Θεοχάρης, Μενδώνη και Γιατρομανωλάκης στην παρουσίαση για την ενθάρρυνση των εμβολιασμών

Θεοχάρης, Μενδώνη και Γιατρομανωλάκης στην παρουσίαση για την ενθάρρυνση των εμβολιασμών

«Κάρτα Ελευθερίας», μια προπληρωμένη κάρτα 150 ευρώ, που θα δίνεται από την πολιτεία σε όλους τους νέους 18-25 ετών που έχουν ήδη εμβολιαστεί, ή θα εμβολιαστούν στη συνέχεια, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της παρουσίασης για την ενθάρρυνση των εμβολιασμών, που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στην παρουσίαση συμμετείχαν και ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη Υφυπουργός αρμόδιος για Θέματα Σύγχρονου Πολιτισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης.

Χαρ. Θεοχάρης: Ο εμβολιασμός μόνη διέξοδος από την υγειονομική κρίση

Ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης ανέφερε ότι ο εμβολιασμός είναι η μόνη διέξοδος από την υγειονομική κρίση και συγχρόνως και η μόνη διέξοδος από τη σημερινή κατάσταση. Είπε επίσης ότι η κάρτα νέων ως μέρος ενός ολοκληρωμένου συστήματος προώθησης των εμβολιασμών, δεν είναι μόνο η κάρτα νέων, αλλά και η έμπρακτη απόδειξη ότι και το Υπουργείο Τουρισμού συμμετέχει ενεργά στην εθνική προσπάθεια υπέρ της ενθάρρυνσης των εμβολιασμών.

Πρόσθεσε ότι με την κάρτα νέων τα ταξίδια, η διαμονή σε τουριστικά καταλύματα, απλοποιούνται και απελευθερώνονται, όπως και στην περίοδο προ της πανδημίας.

Τέλος ανέφερε ότι η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Τουρισμού με τα μέτρα που ανακοίνωσε σήμερα ο Πρωθυπουργός, εντείνουν την εκστρατεία υπέρ του εμβολιασμού ώστε τυχόν αρνητικές εξελίξεις λόγω της μετάλλαξης Δ του κορονοϊού να βρουν την πατρίδα μας έτοιμη και καλά προστατευμένη.

Λ. Μενδώνη: ο εμβολιασμός είναι η μόνη δυνατότητα που μας παρέχει ασφάλεια

Η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λινά Μενδώνη ανέφερε ότι η σημερινή απόφαση της κυβέρνησης νομίζω ότι συνδράμει καθοριστικά σε δύο πράγματα.

«Το πρώτο είναι ότι γίνεται σαφές ότι ο εμβολιασμός είναι η μόνη δυνατότητα που μας παρέχει ασφάλεια για την επιστροφή στην κανονικότητα».

Πρόσθεσε ότι σήμερα η κυβέρνηση, έρχεται από τη μια να επιβραβεύσει όσους έσπευσαν να εμβολιαστούν και όσους πρόκειται να εμβολιαστούν, γιατί οι ίδιοι έχουν συνειδητοποιήσει ότι με τον εμβολιασμό κατακτούν ευκολότερα την ελευθερία και από την άλλη το πιστοποιητικό του εμβολιασμού, τους προσφέρει και ένα δεύτερο πιστοποιητικό: την Κάρτα Ελευθερίας ειδικά για αυτούς.

«Που σημαίνει ότι μπορούν να παρακολουθήσουν πολιτιστικές εκδηλώσεις, κινηματογράφο, θέατρα, να επισκεφτούν αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία χωρίς να επιβαρύνονται. Μόνο με την κάλυψη αυτής της κάρτας».

Ν. Γιατρομανωλάκης: Να ξαναχτίσουμε τη σχέση με τον πολιτισμό που βίαια διακόπηκε

Ο Υφυπουργός αρμόδιος για Θέματα Σύγχρονου Πολιτισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης, ανέφερε ότι το Freedom Pass, έρχεται σε μια στιγμή που μπορούμε να πούμε ότι με ασφάλεια σε χώρους συνάθροισης όχι μόνο χώρους που είναι κρατικοί αλλά και σε χώρους από τον ιδιωτικό τομέα, σε κινηματογράφους, σε θέατρα, ακόμα και για ανθρώπους που θέλουν να πάνε πίσω και σε σχολές χορού.

«Κλάδοι που επλήγησαν πολύ σημαντικά, μπορούν να επιστρέψουν με ασφάλεια, με υπευθυνότητα τονώνοντας έτσι και την πολιτιστική οικονομία αλλά έχοντας και ένα επιπλέον κίνητρο οικονομικό: να έρθουν πιο κοντά στον πολιτισμό και να ξανά χτίσουμε αυτή τη σχέση που τόσο βίαια διακόπηκε» είπε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τι είναι η Κάρτα Ελευθερίας – Πού μπορεί να χρησιμοποιηθεί

Πώς θα λειτουργήσει το Freedom Pass σε νέους 18 – 25 ετών

Μητσοτάκης: Προπληρωμένη κάρτα 150 ευρώ σε εμβολιασμένους 18 έως 25 ετών

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top