολογικό φορτίο στη Σερβία, στα Σκόπια, ακόμη και στη Βουλγαρία προσθέτοντας πως αυτό που προέχει “και αυτό είναι που είπαμε από την αρχή, ότι το σημαντικό είναι να αντιμετωπίσουν οι χώρες αυτές το πρόβλημα που έχουν με τον κορωνοϊό και μετά, εννοείται ότι θα τους περιμένουμε με ανοιχτές αγκάλες και ότι τους θέλουμε όλους να επισκεφτούν την περιοχή μας”.

Σημείωσε πως η Βόρεια Ελλάδα έχει συνολικά 13 χερσαίες πύλες εισόδου, εκ των οποίων αυτή τη στιγμή είναι ανοιχτές οι τέσσερις, οι Καστανιές για την Τουρκία, ο Προμαχώνας για τη Βουλγαρία, η Κρυσταλλοπηγή για την Αλβανία και οι Εύζωνοι για εμπορικές συναλλαγές με τα Σκόπια, ενώ είπε ότι το αρμόδιο υπουργείο παρακολουθεί καθημερινά τα στατιστικά δεδομένα στις γειτονικές χώρες.

“Θέλω να πιστεύω ότι σύντομα θα έχουμε ευχάριστες εξελίξεις, ότι θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα με την εξάπλωση του κορωνοϊού στις χώρες αυτές και θα έχουμε κοντά μας τους φίλους από τη Σερβία, από τη Βουλγαρία, από τα Σκόπια, όλους γενικά. Άλλωστε τα σύνορα μας, σε ότι αφορά τους Βούλγαρους και τους Ρουμάνους, είναι ήδη ανοιχτά, γιατί είναι χώρες της Ε.Ε” κατέληξε ο υφυπουργός.

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top