Θεσ/νικη: Κινδύνεψαν ασθενείς στη ΜΕΘ του “Γεννηματάς” από διακοπή ρεύματος!

Θεσ/νικη: Κινδύνεψαν ασθενείς στη ΜΕΘ του “Γεννηματάς” από διακοπή ρεύματος!

Ρεπορτάζ: Θωμάς Καλέσης

Λίγο έλειψε να θρηνήσουμε επιπλέον θύματα ανθρώπων που νοσούν από κορωνοϊό στη Θεσσαλονίκη, αυτή τη φορά ωστόσο, όχι από επιπλοκές της Covid-19, αλλά από…διακοπή ρεύματος! 

Απίστευτο κι όμως αληθινό το περιστατικό που σημειώθηκε την Παρασκευή, όταν το ρεύμα στο νοσοκομείο “Γεννηματάς” της Θεσσαλονίκης κόπηκε με αποτέλεσμα να κινδυνέψουν άμεσα ασθενείς που νοσηλεύονται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του εν λόγω νοσοκομείου, καθώς η γεννήτρια που υπήρχε δεν λειτούργησε!  

Το ευτύχημα μέσα στο δυστύχημα είναι ότι η διακοπή ρεύματος σημειώθηκε στις 3 το μεσημέρι, την ώρα δηλαδή που συνήθως γίνονται οι αλλαγές στις βάρδιες του νοσοκομείου, με αποτέλεσμα να βρίσκεται εκεί όλο το νοσηλευτικό προσωπικό, οι γιατροί, αλλά και η διοίκηση του “Γεννηματάς”. 

Η διακοπή ρεύματος κράτησε περισσότερο από μία ώρα με αποτέλεσμα όσοι αναπνευστήρες στη ΜΕΘ δεν είχαν μπαταρία ως μπακ – απ άρχισαν να υπολειτουργούν και οι γιατροί αναγκάστηκαν να χορηγήσουν οξυγόνο στους ασθενείς με χειροκίνητο τρόπο (αμπού), τουλάχιστον μέχρι να μεταφερθεί νέα γεννήτρια από το νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος! 

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ