Θεσ/νικη: Εθελοντική αιμοδοσία των “Greek Legends 2004”

Θεσ/νικη: Εθελοντική αιμοδοσία των “Greek Legends 2004”

Η εθελοντική αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε με τη στήριξη του υπουργείου Υγείας και της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας-Θράκης

Στην αιμοδοσία των «Greek Legends» 2004, που διοργανώθηκε στο περίπτερο 11 της ΔΕΘ, είχε την αμέριστη στήριξη του υπουργείου Υγείας και της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας-Θράκης, οι Θοδωρής Ζαγοράκης, Άγγελος Χαριστέας, Παντελής Καφές και Φάνης Κατεργιαννάκης έδωσαν το δικό τους ξεχωριστό μήνυμα, αιμοδοτώντας εθελοντικά και δείχοντας μ’ αυτόν τον τρόπο την αμέριστη συμπαράστασή τους προς τα νοσοκομεία Θεαγένειο και ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης.

«Ο Άγγελος Χαριστέας μας είχε βγάλει στου δρόμους με εκείνη την κεφαλιά στον τελικό. Σήμερα, αυτός και οι υπόλοιποι διεθνείς ζητούν από όλο τον κόσμο αφενός να μείνει στο σπίτι ώστε να περάσουμε όσο πιο ανώδυνα γίνεται αυτή την περιπέτεια, αφετέρου να μη φοβηθεί και να έρθει να δώσει αίμα για να βοηθήσει το συνάνθρωπό του», τόνισε ο διοικητής της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας-Θράκης Δημήτρης Τσαλικάκης, ευχαριστώντας τους πρωταθλητές Ευρώπης αλλά και τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης για τη συνεργασία.

Από την πλευρά του, ο χρυσός σκόρερ της Εθνικής, στάθηκε στην πολύ καλή προσπάθεια που έχει γίνει, μέχρι στιγμής, από τη χώρα μας σε αυτή τη «μάχη» με την COVID-19 και συμπλήρωσε: «Δυστυχώς δεν μπορούμε να δώσουμε κάποιο φιλικό για φιλανθρωπικό σκοπό, ωστόσο είμαστε εδώ για να δώσουμε κάτι ακόμη πιο πολύτιμο, το αίμα μας. Μένουμε στο σπίτι όσο μπορούμε, προφυλαγόμαστε και βγαίνουμε μόνο για καλό σκοπό. Πρέπει να κρατήσουμε την αισιοδοξία μας».

Ο αρχηγός των «Greek Legends 2004» και ευρωβουλευτής, σήμερα, Θοδωρής Ζαγοράκης ανέφερε πως θα ακολουθήσουν και άλλες ενέργειες των διεθνών τόσο σε Αθήνα όσο και Θεσσαλονίκη. «Δεν υπάρχει κανένας απολύτως φόβος. Μπορούμε άπαντες να δώσουμε αίμα. Χρειάζεται να συμπαρασταθούμε ο ένας στον άλλο, ώστε να επιστρέψουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα στην κανονικότητα. Κάνουμε υπομονή ώστε σύντομα να δούμε ξανά τους γονείς μας, και τα παιδιά μας τους παππούδες και τις γιαγιάδες τους», υπογράμμισε.

«Είναι δύσκολες, πρωτόγνωρες οι καταστάσεις. Ως λαός, μέχρι στιγμής, είμαστε το παράδειγμα για τον υπόλοιπο κόσμο, αλλά είναι μεάλη η ανάγκη για αίμα καθώς αντίπαλός μας δεν είναι μόνο ο κορονοϊός», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Παντελής Καφές, ενώ ο Φάνης Κατεργιαννάκης στάθηκε στο ότι «χρειάζεται όλοι να βοηθάμε σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς. Να βάζουμε “το εμείς πάνω από το εγώ”. Όλοι έχουμε ανάγκη να δούμε τους δικούς μας ανθρώπους, να αγκαλιαστούμε κι ελπίζω πως αυτό θα γίνει σύντομα».

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ